Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

HOMEMADE HUMMUS

Er det noe jeg virkelig ELSKER så er det hummus. Dessverre er ikke dette noe jeg har funnet i butikkene i Norge, man må lage det fra bunnen av selv. Da jeg bodde i Australia levde jeg bokstavelig talt på hummus. Jeg spiste det så og si hver eneste dag. Så da jeg kom hjem igjen til Norge tenkte jeg at jeg skulle se om jeg fant det i butikkene, og det gjorde jeg selvsagt ikke. Forhåpentligvis kommer det på markedet i framtiden. I mellomtiden kan vi nyte denne oppskriften her. Det er veldig lite tidskrevende å lage hummus, og når man først lager det, holder det seg i kjøleskapet en liten stund. Et veldig godt og vegansk alternativ.

Dette trenger du:

 • Juicen av en sitron
 • I boks med kikerter
 • 2 fedd hvitløk (kommer an på hvor stor dem er, hvis de er veldig stor holder det med en)
 • 4 ss tahini
 • 4 ss extra virgin olive oil
 • himalaya salt og pepper

Det første jeg gjør er å rense kikertene i kaldt vann, slik at man blir kvitt all laken fra boksen. Deretter tilsetter jeg alt i en foodprosessor i et par minutter og voila så er den klar. Så enkelt og så godt. Jeg anbefaler å la den stå en stund i kjøleskapet før servering. 


Det ser ut som det er veldig mye extra virgin olive oil på hummusen, men det er egentlig ikke så mye. Jeg drysser alltid over litt slik at den holder seg litt lengre i kjøleskapet og slik at den ikke blir for tørr i konsistensen. Men det er selvfølgelig valgfritt.

Mine favoritt måter å kombinere hummus på er enten ved å bruke det som dipp til diverse grønnsaker. Her fortrekker jeg å kombinere den med gulerøtter, selleri, paprika eller agurk. Ellers så er den en veldig god erstatning for pålegg hvis du ønsker å ha det på brødskiven, knekkebrødet eller riskaker. I tillegg passer den ekstremt godt til salater. Har du smakt hummus før? 

 • UKES MENY

  God kveld dere ♥

  Dagen i dag har jeg brukt til å lade opp batteriene og gjøre meg klar til uken som kommer. Jeg fikk unnagjort en times treningsøkt nå i kveld og er snart klar for å legge meg. Før jeg tar kvelden tenkte jeg å legge ut en ukeplan med forslag til middag, disse matrettene er både gode og sunne. 

  Mandag - Fylt avokado

  Noen som kunne tenke seg en kjøttfri mandag? Min favoritt for tiden er denne fylte avokadoen, skikkelig godt.  

  Tirsdag - Ovnsbakt laks med grønnsaker & crispy søtpotet fries

  Denne retten har blitt en av mine favoritter. Du kan droppe søtpotet fries, siden dette tar litt tid å tilberede i en travel hverdag. Men om du har litt ekstra tid anbefaler jeg virkelig å lage søtpotet fries til, det setter nemlig prikken over i-en. 

  Onsdag - Kyllingsalat

  Jeg liker å alltid ha en dag i uken hvor jeg lager en god salat til middag. En av favorittene er denne med kylling, egg, purreløk, rødløk, mais, paprika og salatblader. Veldig lettvint om du er på farten, jobber lange dager eller bare ønsker noe lett. 

  Torsdag - Tomatsuppe servert med hjemmelaget søtpotet polarbrød

  Disse polarbrødene er bare HELT FANTASTISKE! De kan serveres som tilbehør til suppe eller spises til frokost med godt pålegg på. 

  Fredag - Laks med grønnsaker & søtpotetmos

  Det er ingen tvil om at jeg har dilla på laks, derimot denne retten er det lenge siden jeg har laget. Jeg elsker søtpotetmos, det er veldig mettende og ikke minst veldig godt. Passer veldig godt i lag med laks og stekte grønnsaker. 

  Lørdag - Hjemmelaget lasange

  Åhh, dette er desidert verdens beste lasange. Lager den veldig sjeldent, men når den først lages går den ned på høykant.

  Søndag - Hjemmelaget snickerskake

  Søndager er det vel lov til litt ekstra kos? Så i stedet for å legge et middagstips her tenkte jeg å gi et tips til helgekos. Denne snickerskaken er definitivt noe av det beste jeg vet om. Den er bare SÅ GOD! 
   

  Oppskriftene finner dere ved å trykke på bildene. Alle oppskriftene er melk & glutenfri. Dersom du ikke er allergiker er det bare å erstatte med vanlige produkter, spør gjerne om dere lurer på noe :-)

 • SUNN FROKOSTPIZZA GLUTEN & MELKEFRI

  Hei og god formiddag ♥

  Bloggvanene mine er fortsatt ikke helt på plass merker jeg, men et innlegg i ny og ne i starten er vel bedre enn ingenting. Jeg har en liten uke ferie fra jobb, noe som er veldig deilig. I år har jeg valgt å ikke dra på ferie, siden jeg reiste så mye i fjor. Det blir heller sparing i år, så blir det heller en større tur neste år. I helgen som var fikk jeg besøk av min onkel og tante. Det var kjempe kjekt å se dem igjen. Jeg hadde ikke sett de siden de var på besøk her i fjor sommer. Så da hadde vi mye å snakke om og helgen gikk kjempe fort. Vi var ute å spiste på "Bar Social Eating" på fredagen, deretter dro vi videre i baren på hotellet hvor det var Afterwork. Lørdagen dro vi en liten tur i byen etterfulgt av en flott tapas middag hos min søster og Arnstein. Alt i alt en strålende helg.

  Nå, videre til hva innlegget egentlig skulle handle om. I dag fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en frokostpizza, men denne passer like godt som dessert etter min mening. Så om dere ønsker en fin hverdags dessert, er denne supert til det også.   Det du trenger er: 

  • 60 gram glutenfritt havregryn (finmalt)
  • 1 helt egg og 2 eggehviter
  • 1/5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts sukrin +
  • 1 ts sukrin gold
  • Vann til passe konsistens

  Man får bare kjøpt glutenfritt havregryn, så jeg finmaler det alltid ved hjelp av en blender. Bland alt sammen i en røre, deretter lar du det hvile i et par minutter. Sett ovnen på 200 grader. Kle et bakebrett med bakepapir og hell røren over. Den skal ikke være alt for tynn men heller ikke for tykk. Sett den i ovnen i ca 12-15 minutter. Dette kan være forskjellig fra ovn til ovn, min tok ca 15 minutter. 

  Som topping brukte jeg først et lag med sukkerfritt jordbærsyltetøy. Deretter kuttet jeg opp det jeg hadde av frukt og bær (banan, røde druer, jordbær og blåbær). Man kan som sagt toppe det med akkurat det man selv liker. Denne kombinasjonen falt hvert fall veldig i smak hos meg.

  Håper det smaker!
   

