Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

"A SMILE CAN HIDE SO MUCH"

Bak smilet - det smilet man bare kan klistre på for å prøve å skjule hva som egentlig ligger bak. Det kan være lett å skjule hva man egentlig føler, så lenge man har troen på at smilet klarer å skjule det. Jeg har selv vært inne i en slitsom periode. Hvor alt jeg har hatt lyst til har vært å ligge i sengen, usminket og bare være alene. Det har vært dager hvor alarmen har vært min største fiende, fordi jeg vet at jeg ikke orker eller makter hva som kommer neste. Likevel har jeg stått opp, stelt meg, klistret på smilet og prøvd å få ting gjort. Det er slitsomt å ikke la seg selv få ro og ikke gi en selv den tiden en trenger til å bli bedre. Jeg vet at stresser for mye, men hvorfor lar jeg det styre livet mitt? Hvorfor klarer jeg ikke å ta en dag fri. En dag hvor jeg faktisk bare kan ligge på sofaen å ikke beskymre meg over gjøremål som jeg burde ha fått gjort. En dag hvor jeg faktisk kan lade opp batterier, hente meg selv inn igjen og ikke føle meg så fæl fordi jeg valgte å slappe litt av. Jo, fordi jeg er fastklemt i en tidsklemme. Jeg har ting som må gjøres, som ikke kan settes på vent. Det er ikke ting som jeg bare kan hopppe over og late som at de ikke eksisterer. 

Jeg har faktisk bare en og en halv måned igjen til å gjøre alt jeg må gjøre. Både eksamener, tjene inn penger til det neste halvåret, flytte ut av leiligheten, få ordnet alt papirarbeid som må fikses. Alt på en og samme tid. Det er mye for en som meg. Jeg har alltid trivdes med å ha mye å gjøre. Jeg har alltid likt at tiden går fort, hvis ikke føler jeg alltid at jeg kunne ha gjort noe som var mye mer viktig enn å bare slaske. Nå derimot lengter jeg etter de dagene hvor man har en "day off". Jeg lengter etter å kunne ha god samvittighet for å gi meg selv fri, slappe av og bare nyte dagen. Jeg har mistet gleden av å slappe av og mistet gleden av å ha mye å gjøre. Hvorfor kan jeg ikke bare finne balansen? 

Jeg vet dette ikke gir så mye mening. Jeg har som dere sikkert har merket vært inne i en slitsom periode. Jeg har rett og slett overlasset meg selv. Overvurdert min evne til å kunne få gjort alt til enhver tid. Hvor ble det av meg? Jeg har alltid vært positiv, glad, smilende, sprudlende, you name it. Nå føler jeg at jeg smiler bare for å late som om jeg har det bra, mens sannheten er at jeg sliter med å finne roen. Jeg er kun tjue år og jeg stresser konstant. Jeg må, må, må og vil, vil vil, så inderlig finne en ro. Slutte å beskymre meg, slutte å gnage over gjøremål som må gjøres, slutte å være oppslukt i tid. Jeg må lære å gi meg selv en klapp på skulderen for at jeg tar meg selv fri, fordi det er fortjent.

Det største presset på mine skuldre er selvsagt skolen. Jeg vil så inderlig gjøre det bra, men motivasjonen for å sitte seg ned og jobbe hardt nok er ikke til stede. Selv om jeg vet hvor viktig det er. Derfor resulterer det i stress og når jeg stresser med en eksamen i bedriftsøkonomi, da klarer jeg hvert fall ikke å få regnestykket til å gå opp. Noe som resulterer i stor frustrasjon. Åh, økonomifag altså. I dette øyeblikket kunne jeg ønske at jeg heller kunne jobbe hver dag og slippe å tenke på skolen. For jeg vet jo hva jeg vil gjøre med resten av livet mitt. Jeg elsker å jobbe. Jeg koser meg hver dag på jobb, uansett hvor mye vi har å gjøre. Å ha en utdanning i ryggen er så viktig, selv om jeg vet at jeg har funnet det jeg ønsker å jobbe med videre etter utdanningen. Det er bare det at jeg skulle ønske at skolen var en mye mindre del av hverdagen og at heller jobbingen var en større del. Skulle ønske man fikk studiepoeng av å jobbe med noe som relaterer til studiet, ha ha *ønsketenking*. Jeg har alltid likt praktiske mer enn det teoretiske.  

