Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

NEW YORK
Times Sqaure, Central Park, Rockfeller Building, Soho, kan ikke forklare nok hvor forelsket jeg er i denne byen her. New York er nydelig og jeg gleder meg til å komme tilbake en dag!

 • LA GUIDE

  Hvor bør man bo? 
  Jeg og jentene valgte å bo billig. Vi sjekket ikke noe særlig opp i beliggenhet i forveien, det eneste vi så på i forveien var at hostellet tilbydde gratis transport til stranden hver dag og til flyplassen. Dermed tenkte vi det var like greit. Det viste seg da vi kom at hostellet lå i et lite bra nabolag. Dette gjorde at vi utvidet tiden på leiebilen vår, slik at vi skulle slippe å vandre i gatene. Når det skal sies bør alle ha leiebil i LA fordi det er så utrolig stort, du kommer ingen vei uten. Leiebil var et must, selv om det var ekstremt dyrt å utvide. Var dyrere å utvide bilen, enn det kostet oss å leie den en uke i utgangspunktet. Hostelle vi bodde på het adventurer hostel, dette lå langt utenfor byen i et relativt dårlig strøk. Ikke særlig fornøyd med hverken rommene eller service fra resepsjon, men med tanke på hvor billig det var så var det ikke forventet så mye mer. Det er ok å bo på hostell hvis du likevel ikke skal være så mye på rommet, vi dro jo til USA for å oppleve, ikke for å sitte inne hele dagen. Hvis du skal til sentrum av Los Angeles koster det ca 60 dollar med taxi hvis du bor her og hvis du vil ta buss tar det nesten 2 timer, men det er mye billigere. Derfor er et stort tips fra meg å finne et sted som ligger nærmere sentrum, slik at taxi eventuelt blir rimeligere. 

  Hva er verd å få med seg?
  Beach: Vi dro både å besøkte Venice Beach og Santa Monica Beach, av disse to likte jeg definitivt best Venice Beach. Her finner man alt fra utendørs treningssenter som koster 10 dollar for et pass for hele dagen. Dette testet jeg ut og var støl i kroppen i flere dager. Dro nemlig med to fra Brazil vi ble kjent med i Vegas som joinet oss på roadtrip´en. Det er også mange butikker rundt strandområdet, basketball bane og volleyball, u name it. Absolutt en strand å anbefale. Santa Monica hadde ikke så mye å tilby, men de hadde et koselig tivoli.   Hollywood Blvd: Her finner dere den berømte gaten med alle stjerne på bakken, nemlig "Walk Of Fame". Hvis du følger gaten helt til enden, da kan du også få med deg Hollywood skiltet. I denne gaten finner du også Maddam Tussaud Hollywood, vi gikk på et annet waxmuseum, fordi vi så ikke dette før senere. I denne gaten tilbyr de også guidet busstur, hvor du kan få med deg kjendishus, se kjente gater og komme så nærme Hollywood skiltet som mulig. Vi fikk blant annet se huset til Lauren Conrad fra The Hills, Katy Perry, Bruno Mars og huset hvor Michael Jackson ble funnet død, bare for å nevne noen kjente. Hvis du liker å feste møtte vi også promotører her, de tar med seg en stor gjeng med turister rundt på noen av de mest kjente utestedene i Hollywood. Denne pubcrawlen kostet 60 dollar, inkluderte VIP pass til alle utesteden + gratis drink på hvert sted. Drikken vi fikk på utestedene var ikke til å skryte av, men det gikk ned. Utelivet var ingen ting å klage på, hadde det utrolig artig. Kan med hånden på hjerte si at vi storkoste oss i Hollywood sine gater.


  Britney Spears, husker hvor stor fan jeg var da jeg var mindre :-)

  Universial Studios: Dette er noe ALLE må få med seg. Et godt tips her er å kjøpe "Front In Line Pass", dette kostet ca 180 dollar, men du kommer ingen vei uten. Hadde ikke det vært for passet våres, da hadde vi måtte stått i kø i timesvis på alle ting. For det er utrolig mye folk, noen av køene var over 100 minutter ventetid på. Så passet lønnet seg veldig. Ting jeg ville ha fått med meg hadde vært: Transformers, Despicable Me, Special Effects og Simpsons. Det var veldig mye morro å gjøre der. Vi dro også på studio tours, der vi blant annet fikk se Wisteria Lane fra frustrerte fruer, king kong og masse mer. Dette var en lang guidet tur, men hvis du synes det er kult å se litt effekter som de bruker i filmer og se filmsett, da er dette absolutt noe å få med seg. Utenfor Universial Studios hadde de også kino, kjøpesenter og masse gode restauranter. Så da gikk vi også på kino en dag for å se Sex Tape med Cameron Diaz og Jason Segel. Denne var utrolig morsom, vet den har fått lave terningskast, men jeg synes hvert fall den falt i smak. 