 • FYLT AVOKADO M/EGGESALAT

  God morgen ♥

  De siste dagene har jeg vært veldig opptatt med jobb, så har ikke hatt mulighet eller tid til å åpne opp macbooken. Jeg har likevel fått knipset litt bilder mellom slagene. Det ble litt omrokkering på middagsplanen denne uken. Det var så sinnsykt fint vær på mandag, så da bestemte vi oss for å grille. Jeg lagde vegetar burger og det var sinnsykt godt, skal absolutt lage det igjen en dag. Dermed ble fylt avokado skyvet frem til tirsdag i stedet. Jeg må bare si at dette viste seg å være sinnsykt godt og enkelt å tilberede, så jeg kommer nok til å lage dette oftere fremover.   Dette trenger du:

  • En halv avokado
  • 1 hardkokt egg
  • Soya rømme
  • Ekte majones
  • Purreløk
  • Krydder: Pepper, maldon havsalt, karri
  • Til salaten: Spinat, plomme tomater, rødløk, mais, agurk.

  Eggesalaten er vel det eneste man tilbereder selv. Du hakker egget i en skål og tilsetter en t-skje soya rømme + en t-skje majones. Deretter tilsetter du litt hakket purreløk. Du kan krydre med det du selv ønsker, men jeg er veldig glad i karri. Så da vendte jeg inn litt karri, maldonhavsalt og grovkverna pepper. Avokadoen deler du i to, fjerner steinen og skallet. Server det med frisk salat. 

  Veldig greit alternativ til middag om man ønsker en kjøttfri dag :-)

 • SUNNERE SNICKERSKAKE, MELKEFRI & GLUTENFRI

  God morgen dere <3

  Hele uken har jeg cravet snickers kake. Så fredagskveld etter jobb bestemte jeg meg for at jeg skulle lage snickers kake slik at den var klar til lørdag. Jeg hadde laget den en gang før og den ble en stor hit hos både meg og roomiene. Herregud så glad de ble da jeg fortalte dem at jeg hadde laget det igjen. Vel, kaken gikk ned på høykant, ha ha. Den smaker nesten som snickers is. Ahh, får vann i munnen av å tenke på det. Håper oppskriften faller i smak, det er alltid litt greit med et litt sunnere alternativ.  Til bunnen trenger du:

  • 180 gram saltede peanøtter
  • 10 dadler uten stein
  • 30 gram sukrin gold
  • 80 gram glutenfritt havregryn
  • 25 gram melkefritt meierismør (melange) 

  Til fyllet trenger du:

  • 200 gram soya-kremfløte
  • 30 gram melkefri sjokolade
  • 20 gram sukrin +
  • 20 gram sukrin gold
  • 15 gram melkefritt meierismør (melange)
  • 1 neve med saltede peanøtter

   

  Først smelter du smøret som du skal ha i bunnen, deretter blander du alt til bunnen sammen ved hjelp av en foodprosessor (dette er det enkleste). Hvis du ikke har det, noe jeg selv ikke eier, da kan du prøve å blande det i en smoothiemaskin og ta resten ved hjelp av en stavmikser. Når bunnen er ferdig kler du en form med bakepapir og trykker deigen jevnt utover. Når du har fått en fin og jevn deig setter du bunnen i frysen mens du tilbereder fyllet. 

  Tilsett alt du trenger i en skål som tåler varme, bortsett fra sjokoladen og peanøttene. Sett den i mikroen i 5 minutt og rør litt underveis. Når den har stått i mikroen i 5 minutt tar du den ut og tilsetter sjokoladen. Rør til røren blir jevn, deretter tilsetter du peanøttene. Ta ut bunnen fra frysen og hell fyllet over. Sett kaken tilbake i frysen og la den stå i fryseren frem til kaken skal serveres. 

  Håper oppskriften falt i smak! 

 • OVNSBAKT LAKS M/GRØNNSAKER & CRISPY SØTPOTET FRIES

  God Dag!

  I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en veldig god matoppskrift med dere. Jeg lagde dette i går til middag og det er virkelig noe av det beste jeg har laget på lenge. Jeg har i bunn og grunn aldri vært noe fisk-menneske. Før spiste jeg fisk kanskje en gang hver andre måned, men plutselig en dag i fjor fikk jeg skikkelig øynene opp for laks. Jeg lager alltid mat fra scratch siden jeg har både melk og glutenallergi og dette har ført til at jeg har blitt flinkere til å prøve ut nye ting. Jeg storkoser meg når jeg står på kjøkkenet og bryr meg sjeldent om en matrett tar lang tid å tilberede. Jeg er liksom i min helt egen sone når jeg står på kjøkkenet å kokkelerer. Denne oppskriften lager seg stort sett selv, man bare kutter opp og hiver det i ovnen.

  Det du trenger er:

  • Laksefileet
  • Lime
  • Salt, pepper
  • Maizena
  • Søtpotet
  • Olje
  • Grønnsaker (her kan du velge ut fra det du har i kjøleskapet). Jeg tok litt av hvert; Gulrøtter, løk, rødløk, paprika, brokkoli og sopp. 

   

  Fremgangsmåte:

  1. Jeg anbefaler å starte med å kutte opp søtpotetene, disse trenger nemlig lengst tid. Det du gjør først er å skrelle av skallet på søtpoteten. Deretter kutter du søtpotetene i lange strimler. Når dette er gjort fyller du en bakebolle med iskaldt vann og legger søtpotene nedi der mens du kutter opp resten av grønnsakene. 

  2. Jeg valgte å kutte gulerøttene, paprikaen, løken og rødløken i strimler for en litt finere "look", men dette gjør man som man vil. Når alle grønnsakene er kuttet opp legger du disse i en ildfast form.

  3. Kutt opp en lime, press juicen over laksefileen og krydre til med litt salt og pepper.

  4. Nå kan du helle ut vannet av bakebollen med søtpotetene, og legge søtpotene i en frysepose. Her tilsetter du en spiseskje med olje og en spiseskje maizena. Tilsett salt, pepper og/eller annet ønsket krydder. Så rister du posen slik at alt blir jevnt fordelt på søtpotene. 

  5. Legg bakepapir utover et bakebrett og fordel søtpotene utover brettet med ca 1 cm mellomrom mellom hver. 

  6. Sett ovnen på 200 grader, la søtpotetene stå i ca 20 minutter, så snur du dem og lar dem stå i 10 minutt til. Laksen og grønnsakene følger du med underveis. 

  Håper oppskriften falt i smak :-)

 • CHIA PUDDING - HEALTHY BREAKFAST

  God dag :-)

  Nå har det gått et par måneder siden jeg oppdaterte dere sist. Australia gjorde at jeg falt litt ut av den "daglige" vanen med å blogge. Det skjedde så mye der nede at det var vanskelig å få tid til å blogge. Dessuten så tok det også mye lengre tid da jeg valgte å skrive på engelsk. Tror jeg skal blogge på norsk fra nå av, slik at det blir lettere å ta seg tid til å oppdatere. I dag fikk jeg bare et innfall om å blogge, så da ble det hvert fall en liten oppdatering.