Veldig sjeldent jeg skriver så personlige innlegg, men må innrømme at det var deilig å få delt litt tanker. Jeg er kanskje ikke alene om føle på dette. Studentlivet er ikke "bare bare". Nå får jeg bare unne meg en god natts søvn før bedriftsøkonomi lesingen fortsetter i morgen. 

God natt ♥

 • NÅR TIDEN IKKE STREKKER TIL

  God ettermiddag ♥ Håper alt står bra til med dere. Jeg må innrømme at jeg er totalt kokt i hodet etter en lang helg med mye jobb og skolearbeid. Kjenner at jeg er totalt utmattet og egentlig bare ønsker å ligge i sengen hele dagen. Dessverre strekker ikke tiden til og søvn blir ekstremt nedprioritert i disse dager. Jeg skulle bare ønske at det var mer enn 24 timer i et døgn. Tiden går alt for fort. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal klare å få unnagjort alt som må gjøres. Alle dager er nesten planlagt etter punkt og prikke, og jeg kjenner jeg gleder meg til denne oppgaven er levert. Eksamensoppgaver suger så mye energi ut av meg. Det kan være fordi at de alltid dukker opp på de verste tidspunktene og man kjenner presset bare strømmer på. Jaja, får bare bite tennene sammen og rette blikket framover. Oppgaven må leveres på tirsdag og da har jeg også resten av uken fri fra jobb. Så da kan jeg få unnagjort en del ting som trigger og det som trengs å få gjort, samt samle litt energi. Jeg lover å få svart kommentarer og oppdatere bedre til uken. De siste dagene og i dag har dessverre blitt nedprioritert. Når oppgaven er levert, da har jeg enda bedre tid til å oppdatere noe kjekkere enn et klageinnlegg som dette. Ha ha. Vi sees på tirsdag ♥

  Følg gjerne bloggen min på facebook >her<

 • 10 TING JEG VIL GJØRE FØR JEG DØR

  1. Sette min fot på alle kontinenter - Drømmen er å reise innenom alle kontinentene som finnes i verden. Ikke nødvendigvis alle i løpet av en reise, selv om jorden rundt også hadde vært fantastisk. Det er bare noe spesielt det møte man får med andre kulturer og deres normer. Jeg synes det er så spennende å oppleve nye mennesker og se hvordan de lever.

  2. Oppleve en fødsel / stifte familie - På et tidspunkt i livet ønsker jeg selvfølgelig å stifte en familie. Om jeg får barn selv eller om jeg adopterer, det vil tiden vise. En kid skal det bli uansett.

  3. Hoppe i strikk / fallskjerm - Jeg skal helt ærlig innrømme at høyder skremmer meg. Det eneste jeg liker det er å fly. Derimot å stå på kanten på et fjell og tanken på å falle utfor skremmer meg. Det å hoppe i strikk eller fallskjerm er også noe som skremmer meg ekstremt, likvel er det noe jeg vil oppleve. Det er merkelig det at noe skremmende og risky som dette kan på andre måte virke så spennende. Det er noe som gir deg et stort sett av blandede følelser og som ikke kan beskrives før man har gjort det. Derfor får jeg trangen og lysten til å gjøre det, uansett hvor redd jeg kommer til å være.

  4. Gå inn på en flyplass å bestille en enveis billett til et tilfeldig sted - Er det noe jeg synes virker artig å gjøre så er det dette. Tenk den befriende følelsen man får når man entrer flyplassen. Uvitende om hvor man skal og når man skal hjem igjen. 

  5. Feire nyttårsaften på Times Square i New York - Den stemningen som er i Times Square på nyttårsaften virker bare helt magisk. Noe jeg absolutt kunne tenke meg å oppleve en gang i livet.