  Siste dagen vi var i LA dro vi til frisøren. Salongen het "Salon on main", for en fantastisk service og jeg har aldri vært mer fornøyd med håret. Dette kan de absolutt. Jessica som var frisøren vår var kjempe koselig og vi pratet med henne i flere timer, for de to andre tok permanent av stritting av hår, mens jeg klippet og så stylet hun det med krøller. Hvis jeg skal til LA igjen, da skal jeg definitivt dra hit igjen for å fikse håret.

  Shopping: I selve LA har jeg lite å anbefale. Hvis du vil shoppe bør du dra til kjøpesenteret i Beverly Hills eller til kjøpesenteret ved LAX flyplass som heter Westfield. Det var også et lite kjøpesenter på Manhatten som hadde mange av de mest kjente butikkene. Man fant blant annet; Love Culture, Forever 21, H&M og dyrere merker som Michael Kors, osv. 

  Et tips til deg som reiser til USA er å ta vare på alle kvitteringer når du shopper. Du må nemlig alltid betale TAX i tillegg, men dette er noe du får igjen før du reiser hjem igjen til Norge. Vi trodde vi skulle få det igjen på flyplassen i New York, men vi måtte visst til Manhatten og dette fant vi ut av forseint. Så der tapte jeg over 150 dollar (noe som er over 1000 norske kroner).  Mat:
  JB´s, denne restauranten lå på Westfield, her hadde de fantastisk pizza og ellers ganske variert meny. Hard Rock Cafe hadde også veldig god mat, denne lå i Hollywood Blvd, her likte jeg spesielt godt kyllingvingene med barbequesaus. Jeg var ikke så særlig imponert over maten i USA, i og med at jeg har melk- og glutenallergi så var det ikke lett å finne mat som jeg kunne spise.   Hvor mye tid bør man beregne til turen?
  Vi hadde 8 dager i USA, men jeg synes personlig det var litt mye her. Jeg kunne heller tenkt meg å bruke et par dager mer i Vegas. Hvis du er ute etter rolig tur er 8 dager perfekt, men jeg liker at det skjer ting hele tiden.  

     Har du vært i LA før?

 • NEW YORK OUTFIT
  Topp - American Eagle / Skjørt & Veske - Forever 21 / Sko - Toms / Ring - YSL / Klokke - Michael Kors /

  Hva synes du? 

 • SAN FRANCISCO & SANTA CRUZ

  Etter to korte dager i Vegas var vi ikke klar for å forlate byen, men roadtrip´en måtte likevel starte. Så da kjørte vi videre til neste eventyr i lag med to brasilianere som vi møtte på hostellet i Vegas. Vi skulle egentlig kjøre gjennom Death Valley, men klarte å bomme på GPS`en, så etter en time fant vi ut at vi var på vei mot Los Angeles. Så da kjørte vi heller den veien opp mot San Francisco. Etter 11 timer var vi endelig fremme i byen, det var seint og vi var trøtt. Da vi ankom hostellet sa damen i resepsjonen at vi burde ta ut tingene våres før vi kjørte å parkerte bilen, siden det var et godt stykke til parkeringen + at parkeringen lå i et dårlig strøk. Så vi gjorde som damen sa, da vi kjørte for å parkere bilen så vi det værste av det værste i San Francisco. Vi måtte låse bilen da vi kjørte gjennom gatene, folk kom opp mot bilen vår når vi stod på rødt lys. Det var skikkelig gettho, masse gjengmiljø og jeg tror vi aldri har vært mer redd enn det vi var da og det var ikke på tale at vi skulle gå gjennom det strøket tilbake igjen til hostellet. Så vi endte med å kjøre tilbake igjen til hostellet for å hente tingene våres. Da vi var inne på hostellet for å få tingene våre, var det plutselig en slosskamp rett utenfor hostellet. Så vi fikk farten i gir, kjørte inn i byen i håp om å finne et hotell som ville la oss overnatte. Heldigvis fant vi et kjempe fint hotell i byen, det var kjempe dyrt, men verd det. Bedre å sove trygt, enn å gå i utrygge gater. 