  Jeg har endelig fått litt motivasjon på matfronten igjen, det tar litt tid å komme tilbake igjen i gamle vaner etter et halvår i utlandet. Nå er motivasjonen på topp og dere kan nok forvente flere mat-tips framover. I går bestemte jeg meg for å lage chia pudding. Dette er noe som må stå i kjøleskapet over natten, så da tenkte jeg å overraske roommatene mine med en god frokost på morgenkvisten. Vi skulle nemlig tidlig opp på skolen i dag og da er det perfekt med noe lett som man bare kan hive i seg. Chia pudding var overraskende godt, men må si at det hadde ikke vært det samme uten toppingen.
   

  Det du trenger er til 1 porsjon er:
  3 ss chia frø
  2 dl usøtet mandelmelk
  1 ts sukrin+

  Til det rosa laget trenger du:
  3 frosne jordbær
  3 ss soyayoghurt naturell
  litt zeroh saft med strawberry and red orange
  litt vann

  Chia pudding mikser du og lar det stå over natten. Den rosa miksen blender du, deretter heller du det over chia puddingen. Deretter topper du med det du selv ønsker. Jeg valgte å toppe med bringebær, hakkede mandler, kokosflak, litt crunch og rosiner.


  Håper det smaker!
   

 • GLUTEN/DAIRY FREE OATMEAL COOKIES W/CARROT

  Local Time: 11:28  What you need:

  • 1.5 teaspoon cinnamon
  • 1 teaspoon baking powder
  • 2 teaspoons vanilla sugar
  • 2 tablespoons coconut oil
  • 7 tablespoons oatmeal
  • 2 tablespoons gluten free flour (or whatever you prefer)
  • 1 carrot
  • 1 egg
  • 1.5 teaspoon stevia (or sweetening you prefer)

  Mix all the dry ingredients together then add all the wet ingredients. Rasp the carrot and mix it with the rest. After you´ve done that you section the mixture to small cookies on a baking sheet. Place it in the oven on 200 degrees for about 15 minutes. 

  These are seriously so amazing and of course guilt free. I hope you guys enjoy the recipe :-)

 • HEALTHY BROWNIES - GLUTEN/DAIRY FREE

   

   

  Local time: 11:03 pm


  What you need:

  • 5 tablespoon coconut flour
  • 600 grams mashed pumpkin
  • 5 tablespoon raw cocoa
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon cinnamon 
  • 4 eggs
  • 4 tablespoon coconut oil
  • 4 tablespoon honey
  • 2 teaspoon vanilla sugar
  • A hint of salt
  • 40 grams 70% cocoa chocolate

  Extras:
  - SO GOOD! chocolate soy ice-cream
  - Strawberries

  This is a super easy recipe. Firstly, you mix all the wet ingredients together. After you´ve done that and mixed it well together you can add all the dry ingredients. Chop the chocolate into small pieces and add it to the mixture. When you´re finished you place it in a baking covered dish and then place it in the oven on 190-200 degrees for about 25-30 minutes. It is supposed to be soft and juicy in the middle. Voila, the cake is done.

  This is a healthy threat if you are craving something unhealthy during week days as me. It had a little strong taste, but that makes it easier to eat less. You can also add some more sweetening if you want a softer taste. Before serving I placed it in the fridge for a couple of hours, it is better cold than warm. I served it with some SO GOOD chocolate soy ice-cream and strawberries. I hope you enjoy the recipe and let me know if you try it :-)

 • RECIPE - STUFFED PEPPERS WITH CHICKEN

  Local time: 22:25

  Today I want to share a good and healthy recipe here on the blog. Stuffed peppers is seriously so good and I just had to share the recipe with you guys. 

  What you need: peppers, chicken, garlic, onion, corn, beans, spinach, brown rice, hot sauce and some cheese. I chose a milk free cheese, but you can choose cheese based on what you prefer. 

  • I started off with the rice, since it takes more time to prepare. I just cooked a little brown rice since I had a lot of other ingredients too. 
  • While the brown rice is cooking you can start preparing the garlic and the onion.
  • Roast the chicken, and then add garlic, onion and the spinach. 
  • When everything is ready you can add everything in a bowl.
  • Add the rest - beans, corn and a little hot sauce. 
  • Mix all the ingredients.
  • Chop the peppers in half and remove the filling.
  • After you have done that you can start filling. To top it off you can add some cheese. 

  Preheat the oven to 200 degrees and have the peppers in the oven for about 5-10 minutes until the cheese is melted. 

 • GREEN SMOOTHIE

  Local time: 13:52

  Hi sunshines!

  Today I woke up at 6 am to go for a run. I had to wake up early if I wanted to take a workout before school. I ran from our apartment to main beach and then back again. I love running by the sea and today I actually got to see the sunrise, which was beautiful. On tuesdays my class starts at 9 am, which is the earliest day during my week. Today we had "introduction to research". The workshop were interesting as usual, we learnt a lot about referencing and how to do our assignment due next friday. In our first assignment we have to do a literature review, which is quite new for me. I´m not used to write literature reviews and here everything seems way more complicated than in Norway. Luckily, I´m really happy with our tutor. I feel like I learn a lot and his teaching methods are really good. The lectures on the other hand is more boring and hard to keep track on. We have different teachers in our workshops and lectures, even though it is the same course.

  After school I made an amazing green smoothie and since I thought it was so good I decided to share the recipe on my blog. 

  All you need is: lemon, cucumber, spinach, broccoli, avocado, mango, apple juice and a little water. 
  Optinal: I topped it off with some good mix superfood "Blend 11" (which I bought at a market here in Surfers Paradise), almonds and some strawberries. • SUNNE FRISTELSER - 6 OPPSKRIFTER

  Nå som det er helg tenkte jeg å dele med dere mine favoritt oppskrifter fra den siste tiden. Her har dere noen sunne fristelser som kan nytes med god samvittighet. Disse oppskriftene er alle melke- og glutenfri. 

  Skoleboller - Oppskriften finner du >her<


   

  Søtpotetpotetkake - Oppskriften finner du >her<


   

  Mandelgrøt - Oppskriften finner du >her<


   

  Peanøttpannekaker - Oppskriften finner du >her<


   

  Banankake - Oppskrift finner du >her<


   

  Vafler - Oppskrift finner du >her<
   

  Ønsker dere alle en riktig god helg 
   

  Har du testet noen av disse oppskriftene før? 

  Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

  #mat #sunt #kosthold #glutenfri #melkefri #vafler #mandelgrøt #peanøtt #pannekaker #skoleboller #banankake #søtpotetkake 

 • FROKOST SMOOTHIE

  God morgen ♥

  I dag startet jeg dagen med litt av en bakfylla. Kom hjem allerede elleve i går kveld og var klar for sengen. Sånt skjer når man har lagt festingen på hylla i lang tid og plutselig finner ut at en 2 dagers er en "god" ide etter en lang pause fra fylla. Vel, det er jo alltid dagen derpå man innser at det ikke var en god ide likevel. Jeg kjenner at festing ikke er noe for meg lenger. Jeg hater at dagen derpå blir så bortkastet. Likevel blir det full fest i kveld som har hvert på planen i flere uker. I kveld har nemlig jeg og roomiene invitert til fest. Noe som blir den siste festen her i leiligheten før vi flytter i juni. Så da må jeg bare bite tennene sammen, ha ha. 

  Til tross for at det ble en tidlig kveld i går, så hadde jeg det veldig artig. Vi startet med noe godt i glasset allerede i fire tiden i baren etter jobb. Etter en liten stund dro jeg og Maren hjem til meg og fikset oss. Vi fortsatte vorset og lagde verdens beste søtpotetpizza til middag. Når vi var ferdig stelt dro vi ned igjen til jobben og koste oss med resten av kollegaene. Det er alltid så god stemning på Afterwork. Heldigvis innså jeg selv at det ikke var en smart ide å bli med videre til byen. Så da avsluttet jeg heller kvelden tidlig og fikk en god natts søvn. Jeg sovnet faktisk med en gang jeg kom hjem og våknet tidlig om morningen, da var jeg nemlig sulten på "nattmat". Så da stod jeg opp, varmet litt søtpotetpizza og gikk å la meg igjen. Standard bakfylla dag. Nå har jeg nettopp kost meg med verdens beste frokost smoothie og er veldig klar for å starte dagen!

  Oppskriften på verdens beste frokost smoothie er:
  ♦ Frosne jordbær og bringebær 
  ♦ En halv banan
  ♦ 2 ss havregryn
  ♦ 1 ss chiafrø
  ♦ Soyamelk
  ♦ Zeroh saft med lime og sitron 

  Hva er dine planer for dagen?

 • SUNNE SKOLEBOLLER (MELKEFRI OG GLUTENFRI)

  Sunne skoleboller, 8 stk:
  1 dl soyamelk
  35 g ekte meierismør
  2 ss sukrin +
  2 ss sukrin gold
  1/2 ts kardemomme
  1/2 pose tørr gjær
  90 g soyayoghurt naturell
  4 ss fiberfin
  ca. 120 - 140 g glutenfritt havremel (her kan du ta det litt på feelingen)

  Sukkerfri vaniljekrem:
  5 dl soyamelk
  40 g sukrin+
  1 vaniljestang
  40 g maizena mel
  3 eggeplommer 

  Det første du gjør det er å starte på bolledeigen. Da smelter du smøret i en kjele og blander deretter inn soyamelken. Visp i tørrgjeren, slik at det løser seg opp i melkeblandingen. Deretter heller du dette over blandingen med alt det tørre og tilsetter soyayoghurten. Kna til du får en fin og jevn bolledeig. Del deigen opp i åtte og rull til du får åtte fine baller. Plasser disse på et brett med bakepapir. Så bruker du en spiseskje til å lage et stort rom i midten av bollen. Ta over et håndkle og la de heve mens du tilbereder vaniljekremen. 

  Så går vi over til vaniljekremen. Det du da gjør er å varme opp soyamelken i lag med sukrin + og vaniljestangen. Husk å del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Tilsett både frøene og stangen i blandingen. Når det har fått kokt litt tar du ut vaniljestangen. Når det har fått kokt enda litt mer, da merker du at sausen begynner å tykne litt. Da setter du kjelen til side og lar den avkjøle. Mens sausen er til avkjøling begynner du på den andre delen. Da mikser du maizena i lag med eggeplommene. Tilsett også halvparten av melkeblandingen og visp sammen slik at man unngår en klumpete røre. Tilsett deretter resten av sausen nedi med den andre røren og fortsett å rør en liten stund. Blandingen ble i mitt tilfelle ganske flytende. Så jeg var redd for at den ikke kom til å stivne i ovnen, men fortvil ikke, den stivnet fortsatt. 

  Sett ovnen på 200 grader, plasser bollene midt i ovnen og la bollene stå i ovnen i ca. 10-12 minutter (sjekk jevnlig om kremen har stivnet). Håper det smaker ♥  Disse bollene smakte kjempe godt. De er sunne og helt uten sukker. Det vil si at du kan bare kose deg med god samvittighet. Er du som meg og trenger noe som smaker søtt, selv på en hverdag? Da er disse perfekt om du har litt ekstra tid til overs. 

   Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

  #sunn #glutenfri #melkefri #kosthold #mat #skoleboller #boller #vaniljekrem #sukkerfri

 • SØTPOTETKAKE MED SJOKOLADEBITER

  Åhh, med en gang jeg så denne oppskriften på >Linda Stuhaug< sin blogg visste jeg bare at dette var noe jeg MÅTTE prøve. Dere vet jo hvor frelst jeg er av søtpotet og hvem sier vel nei til en sunn, men søt kake i hverdagen? Ikke jeg hvert fall. Jeg var sinnsykt sliten etter skolen på torsdag, merkelig nok, så jeg orket ikke å gå ut døren. Da ble det heller litt ekstra tid til å kokkelere. Så da lagde jeg søtpotetkake med sjokoladebiter, søtpotet scones og søtpotet polarbrød. Nå tror jeg fryseren er veldig glad for at den har fått litt ekstra påfyll av bakst. Når jeg først er i gang, da lager jeg alltid en del. Veldig greit å ha rester på dager hvor jeg jobber eller skal på skolen. Da slipper jeg å stresse med å lage mat og kan heller bare ta noen rester fra frysen. 

  Dette trenger du:
  ♠ 300 g søtpotet
  ♠ 70 g glutenfritt havregryn
  ♠ 20 g sukrin +
  ♠ 20 g sukrin gold
  ♠ 2 egg
  ♠ 1 dl vann
  ♠ 1 ts bakepulver
  ♠ 1/2 ts kanel
  ♠ 1/2 ts kardemomme
  ♠ Melkefri sjokolade ca. 30 g 

  Det første du gjør er å dele opp søtpoteten i 6-8 biter. Deretter mikrobaker du de i ca 8 minutter. Mens de er i mikroen måler du opp alt det tørre, tilsetter egg og vann. Når søtpotetene er ferdige, fjerner du skallet og samler søtpoteten i en bolle. Deretter moser du søtpotetene ved hjelp av en stavmikser, slik at du får en jevn mos. Når mosen er ferdig tilsetter du mosen i lag med resten av røren og fortsetter med stavmikseren til du har fått en jevn og fin kakerøre. Deretter tilsetter du litt av sjokoladen i røren. Så smører du en ildfast form og heller røren nedi. På toppen av kaken strør du over resten av sjokoladen. 

  Sett den inn i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter. Kaken er best når den er servert kald. Håper oppskriften faller i smak ♥
     Følg gjerne bloggen min på facebook >her< og del gjerne innlegget videre! 

