Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

POLEN DAG 4

Vanskelig å stå opp? Ja.. Vi vandret inn døren klokken 4 om morningen etter en lang kveld ute på byen. Etter en rå kveld, var vi to stk slitne jenter som slet med å komme seg ned på frokosten. Frokosten stengte klokken 10, noe som gjorde at vi var nødt til å stå opp allerede klokken 9 for å få i oss noe mat. Etter frokosten stelte vi oss, før vi dro videre til bussen for å dra til Warsawa. I Warsawa hadde de heldigvis baggasjerom, så jeg fikk lagt igjen baggasjen min mens vi dro rundt på det store kjøpesenteret midt i byen. Dette kjøpesenteret var virkelig gigantisk. De hadde blant annet Topshop, Victoria Secret, New Look, and so on. Jeg hadde shoppet veldig lite hele turen, så jeg trodde jeg kom til å gå amok. Klapp på skulderen til meg. Jeg klarte faktisk å kjøpe kun ting jeg trengte. Topshop har nemlig verdens beste bukser, så da endte jeg med to stk. Det er de mest behagelige buksene jeg vet om og de sitter som et skudd. Jeg hadde allerede en i burgunder som jeg kjøpte i USA, men den har blitt litt for stor, så nå kjøpte jeg sort og dongeri i riktig strl. Jeg fant også noen cardiganer og gensre som er grei å ha i vinter. Hjemme føler jeg aldri at jeg finner cardiganer som jeg liker, så var veldig fornøyd med innkjøpene. Etter et par timer shopping dro vi på en sushi restaurant, litt avhengig? Det var selvfølgelig like godt som det var dagen før. Så det var ikke bare en "en-dagers-hallelujah-opplevelse". Da vi var gode og mette dro vi videre rundt på senteret fram til Paula måtte ta bussen hjem igjen til besteforeldrene. Hun skulle nemlig bli et par ekstra dager. Så jeg huket tak i en Taxi og tok taxien til flyplassen.

I bilen til flyplassen skjedde det det noe:
Taxi sjoføren spurte meg: Hvilken flyplass skal du til?
Jeg: Hva snakker du om? Er det ikke bare 1 flyplass?
Taxi sjoføren: Nei, det er 2?

Jeg taster hysterisk inn nr til Paula på tlf, og ringer..
Jeg: Paula? Det er 2 flyplasser, og jeg vet ikke hvilken jeg skal på. Glemte jo papirene hjemme i Norge!
Paula: Oja, hadde glemt at det var 2 flyplasser. Slapp av, la meg snakke med Taxi sjoføren.

Taxi sjoføren og Paula babler i vei på polsk, og til slutt blir de enige om hvilken flyplass det var.

Jeg hadde til og med spurt Paula i forveien om det var flere flyplasser og hun sa nei, for hun hadde ikke fått med seg at det var 2. Så jeg fikk virkelig panikk i et øyeblikk, men alt ordnet seg til slutt. Endte på riktig flyplass og kom faktisk før check-in time, så måtte vente en god stund på å sjekke inn baggasjen. Jeg er veldig glad jeg dro i god tid, hadde vært kjipt om jeg hadde vært sent ute og endt på feil flyplass. Dagens lærdom "reis alltid i god tid".

 • POLEN DAG 3

  Lublin ble neste stopp på Polen reisen vår. Etter noen flotte dager hos besteforeldrene til Paula, med god mat og godt selskap. Det tok ca 2 timer med buss fra Krasnystaw til Lublin, så vi dro litt tidlig om morningen for å få god tid. I Lublin sjekket vi inn på et hotell, satt fra oss bagasjen og dro inn til sentrum. Paula var nødt til å dra på det gamle Universitetet som hun studerte på for å skaffe enda mer papirer, mens jeg ble igjen i Lublin. Jeg dro på et stort kjøpesenter hvor de hadde en del kjente butikker som River Island, Stradivarius, H&M and so on. Her shoppet jeg litt, kjøpte iskaffe og slo i hjel tid før Paula kom tilbake igjen. Paula hadde lenge snakket om at jeg var nødt til å teste ut sushi, så da dro vi på en sushi restaurant i lag med en venninne av Paula. Jeg må innrømme at jeg er positivt overrasket over sushi, herregud så godt det er. Jeg spiste med scampi og crabsticks. Jeg er så og si hekta nå, kunne levd på sushi. Jeg kommer nok ikke til å smake rå fisk med det første, men scampi og crabsticks kommer jeg nok til å spise mye av. Etter en god middag dro vi ut i byen for litt sightseeing. Lublin er en kjempe fin by. Gatene, slottet, generelt bygningene og alt byen har å tilby. Storkoste meg. Senere på kvelden dro vi tilbake igjen på hotelrommet, vorset litt før vi gikk ut på en club som het cream. Her kunne man kjøpe vodka flasker i baren + blandevann? Det var veldig uvant, i Norge kan man kun kjøpe drinker eller cider/øl. Det var veldig billig, tror vi betalte 40 kr for en kanne med 5 drinker. Stemningen på utestedet var kjempe bra. Veldig mye god musikk og så ble vi kjent med en del studenter som studerte i Lublin. 
  Two chicas ready to party! 