  Vi skulle egentlig bo to netter i San Francisco, men det fristet ikke så mye etter det førsteinntrykket vi fikk første kvelden. Dag 2 dro vi for å besøke Golde Gate Bridge, den var like vakker som jeg forestilte meg. For en fryd å se den i virkeligheten. Vi kjørte også opp de lange berømte bakkene i San Francisco, de var sinnsykt bratte, veldig stilig. Rundt lunsjtid dro vi til Fishermans market, noe som var kjempe koselig. Vi spiste på Applebees som hadde ganske god mat og så gikk vi litt på sightseeing i byen.
  Etter et mye bedre andre inntrykk av San Francisco bærte turen videre til Santa Cruz, hvor vi bodde kun en natt før vi kjørte videre til Los Angeles. I Santa Cruz gjorde vi ikke så mye, bare gikk tur gjennom tivoliet på stranden, siden vi ankom såpass sent på kvelden. Santa Cruz var kjempe fint, men litt kjøligere enn de andre stedene vi hadde vært, så buksene måtte på. 
 • LAS VEGAS  Herregud, Vegas er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Hostellet har absolutt alt med det å gjøre. Da vi først ankom området hvor Hostel Cat lå, var vi veldig skeptiske. Taxi sjoføren sa at han hadde hørt at enten likte folk det veldig godt eller så likte folk det ikke i det hele tatt, så det var enten eller. Han anbefalte oss uansett å teste det ut for en natt og hvis ikke kunne vi finne et annet sted. Området rundt hostellet var absolutt et sted man ikke burde vandre i på kveldstid, men på dagtid var det ingen problem. Vi brukte ca 30 min å gå inn til sentrum fra Hostellet. Hvis vi tok taxi kostet det ca 20-30 dollar hver vei. Det viste seg for vår del at hostellet falt helt i smak, folkene var det som gjorde det så fantastisk. Vi var så vidt på rommet. Vi bodde på en 6 roms dorm med 3 andre jenter, helt greit å bo med andre folk når man tilbringer lite tid på rommet. Noe jeg likte veldig godt var at hostellet var relativt lite og man fikk god kontakt med de andre som bodde der. Det var et fellesområde ute hvor vi satt på kveldstid med noe godt i glasset, humøret og stemningen på topp. Vi satt fra solnedgang til soloppgang, tror vi la oss 8 om morningen begge dagene vi bodde her. For en fantastisk gjeng med mennesker vi ble kjent med. To av gutta vi møtte her dro med oss videre på roadtrip´en vår. Tre av de andre gutta her dro til LA senere på turen for å møte oss igjen, noe som var kjempe kjekt, forteller mer om det i LA innlegget som kommer senere.   Kan som sagt bare fortelle om gode ting fra hostellet. Vi hadde allsang, dansing på bordet, språkkurs for å lære deler av hverandres språk - noe som var utrolig morsomt. Gleder meg masse til å dra tilbake en gang, en bedre opplevelse skal man lete lenge etter. 
  Las Vegas er jo kjent for å være en Casino by, så selvfølgelig tok vi turen innom. Kjersti og Susanne spilte siden jeg ikke hadde lov. Las Vegas er en by som bare er helt magisk i seg selv, den er bare helt nydelig. Du har så og si alle byer i verden i en by, som blant annet Paris, Venezia, New York, u name it. 
  Shoppingen her er heller ikke noe å klage på, de har de fleste butikkene du kunne tenke deg. Når det kommer til mat fikk vi kun sjansen til å dra på Denny´s, det er en kjent diner i USA. Her hadde dem blant annet en veldig god avokado salat med kylling "mmmmh vann i munnen". 

  Har du vært i Las Vegas før? 

 • IRONY

  Katy McAllister er min favoritt artist og alle sangene hennes har vært på repeat gjennom hele USA turen, så tenkte jeg skulle dele en av mine favoritt sanger av henne for tiden. Irony er bare helt fantastisk! 

  Hva synes du?