  6. Lære å surfe - Jeg har så lyst til å lære å surfe. Tanken på å surfe før soloppgang, stå på to bein og la bølgen bære deg. Åhh, virker bare helt fantastisk!

  7. Studere i utlandet - Denne har jeg drømt om lenge og tenk at det bare er 3 måneder til drømmen blir virkelighet? Australia here I come. 

  8. Bli en leder i hotellbransjen - Noe jeg sikkert har nevnt mange ganger før, men som jeg gjentar i dette innlegget. Jeg føler jo jeg har funnet min plass, det jeg trives med og hva jeg ser for meg å jobbe videre med i framtiden. Så et mål og ønske for framtiden er jo selvfølgelig å bli en leder. Hva slags leder og på hvilket område innenfor bransjen, det vet jeg ikke enda. Det vil forhåpentligvis tiden vise! 

  9. Få lappen - 20 år og jeg har enda ikke kommet i gang. Shame on me. Målet etter utdannelsen er selvfølgelig å komme i gang med bil-lappen. Men akkurat nå for øyeblikket må jeg bare få tatt en ting av gangen. 

  10. Dra på en utenlandsk festival - Et år i løpet av livet har jeg sinnsykt lyst til å dra på en festival utenfor Norge. Drømmen er jo selvfølgelig den årlige Coachella. Jeg har lyst til å oppleve festival stemningen, kle meg i hippe klær, nyte god atmosfære og musikk. 

   

  Hva ønsker du å gjøre før du dør?

   Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

 • 10 TING DERE IKKE VISSTE OM MEG / DEL 3

  Jeg synes innlegg som dette er så utrolig artig å skrive. Derfor tenkte jeg å kjøre i gang med del 3. Del 1 kan du lese >her< og del 2 kan du lese >her<

  ♦ Jeg var skikkelig mørkredd da jeg var mindre. Jeg turte ikke å gå alene hjem fra venninner, så enten måtte pappa hente meg eller møte meg på veien. Hvis ikke han kunne noen av delene, da sprang jeg hjem for harde livet.  

  ♦ Jeg har alltid vært glad i ugler. Når jeg først fikk øynene opp for ebay på ungdomsskolen kjøpte jeg uttalige smykker som involverte ugler. Her snakker vi ikke bare smykker, men også ringer og øredobber. Alt jeg kjøpte innvolverte ugler, synes det var så mye søtt. Jeg er fortsatt veldig glad i ting med ugler, så når jeg skulle flytte for meg selv måtte jeg selvfølgelig ha en uglelampe. Blir bare ikke bedre. Silje´s wierd obsession ♥

  ♦ Russeluen min ble oppkalt etter bloggen min. Så hver gang jeg brukte luen i russetiden ble jeg spurt om hva smad betydde. På den tiden var jeg fortsatt litt flau over å blogge, så det var ikke akkurat den beste følelsen å si at det var bloggnavnet mitt. HE HE.   ♦ Jeg er ikke noe særlig glad i vann. Jeg drikker det mest når jeg MÅ som når jeg for eksempel trener, ikke fordi jeg har lyst. Hvis jeg absolutt skal drikke vann da må det være iskaldt med masse isbiter. Da går det lettere ned. 

  ♦ Jeg har et hat / elsk forhold til berg og dalbaner. Jeg er egentlig livredd for å ta de, likevel gjør jeg det om mine venner absolutt skal ta de. Idet jeg sitter meg i setet, angrer jeg alltid like mye hver gang. Derimot når det hele er ferdig, da har jeg fått et skikkelig stort kick og er gira på å fortsette. 

  ♦ Mitt største kompleks da jeg var mindre var nesen min. Jeg lå aldri i verden ut et bilde av meg selv i profil. Nå derimot bryr jeg meg ikke om det i det hele tatt. Den er en del av meg og man må bare lære seg å være komfortabel med det man har fått "utlevert". 