  #mat #søtpotet #kake #sjokolade #sunt #kosthold 

 • MANDELGRØT

  Dagen i dag startet med en herlig frokost som bestod av mandelgrøt. Det var første gangen jeg smakte det og jeg må innrømme at det var overraskende godt. Denne porsjonen blir man veldig mett av. Jeg klarte ikke å spise det opp en gang. I tillegg var jeg mett fram til middag. Vanligvis blir jeg sulten igjen etter tre timer, men i dag var jeg ikke sulten før jeg kom hjem fra skolen og trening.

  Det du trenger er:
  50 g mandelmel
  2 1/2 dl mandeldryck (eller annen valgfri melk)
  1 ss chiafrø (kan sløyfes)
  1 klype kardemomme
  1 ts kanel
  2 ts sukrin + 

  Bland alt sammen i en kjele, husk å røre så det ikke svir seg i bunn. Du rører til du får en tjukk og fin grøt. Til topping brukte jeg hakkede mandler, cashewnøtter, tranebær, goji bær og litt banan. Veldig god smakskombo og så er det sunt i tilegg. Du kan selvfølgelig toppe med det du selv ønsker. Dette passer perfekt som både frokost og lunsj. Håper det smaker!

  Har du smakt mandelgrøt før?

  Vinneren av konkurransen trekkes nå på FREDAG, så hvis du ikke har meldt deg på har du fortsatt mulighet >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #oppskrift #mandelgrøt #sunt #kosthold #mat 

 • 6 OPPSKRIFTER MED SØTPOTET (MELK OG GLUTENFRI)

  Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søtpotet. Jeg har fått inntrykk tidligere i kommentarfeltet at mange av dere ikke har smakt søtpotet før. Derfor tenkte jeg å lage et innlegg med hvor mange muligheter man har når man bruker søtpotet. Det er nemlig uttalige oppskrifter man kan bruke søtpotet til. Alle oppskriftene mine er også melk og glutenfri. Her er noen av mine favoritter som jeg har testet hittil:

  Søtpotet middagspai: Oppskriften finner du >her<
  Søtpotet polarbrød:
  Oppskriften finner du >her

  Søtpotetmos: Oppskriften finner du >her<


  Søtpotet Scones:
  Oppskriften finner du >her<


   

  Søtpotet Nachos: Oppskriften finner du >her<


  Søtpotet Pizza: Oppskriften finner du >her< 

  Har du smakt søtpotet? Hva bruker du det mest til?

  Minner også om konkurransen jeg holder gående: For å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 
   

  #Oppskrifter #søtpotet #middag #frokost #lunsj #pizza #pai #scones #søtpotetstappe #nachos #polarbrød #melkefri #glutenfri #mat

 • SUNNE PEANØTTPANNEKAKER (MELKE & GLUTENFRI)

  God morgen dere ♥

  Har dere hatt en fin påske så langt? Nå har jeg nettopp kost meg med peanøttpannekaker og en kopp kaffe til frokost. Lagde disse både i går og i dag, får bare ikke nok. Når man først har smakt disse, da klarer man bare ikke å la være å fortsette å lage de. Jeg er litt usikker på om man får tak i peanøttmel på sunnkost, men jeg vet hvert fall at man får tak i det på nettet. Vi bestilte det fra en amerikansk side, så hvis dere ønsker link, da er det bare å rope ut i kommentarfeltet. Jeg må også benytte anledningen til å si tusen takk for all responsen på det forrige innlegget, utrolig kjekt å se at dere engasjerer dere for temaet. Hvis dere ønsker at jeg skal skrive mer om slike temaer, da er det bare å komme med tips. 

   

  Dette trenger du:
  - 30 g Peanøttmel
  - 15 g havregryn
  - 1/5 banan
  - 1 egg
  - 1-2 ts kanel
  - 1 ts bakepulver
  - 1 ts peanøttsmør
  - 1 ts sukrin+
  - Mandeldryck fra GoGreen (tilsett etter behov)

  Tilsett alle ingrediensene i en bolle, miks det sammen enten ved hjelp av en stavmikser eller en blender. Tilsett mandeldryck etter behov, slik at du får en jevn og fin pannekakerøre. Mitt tips til pålegg er enten peanøttsmøret fra mills (som nå ikke inneholder palmeolje) eller sukkerfritt bringebær syltetøy. Veldig rask og enkel frokost som smaker helt fantastisk.    

  Har du smakt sunne peanøttpannekaker før?

  Minner også om konkurransen jeg holder gående: For å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #peanøttpannekaker #sunne #oppskrift #kosthold #pannekaker # 

 • HJEMMELAGET LASANGE (GLUTEN & MELKEFRI)

  Jeg vet at det er mange som tenker at hvis man har melke- og glutenallergi så er det veldig begrenset hva man kan spise. Det er jo forsåvidt sant, men man kan lage det meste. Det er bare å erstatte med andre produkter som man tåler. Jeg elsker lasange, som sikkert mange andre En dag i forrige uke fikk jeg skikkelig cravings og bestemte meg for å lage mammas hjemmelagde lasange uten melke- og glutenprodukter. Jeg har laget denne et par ganger før og jeg må innrømme at jeg synes den smaker nesten helt lik som mamma lager den. 

  Dette trenger du:
  - 8 dl soyamelk
  - 400 gram karbonadekjøttdeig
  - Glutenfrie lasangeplater
  - 3 ss tomatpurre
  - 1 kjøttbuljong
  - 3 stenger fersk selleri
  - Krydder - Provence, muskat, litt salt, eventuelt litt sukrin
  - Manchego ost
  - 2 fedd hvitløk
  - 1 vanlig løk
  - 1 1/2 ss ekte meierismør
  - 1-2 ss jyttemel

  Fremgangsmåten:
  ♦ Begynn med å hakke opp løken, seleristengene og klargjør hvitløksfeddene. Legg både løken, seleristengene og hvitløksfeddene til siden og begynn å steke kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er ferdig kan du tilsette kjøttbuljongen, løken og hvitløken. Så kommer vi videre til sausen. Ta ca 1 1/2 ss ekte meieri smør oppi en kjele, smelt smøret og tilsett 1-2 ss jyttemel. Visp dette sammen før du heller i soyamelken. Tilsett ca. 3 ss tomatpurre og krydderet nevnt over. Til slutt tilsetter du kjøttdeigen i sausen.

  ♦ Begynn alltid med sausen i bunn før du tar første laget med lasangeplater. Så fortsetter du slik og tar annenhver med fyll og plater.

  ♦Sett ovnen på 200 grader. La lasangen steke i ca 40 minutt midt i ovnen før du tilsetter osten og lar den stå i ca 10-15 minutt til. Sjekk alltid jevnlig med gaffel at alle platene er gjennomstekt.