   

 • POLEN DAG 2

  Dag 2, startet med frokost som vanlig, så dro vi til Paula sin barneskole. Paula dro nemlig hovedsakelig til Polen for å skaffe papirene hun trengete for å studere i Norge. Hun ønsker nemlig å starte på Universitetet her neste høst. For å gjøre det, trenger hun alle papirene sine fra Polen. Så da startet vi med barneskolen, hun måtte ha bevis på at hun hadde lært engelsk. Barneskolen var dessverre ikke så behjelpelig som vi håpte på, så da dro vi videre til foreldrene til Paula sitt hus. De bor i Norge, men har fortsatt huset i Polen. Så hun leitet i alle hyller for å se om hun fant diplomene sine fra barneskolen. Uten hell dessverre, så det resulterte i at vi dro til Paula sin videregående skole. Her fikk hun heldigvis hjelpen hun trengte. I Krasnystaw hvor Paula gikk på videregående var det et lite kjøpesenter som vi shoppet litt på. Etter en liten tur med shopping dro vi videre til en polsk restaurant. Den polske restauranten var der Paula og ektemannen hennes hadde bryllupsfesten sin. De hadde masse polsk mat på menyen, men dessverre lite jeg kunne spise pga mine allerigier. Dermed resulterte jeg i en salat som var overdynket i majones, hehe. Jeg trodde majonesen kom til å komme på siden, men det gjorde den visstnok ikke. Da vi var ferdige å spise, vandret vi rundt i den lille byen litt. Vi hadde nemlig frisørtime som Paula hadde booket i forveien. Veldig greit og mye billigere en hjemme. Jeg farget etterveksten, fikk spabehandlig på håret, klippet tuppene, kjøpte en flokekam+olje og betalte tilsammen 400 kr. Det er latterlig billig, for et kupp og resultatet ble kjempe fint. Senere på kvelden spiste vi middag i lag med besteforeldrene og tok en nokså tidlig kveld siden vi skulle dra tidlig neste morgen.
 • POLEN DAG 1

  Jen Dobre (God dag)!

  Da er det en god stund siden sist oppdatering. Siden sist har jeg hatt eksamen i Finansregnskap, den hadde jeg forrige tirsdag. Rett etter eksamen kjørte Paula sin mann oss til flyplassen, så dro jeg og Paula på jentetur til Polen. Så hele tirsdags kveld gikk til reising. Først tok vi flyet til Oslo, derfra gikk flyet videre til Warsawa. I Warsawa gikk vi ut på en Pub for å spise. Her så folk dumt på oss siden vi hadde drasset med oss svære kofferter. Bussen våres til Chelm gikk nemlig ikke før klokken 2 om natten, så vi hadde ikke noe annet valg en å drasse med oss baggasjen vår. Vi spiste bare noe enkelt, kylling og pomfri. Veldig kjedelig, men var ingenting annet åpent på denne tiden. Da klokken var 2, tok vi bussen og vi var ikke fremme før 6 om morningen i hjembyen til Paula. Jeg gikk rett å la meg for å få et par timer søvn, mens Paula valgte å holde seg våken. Klokken 10 stelte vi oss og spiste frokost, før Paula skulle til sin faste tatovør. Her tilbringte vi 4 timer. Hun skulle nemlig gjøre ferdig armen sin. Litt spontant bestemte jeg meg for å tatovere "Stay Strong" i min søster sin håndskrift. Disse utkastene har jeg hatt i nesten 2 år og jeg har visst lenge at jeg skulle ta tatoveringen. Jeg måtte bare "manne" meg opp litt. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Herregud så fin den ble.

  Etter tatoveringstimen dro vi litt rundt å skikket i butikker før vi tok bussen hjem igjen til besteforeldrene til Paula. Her hadde bestemoren stelt i stand middag og jeg fikk smake på masse spesialiteter. Blant annet den berømte polske pølsen, veldig godt. Hun lagde også noe som minnet om lapskaus, veldig godt. Senere på kvelden viste de meg et svært ark de hadde fått tilsendt fra USA. Det var et slags slektsark. De stammet nemiig fra en mann som hadde vært med å kjempe for USA sin uavhengighet. Han var en av de som hadde størst betydning for at det ble uavhengighet i USA. Så de fortalte hva han hadde gjort og at USA hadde tilbydd hele slekten å reise til USA for å se minnesmerkene som var satt opp til ære for han. Veldig kjekt å få høre historier som har stor betydning for dem. Besteforeldrene til Paula var så imøtekommende og snille. 

  Paula klar for å gjøre ferdig sleeven sin!


  Resultatet av tatoveringen min, såå fornøyd ♥


  Lag på lag med klær. var kjempe kaldt i Polen, faktisk kaldere enn i Norge!


  Besteforeldrene til Paula, åhh de var så herlige!
 • hits