  ♦ Jeg spilte håndball i 5 år. Den eneste grunnen til at jeg startet med håndball var fordi at jeg ikke fikk lov til å begynne på fotball av broren min. Det var nemlig hans sport, så han hadde førsteretten, haha. Så da startet jeg og spille håndbal, og vet dere hva? Jeg elsket det mer enn noe annet. Jeg hadde nok aldri sluttet å spille hadde det ikke vært for at jeg utviklet scenebetennelse i armen. Ikke lett å være keeper når man har scenebetennelse! 

  ♦ Jeg er egentlig blondine. Farget håret for første gang i 2.klasse på videregående, og kan fortsatt huske reaksjonen til mamma. Hun hadde så lenge sagt at jeg aldri måtte farge håret fordi jeg hadde så fin blondfarge. Likevel var jeg litt trass og gikk i mot henne. Jeg angrer ikke den dag i dag. Har aldri lengtet tilbake til blondt hår, foretrekker å være brunette. 

  ♦ Jeg er storfan av Taylor Swift. Jeg har vært fan fra første country pop album og er fortsatt like stor fan etter hun gav ut sitt første pop album i fjor. Jeg og Malin var på konsert med henne i 2011 og konserten var selvfølgelig et minne for livet. Så store fans som vi var ønsket vi selvfølgelig å se henne utenfor konserten også, og kan tro vi var heldige? Idet vi var på vei til en H&M åpning i bogstadveien så vi en stor svart van utenfor hotellet hvor hun bodde. Jeg og Malin løp selvfølgelig bort fordi vi var sikker på at det var Taylor Swift sin bil. Noe vi hadde rett i. Jeg har aldri i mitt liv vært så starstruck, nesten litt flaut å si det. Jeg stod der med kameraet, men jeg fikk ikke ut et eneste ord. Det eneste jeg klarte var å ta henne på skulderen og så stod jeg bare i sjokk med hakeslepp. Ikke var det så mye mennesker rundt henne heller, så vi hadde fått tatt bilde. Jeg bare ble helt stum, haha. 

  ♦ Hvis jeg har vært på fyllatur, da sover jeg alltid ekstremt dårlig. Jeg kommer gjerne hjem sent fra byen og våkner av meg selv lys våken allerede i 6-7 tiden om morningen. Dette resulterer alltid i at jeg sover vekk hele dagen når fyllasjuken kicker inn. Dagen derpå er som regel aldri en god dag. 

  Har vi noe til felles?

  Hvis du ønsker så kan du følge bloggen min på facebook >her<

 • 10 TING SOM GJØR MEG GLAD

  Glede, hva er det for deg? For meg er glede så mangt, men under har jeg nevnt et par punkter som gjør meg glad og lykkelig. 
   

  Tilbringe tid i lag med mennesker som jeg setter pris på og bryr meg om - 
  Det å være i lag med de menneskene som står meg nærmest må være en av de største gledene. 

  Mestringsfølelse - 
  Det å oppnå de målene du har satt deg og noe du har jobbet hardt mot, det gir i hvert fall meg en god følelse. 

  ♥ Hjelpe andre -  
  Det å hjelpe andre, være omsorgsfull og støttende er en veldig god egenskap å ha. Det er viktig å se andre og hjelpe når man ser at det trengs. Enten om det er i jobbsammenheng, venner og familie eller andre mennesker som trenger det. 

   Bli kjent med nye folk -
  Noe jeg elsker det er å møte og bli kjent med nye folk. 

  Bruk tid på deg selv -
  Det er viktig å sette av tid til seg selv en gang i blant og prioritere ting som gjør deg glad og lykkelig.  ♥ Trening og kosthold -
  Noe som gjør meg veldig glad det er når jeg har en god rutine både når det kommer til trening og kosthold. Det å trene gir meg energi og overskudd. Når man utfordrer seg selv og presser seg selv, da får man også muligheten til å oppnå mestringsfølelse. Hvert fall hvis man har nådd de målene man har satt seg tidligere. 

  ♥ Mat -
  Jeg er veldig glad i mat. Jeg elsker å kokkelere og lage ny, spennende mat, det gir meg en enorm glede. 