  Så voilà har du en gluten og melkefri lasange. Håper oppskriften faller i smak ♥  Så dere har fortsatt mulighet til å delta; For å være med i trekningen klikker du deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

   

  #lasange #glutenfri #melkefri #oppskrift #mat 

 • MIDDAGSPAI / GLUTEN & MELKEFRI

  Til søtpotetbunn trenger du:
  ca. 340 gram søtpotet
  120 gram glutenfritt havregryn
  1 egg
  Provence krydder (du kan velge etter eget ønske)

  Til fyllet trenger du:
  Rødløk
  Squash
  Spinat
  1 kyllingfileet
  Paprika
  Purreløk
  4 egg
  Soyamelk 
  Provence krydder og litt aromat krydder

  Sett ovnen på 200 grader, mens den varmer seg opp kan du dele søtpotetene i 6-10 biter. Mikrobak de i ca. 8-9 minutter, mens søtpotene er i mikroen finmaler du havregrynet ved hjelp av en blender. Fjern skallet fra søtpotetene, tilsett det + ett egg og provence krydder i en bolle. Bruk en stavmikser til du får en jevn og klumpfri røre. Når røren er ferdig knar du inn havremelet. Hvis deigen fortsatt er klissete, da er det bare å tilsette litt mer havremel for å få en jevnere deig.Trykk det utover i paiformen og forhåndsstek bunnen i ca 18-20 minutter. 

  Når bunnen er i ovnen kan du starte på fyllet. Stek kyllingen, anbefaler å tilsette litt kyllingkrydder slik at du får litt smak på kyllingen. Når kyllingen er stekt tilsetter du spinaten og steker den med kyllingen. Knus egg i en bolle, tilsett krydder, soyamelk og visp dette godt sammen. Når søtpotetbunnen har stivnet tilsetter du røren, strør over grønnsakene og kyllingen. Når alt dette er gjort lar du paien stå i ovnen i ca. 20-25 minutter. Sjekk jevnlig med en gaffel om egget har stivnet. 
  Håper oppskriften faller i smak ♥

  Har dere noen spesielle matoppskrift ønsker, så er det bare å legge igen en kommentar i kommentarfeltet!

   

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #oppskrift #pai #middag #mat #søtpotet #egg #kylling

 • EN VANLIG MATDAG

  Jeg fikk en forespørsel fra en leser om jeg kunne legge ut et innlegg om hvordan en typisk matdag så ut for meg. Hvor mange måltider til dagen jeg spiser kan variere veldig. Noen dager er det 3 andre dager 4-5. Jeg prøver å spise sunt og ofte, framfor å spise større måltider mer sjeldent. Jeg finner stadig og støtt sunne alternativer på gode ting, noe som gjør meg veldig inspirert i matveien. Jeg kjenner også at det er lettere å holde seg unna søtsaker når man varierer mat og prøver ut nye ting. 

  Frokost: Havregrøt med friske bær, banan, tørket frukt og litt nøtter.


   

  Lunsj: Gulerøtter, brokkoli, agurk med litt avokado dipp. 

  Middag: Salat m/kylling og egg.


  Kvelds: Spinatpannekaker, oppskrift på det kan du finne >her<.


  Hvordan ser en "typisk" matdag ut for deg?

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #mat #kosthold #sunn #eatclean #oppskrift #anbefaling #frokost #middag #lunsj #kvelds

 • SPINATPANNEKAKER / GLUTEN & MELKEFRI

  God morgen ♥ Nå skal jeg straks avgårde på jobb, ville bare gi dere et lite tips på morgenkvisten. Lagde disse spinatpannekakene i går og herregud så godt det var. Resultatet og smaken var ikke litt som forventet. Jeg kommer hvert fall til å lage disse flere ganger!

  Det du trenger til 2-3 porsjoner:
  2 egg
  4 ss soyayoghurt naturell
  1 ts bakepulver
  90 g glutenfritt havregryn
  En klype salt
  3-4 ts sukrin +
  2 gode never spinet
  Vann (tilsett etter behov) 

   Hiv alle ingrediensene i en blender for å få en klumpfri røre. Når det er gjort så er det bare å steke de som pannekaker.   Har du smakt spinatpannekaker før?


  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook
   >her<. 


  #kosthold #oppskrift #sunt #mat #glede 

 • SØTPOTET POLARBRØD / GLUTENFRI

  God kveld ♥ 

  Etter eksamen i dag kjente jeg at jeg var skikkelig utslitt og alt som fristet var å bare slappe av hjemme. Planen var egentlig å dra på innflytningsfest til Anette, men det fristet ikke å gå ut når jeg var så trøtt og sliten. Så Gøril kom over på ettermiddagen og jeg disket sammen en enkel middag. Det ble tomatsuppe med pølse og hardkokt egg med hjemmelaget søtpotet polarbrød på siden. Herregud så godt det var. Det er rart at noe så enkelt kan smake så godt. Av og til er det greit å bare lage suppe, hvert fall på dager det er tiltak å lage mat. Søtpotet polarbrød tok heller ikke noe lang tid å lage, det er akkurat samme oppskriften som brukes for å lage søtpotet scones, bare man former de som polarbrød. 

  Det er jo ingen tvil om at jeg er hekta på oppskrifter som inneholder søtpotet, og jeg finner som sagt alltid inspirasjonen min fra >Linda Stuhaug<. Jeg pleier bare å erstatte alle oppskriftene med glutenfrie og melkefrie produkter. 

  Det du trenger for å lage søtpotet polarbrød er:
  200 gram glutenfritt havregryn
  300 gram søtpotet
  1/2 ts salt
  2 ts bakepulver
  Vann etter behov (deigen skal ikke være for klissete) 

  Del potetene i 6-8 biter og hiv de i mikroen i ca. 8 minutter på full varme. Fjern så skallet før du moser dem ved hjelp av stavmikser slik at røren blir klumpfri. Deretter finmaler du havregrynet enten ved hjelp av stavmikser eller så kan du bruke en smoothiemaskin. Tilsett deretter alt det tørre i lag med søtpotetmosen og jobb med deigen. Tilsett vann etter behov. Når deigen er klar kan du dele den i 8 biter, så bruker du håndflaten til å gjøre dem runde og flate. For å lage hull kan du bruke enten er spyd eller noe som har en spis ende.

  Sett de i ovnen på 200 grader i ca 12-15 minutter. 

  TIPS: Du kan enten servere dem i lag med suppe til middag slik som vi gjorde eller bruk dem til frokost med pålegg på. 
   

  Har du smakt søtpotet polarbrød før? Har dere noen ønsker til framtidige oppskrifter, ønsker dere mer av frokost/lunsj eller middagstips? 
   

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
   

  #søtpotet #polarbrød #sunt #kosthold #havregryn #middag #frokost #mat #oppskrift

 • FROKOST TIPS - HAVRERUNDSTYKKER

  Et lite frokost tips til dere på morgenkvisten. Disse er kjempe gode og veldig enkle å lage. Jeg fant denne oppskriften på eirinkristiansen sin blogg >her<. 