 • OUTFIT
  Topp og solbriller - H&M / Shorts - Forever 21 / Sko - Toms /  Veske - Michael Kors 

  I går kjørte jeg bare et helt enkelt sightseeing antrekk. I dag ankom vi New York, etter å ha glemt at flyet våres skulle gå i går kveld fra LA. Vi ante ingen fred og fare da vi kom hjem til hostellet i går kveld i 10 tiden. Vi hadde brukt hele dagen til frisørbesøk og sightseeing i Hollywoods gater. Da vi kom hjem funket ikke nøkkelkortene våres, dette klarte vi heller ikke å koble opp mot at vi skulle reise denne dagen, vi var nemlig helt sikre på at vi skulle reise mandag morgen. Så tuslet vi ned i resepsjonen, betalte for enda en natt, siden resepsjonisten sa vi kun hadde bestilt for 8 netter. Da vi endelig kom oss inn på rommet, sjekket jeg flybillettene våres, da viste det seg selvflgelig at flyet våres skulle gå om 1 time og 20 min. Dette førte til 3 stressede jenter som kastet alt vi eide av ting og klær i koffertene våres og løp ut døren for å komme oss til flyplassen. På en eller annen mirakuløs måte klarte vi faktisk å rekke flyet på minuttet. Vimsehoder på tur? Det kan man godt si. Nå er vi hvert fall klar for å utforske New Yorks gater, dette er jo en by jeg har drømt om i alle år. 

  Hva synes du om antrekket?

 • LOS ANGELES OUTFIT

  Heisann folkens!

  Long time no see. Første gang på to uker og jeg har endelig nett på dataen. Det tar lang tid å laste opp bilder, så det får bli antrekk bilder nå og oppdatering fra turen senere. Ser veldig trøtt ut på bildene under, men hadde ikke noen andre bilder av antrekket, så det får duge for nå. Har hatt en helt fantastisk tur fram til nå og på mandag bærer turen videre til New York, forhåpentligvis er nettet bedre der. 

  Bluse og skjørt - Forever 21 / Veske og klokke - Michael Kors / Ring - YSL / Sko - Toms

  Hva synes du om antrekket?

 • REISEFEBER

  Herregud, i morgen skjer det, i morgen er endelig dagen vi har ventet på. Tenk at tiden har gått så fort. Vi bestilte USA turen i januar, 6 måneder siden. I morgen tidlig tar vi først flyet til Oslo, så videre til New York. Derfra tar vi flyet til Las Vegas, hvor eventyret starter. To og en halvuke med to gode venninner, hva mer kan man be om? Kofferten er pakket og klar, klarte til slutt å presse kiloene ned i 12, så nå har jeg en del å gå på i USA. Håper jeg klarer å få noen timer søvn, klarer sjeldent å sove når jeg virkelig gleder meg til noe, reisefeber er standard. Nå skal spillelisten fikses, noen som har musikktips?
 • 20 DAGER IGJEN  Herregud, det er bare 20 dager igjen til jeg, Kjersti og Susanne sitter på flyet med retning USA. Denne turen har jeg drømt om så lenge og tanken på at den er så nær gjør meg utrolig glad. Følelsen er nesten litt uvirkelig. Skal endelig få besøke drømmebyen New York, i tillegg skal vi på roadtrip gjennom mange kjente byer - Las Vegas, San Francisco og Los Angeles. Jeg gleder meg til å sette meg ned å lage roadtrip spilleliste, pakke kofferten og til slutt sette meg på flyet. Første gang utenfor Europa med to av mine gode venner, dette blir så bra som man kan få det. Hvis dere har noe musikk å anbefale eller steder/attraksjoner vi bør se på turen, sleng gjerne igjen tips i kommentarfeltet. Ha en fortsatt fin kveld!

 • ROADTRIP I USA

  I juli drar jeg, Susanne og Kjersti ut på eventyr. Det største av dem alle, nemlig til USA. Jeg har lenge drømt om å dra dit, og nå kan jeg endelig si at alle flybillettene er i boks. Planen er å fly fra Oslo til New York, deretter skal vi fly videre til Las Vegas. Vi skal være ca to dager i Las Vegas før vi starter roadtrip´en vår. Vi skal kjøre videre gjennom Death Valley og opp til San Francisco. Etter å ha tilbragt to dager i San Francisco bringer turen videre ned langs kysten til Los Angeles. I Los Angeles skal vi tilbringe 8 dager, så det er her vi skal være mesteparten av turen. Når denne delen av turen vår er ferdig, da skal vi fly til New Jersey og dra videre derfra til New York. I New York får vi også tilbringe 2 dager før turen går hjem igjen til Norge. 

  Dette kommer til å bli litt av en opplevelse for livet og jeg gleder meg masse til å dra med jentene. Kommer til å bruke dette halvåret på å spare opp penger til turen, så dette blir kjempe spennede. 
  Hva er dine planer for sommeren? 
 • hits