  ♥ Musikk - 
  Jeg elsker musikk, og hører på det så og si dagen lang. Jeg hører for det meste på listepop, men er også veldig glad i country. 

  ♥ Reise - 
  Hvis jeg kunne ha vært på reisefot 24/7 da ville jeg ha gjort det. Jeg elsker å reise og oppleve nye kulturer, steder og attraksjoner. 

  ♥ Sommer - 
  Det er ingen tvil om at jeg elsker sommeren. Sol og varme er bare det beste som finnes ♥   Hva gjør deg glad?

  Vinneren av konkurransen trekkes nå denne uken, så hvis du ikke har meldt deg på har du fortsatt mulighet >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #glad #tipunkter #glede #reise #vennskap #mat #trening #kosthold

 • KROPPSFIKSERING

  Du studerer deg selv i speilet. Det første du legger merke til er at lårene er for stor, det er ikke noe mellomrom mellom lårene. Du føler de er unormalt store og føler deg hverken vell i bukse eller shorts. Deretter flytter du blikket oppover mot magen. Det tyter ut på alle kanter og det er ditt største hatobjekt. Hvorfor kan ikke den bare være flat? Du hiver på deg en baggy overdel fordi du ønsker ikke at alle skal se alt fettet som "tyter" ut. Den uendelige listen fortsetter og alt du finner er feil. Du er ikke fornøyd i din egen kropp, hvorfor?

  Flere som kan kjenne seg igjen? Jeg vet selv hvordan denne følelsen føles. Er det noe jeg har slitt med opp gjennom tidene så er det kroppsfiksering. Følelsen av å ikke føle seg vell i sin egen kropp. Du føler deg stygg og ekkel, mens du føler at alle rundt deg ser fantastiske ut. Stemmene i hodet ditt er en stor byrde, den rakker ned på deg og forteller deg at du er ikke god nok. Du lar stemmen og tankene dine vinne over deg selv. Du lar den fortelle deg at du er stygg og at du kanskje bør miste noen kilo? Det blir ikke bedre av å la seg påvirke av media og hva de fremstår som "den perfekte kropp". Det er ikke noe som heter den "perfekte kropp", ingen er perfekte. Alle har komplekser og ting dem ønsker å endre. Man må bare lære seg og trives i den kroppen man har fått "utlevert", om jeg kan si det sånn? 

  Kroppsfiksering er en stygg uvane. Det bildet man danner av seg selv er hverken sunt for kroppen eller helsen. Jeg gikk fra overspising problemer til underspising problemer. For det "perfekte" bildet som var skapt i mitt hode - det var å ha lange, slanke ben og stram fit mage. Jeg trodde det å spise minst mulig ville gi meg det jeg ville ha. Gav det meg egentlig det jeg ville ha? Nei. Det vil alltid være noe, du vil alltid finne noe du ønsker å forbedre. Det å sitte igjen med dårlig samvittighet fordi du spiste et par snopeting er ikke noe man skal behøve å ha. Det å unne seg noe godt en gang i blant er både sunt og viktig, man skal ikke være for fiksert på hva man får i seg. 

  Lær deg å like deg selv for den du er og den kroppen du har. Uavhengig av hvilken størrelse du bruker i klær, hvor høy du er eller om du føler nesen er for stor. Det viktigste er faktisk hva du tenker om deg selv. Ikke mål deg opp mot andre og la det definere hvem du er. Alle er skapt forskjellig og det er jo faktisk en skjønnhet i det. Hvis alle hadde vært like, hadde ikke det vært litt kjedelig? Det å være fornøyd med seg selv og ikke opphenge seg i ting man ønsker å "forbedre", vil gjøre deg mye mer lykkelig. Det å ha troen på at du er god nok, det vil gi deg selvsikkerhet og et bedre selvbilde. 

  Minner også om konkurransen jeg holder gående: For å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #tema #kroppsfiksering #selvbilde #fiksering #selvsikkerhet #media

   
 • hits