  Det du trenger er 3 eggehviter, 60 gram havregryn og 1 ts kanel.

  Jeg mikset alt sammen ved hjelp av en stavmikser, slik at den ble klumpfri. Stavmikser er bare helt genialt, man kan også la være å bruke stavmikser hvis man ikke ønsker å ha rundstykkene klumfri. Jeg satte de i ovnen i ca 8-10 minutter på 200 grader. Jeg fikk ca tre rundstykker ut av oppskriften, men man kan selvfølgelig velge hvor store man ønsker å ha de. Hvis man ønsker flere, da er det bare å dobble/tripple porsjonen. 

  Et lite tips til pålegg er å bruke eggeplommene til å lage en mini omelett, i stedet for å kaste de. Jeg brukte en hjerteform, tilsatte litt krydder og satte den i ovnen i lag med rundstykkene.   Har du prøvd denne oppskriften før? 

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
   

  #mat #tips #kosthold #sunn #havrerundstykker

 • LAKS, SØTPOTETMOS OG GRØNNSAKER

  God kveld ♥ Dagen i dag har vært veldig travel, heldigvis rakk jeg å knipse bilder av dagens middag. Jeg tenkte det var greit å dele et middagstips med dere, som dere sikkert har merket er jeg veldig opptatt av kosthold. Hvis dere er lei av matoppskrifter, så er det bare å skrike ut, så skal jeg prøve å begrense meg litt. Jeg håper dere tester ut denne oppskriften, det var kjempe godt, sunt og det var også en veldig rask matrett å lage. Veldig greit på travle dager som denne.

  Du trenger:
  - Strimlet laksefilet
  - Brokkoli
  - Rødløk
  - Paprika
  - Gulerøtter
  - Squash
  - Sopp
  - Søtpotet
  - Ekte meierismør

  Det første du gjør er å skrelle søtpoteten, deretter kutter du de opp i biter og legger de i en kjele med vann. Kok potetene til de er møre. I mellomtiden kan du kutte opp grønnsaker og steke laksefileen. Når søtpotetene er ferdig kokt, heller du ut vannet og tilsetter smøret. Deretter bruker du en stavmikser for å få potetstappen klumpfri. 

  Jeg er veldig glad i grønnsaker, så jeg fyller alltid tallerken godt opp med det. Du kan selvfølgelig velge grønnsaker etter eget behov og ønske. Jeg brukte litt av alt av det jeg hadde i kjøleskapet og resultatet var kjempe godt. Jeg spiser egentlig veldig sjeldent fisk, siden jeg egentlig ikke liker smaken. Jeg prøver å bli mye flinkere på å få i meg litt fisk, siden jeg vet kroppen har godt av det. Så et lite tips er å krydre det med noe godt krydder. Jeg brukte litt aromat og provence krydder, og fisken har faktisk aldri smakt bedre. Håper oppskriften faller i smak!   #mat #kosthold #sunt #grønnsaker #fisk #laks #søtpotetmos #oppskrift #tips

 • 5 FROKOST TIPS

  God morgen kjære dere ♥ 

  I skrivende stund er jeg på jobb, så jeg forhåndskrev et innlegg til dere med noen herlige frokostideer. Før var jeg veldig kjedelig i frokostveien, men etter at jeg sluttet med melk og gluten ble jeg mye flinkere til å variere og prøve ut nye ting. Håper dere finner noe som faller i smak. 
   

  1. Mini omelett: Veldig enkelt og greit å lage. Bland et egg, litt soyamelk, diverse grønt, litt grillkrydder og spekeskinke. Så hiver du den i ovnen til den er gjennomstekt. Dette er veldig greit hvis du har liten tid om morningen og ønsker noe raskt. Det kan stå i ovnen mens du steller deg, så er det klart når du er ferdig.

  2. Yoghurt m/musli og friske bær: Dette er noe som er veldig greit hvis du er i farten. Jeg pleier å bruke soyayoghurt enten naturell eller med blåbær. Så tilsetter jeg havregryn eller annen glutenfri musli og topper med friske bær. Kjempe godt og veldig enkelt. 

  3. Peanøttpannekaker: Se oppskrift >Her<, hun har mange gode varianter på forskjellige frokostpannekaker, virkelig verd turen innom. Jeg endrer alltid på oppskrifter jeg finner på nettet for å gjøre de helt gluten og melkefri. Så erstatter alltid melkeprodukter med soyaprodukter. 

  Det jeg liker å ha på disse er enten peanøtt smør med sukkerfritt bringebær syltetøy, eller soya yoghurt naturell med friske bær og nøtter. Smaker himmelsk. 

     4. Søtpotet scones: Dette er noe av det beste jeg vet til frokost. Du finner oppskriften >her<. Jeg pleier å spise med salat, spekeskinke og/eller egg. Fantastisk smakskombo.


   5. Sunne matvafler:
  Disse vaflene er fantastisk gode. De kan spises både som kos eller til frokost med pålegg på. Kjempe gode og veldig lette å lage. Oppskriften finner du >her<.


   Hva spiser du til frokost? 

  #mat #tips #frokost #pannekaker #yoghurt #musli #havregryn #bær #vafler #søtpotet #scones #omelett 

 • SUNN BANANKAKE (GLUTEN/MELKEFRI)

  Er du som meg, av og til litt sulten på noe godt i hverdagen? Da har jeg oppskriften for deg. Denne oppskriften er et sunnere alternativ som er både gluten og melkefri. Jeg kom nemlig over en oppskrift i går på banankake, denne oppskriften inneholdt både gluten og melkeprodukter. Så da fikk jeg inspirasjon til å erstatte med produkter som jeg tåler, samt å erstatte sukkert med sukrin gold. Under stressende eksamensperioder er det godt å unne seg noe ekstra godt på kvelds tid for å holde blodsukkeret oppe.  Det du trenger er: 

  ♦ 2.5 dl glutenfritt havregryn
  ♦ 1 moden banan
  ♦ 2 egg
  ♦ 1 dl sukrin gold
  ♦ 2 ts bakepulver
  ♦ 2 ts vanljepulver
  ♦ 1 dl soyayoghurt naturell
  ♦ 50 g ekte meierismør

   Fremgangsmåte:
  ♦  Det første du gjør er å visper sammen sukrin gold og egg.
  ♦  Deretter tilsetter du vaniljesukker, bakepulver og havregryn.
  ♦  Smelt smøret i mikroen.
  ♦  Så tilsetter du smøret, soyayoghurten og bananen i resten av røren.
  ♦  For å få en jevn og fin røre bruker anbefaler jeg at du bruker en stavmikser, da blir du kvitt alle klumper.

  Sett ovnen på 200 grader. Fordel røren i en form ikledd bakepapir, plasser den i midten av ovnen og la den stå i 30-40 minutter. Min tok ganske lang tid å steke, men jeg ville for sikkerhetens skyld fulgt med kaken jevnlig og sjekket med en gaffel. 

  Server gjerne med friske bær og banan. Denne smakte kjempe godt og du kan kose deg med god samvittighet.  Hvis du vil sjekke ut den orginale oppskriften jeg gikk ut i fra så kan du gjøre det  >her<

  Har du smakt banankake før?
   

  #mat #kosthold #sunn #banankake #bær 

 • BREAKFAST TIME

  God morgen ♥

  Nå har jeg nettopp laget meg frokost som jeg er klar til å nyte mens jeg leser gjennom den nyeste utgaven av Costume. Dagens frokost består av søtpotet scones med salat og spekeskinke + en mini omelett. Etter jeg har spist vurderer jeg å ta meg en treningsøkt, slik at jeg vår samet opp litt energi til dagen. Jeg og Vetle er nemlig ikke ferdig med gruppeoppgaven, og den skal leveres i morgen. Så den må jobbes med for harde livet, vi begynner å få litt dårlig tid. Heldigvis skal ikke oppgaven inn før klokken 14.00 i morgen. Jeg tror faktisk det er den lengste tidsfristen vi har fått før faktisk, vanligvis pleier vi å måtte levere de mellom 10-12. Hva er dine planer i dag?
  Oppskrift på søtpotet scones >her<

  #mat #matoppskrift #søtpotet #scones #salat #omelett

 • SØTPOTET SCONES - OPPSKRIFT (GLUTENFRI)

  God kveld ♥

  I kveld har jeg laget søtpotet scones. Jeg elsker nemlig å spise søtpotetscones til frokost. Det er så godt å servere med både egg og spekeskinke, får vann i munnen av å bare snakke om det. Så da tenkte jeg å dele oppskriften med dere, den er både rask og lett å lage. Du kan også bruke det til middag ved å servere det i lag med suppe eller spise det til frokost som jeg gjør med pålegg på. Håper denne glutenfrie varianten faller i smak. Jeg er som sagt veldig glad i denne oppskriften og lager det egentlig ganske ofte. 

  Du trenger:

  ♦ 300 g søtpotet (1-2 stk, kommer an på hvor store de er)

  ♦ 100 g glutenfritt havregryn (dette kan du male ved hjelp av en blender)

  ♦ 100 g jyttemel

  ♦ 1/2 ts salt

  ♦ 2 ts bakepulver

  ♦ Vann

  ♦ Frø til topping (jeg valgte linfrø og sesamfrø)

  - Det første du gjør er å dele potetene i fire-seks biter. 
  - Mikrobak de i 6-8 minutter.
  - Når de er ferdige i mikroen fjerner du skallet og moser dem til en søtpotetstappe.
  - Deretter blander du søtpotetstappen i lag med alt det tørre.
  - Tilsett vann til du får en jevn deig. 
  - Så former du den som en stor scones eller som rundstykker, pensle de med vann og strø på valgfrie frø. 

  Sett ovnen på 180 grader. Den skal steke i ca. 15-20 minutter.   Har du smakt søtpotet scones før? 

 • MORNING JOY

  Åhh for en deilig frokost jeg mekket i dag. Den bestod av soya yoghurt, musli og bær, samt en mini omelett med spekeskinke, cherrytomater og brokkoli. Nå skal vi snart avgårde på ekskursjon med klassen til Kongeparken. Har aldri vært der før, så det blir spennende. Faget som vi tar er jo attraksjonsutvikling, så dermed får vi dra rundt på attraksjoner her i Stavanger å se hvordan ting fungerer.  

  Senere i dag skal jeg møte Gøril. Vi skal ta oss en shoppingrunde og så skal vi ut å spise for å feire bursdagen hennes. Hun har nemlig bursdag i morgen, så det blir veldig koselig. Hva er deres planer for dagen? 
 • OPPSKRIFT - SUNNE GLUTEN/MELKEFRIE VAFLER

  Du trenger:
  80 gram Glutenfri havregryn
  70 gram Alpro naturell yoghurt (soya)
  1/3 ts salt
  2 egg
  1/2 ts bakepulver
  Vann (tilsett til du får en fin og jevn røre) 

  Denne oppskriften er jo både gluten og melkefri. Så hvis du har samme allergiene som meg, da er dette en veldig enkel og grei vaffelrøre å lage. Disse er grove og sunne, noe som er perfekt hvis du skal ha pålegg på eller hvis du ønsker å bruke de til middag. Alt du trenger å gjøre er å hive havregrynet i en blender, slik at det blir malt. Deretter tilsetter du alt i en bolle og rører sammen til du får en fin og jevn vaffelrøre. Jeg smører alltid vaffelhjernet med ekte meierismør før jeg starter stekingen.   Jeg valgte å fylle med gårsdagens taco rester, perfekt for meg som ikke tåler tacolefser. Vaflene var kjempe gode og jeg kommer nok til å lage mye mer av de i framtiden. De var ferdig på 1-2-3. Det er også godt å fylle de med spekeskinke eller andre pålegg, her er det bare å være kreativ. 

  Det er ca 100-125 sunne kalorier per vaffel.

  Jeg ble inspirert av oppskriften til flinke >Linda Stuhaug<. Hun har masse herlige oppskrifter. Hver gangjeg er matlei finner jeg alltid noe inspirerende på bloggen hennes.

  Har du smakt disse før?

   

 • SØTPOTET NACHOS - GLUTENFRI/MELKEFRI

  Du trenger:
  - En stor søtpotet eller to mellom store.
  - Rødløk
  - Purreløk
  - Manchego Ost
  - 400 g Karbonadekjøttdeig
  - Tacokrydder
  - Krydder til søtpotetene: Paprika, hvitøk, provance, pepper, grovkverna chilli og grillkrydder.  Først skjærer du søtpotene i tynne skiver. Deretter fordeler du de utover et brett med bakepapir. Så krydrer du de med ønsket krydder. Jeg brukte krydderet nevnt ovenfor. Først krydret jeg ene siden, satt de inn i ovnen på 200 grader i syv minutter. Deretter snudde jeg de og krydret andre siden, satte de inn igjen i ovnen i 7-10 minutt til. Mens potetene er i ovnen kan du kutte opp purreløk og rødløk, raspe ost og steke kjøttdeig med tacokrydder. 

  Når alt er klart, fordeler du potetene i bunnen av den ildfaste formen. Så sprer du kjøttdeig over, deretter purreløk og rødløk. 

  Til slutt strør du over manchego osten. Denne nachosen er både glutenfri og melkefri. Du kan selvfølgelig bruke ost etter eget ønske!

  Server gjerne med tacosaus, rømme og frisk salat. Jeg kjørte det selv veldig enkelt denne gang med kun tacosaus på siden. Det var utrolig godt, potetene i seg selv var som snaks. 

  Jeg har blitt helt hekta på mat med søtpotet for tiden. Har laget både søtpotet pai, søtpotet scones, søtpotet nachos, søtpotetstappe. Det er så utrolig mye godt du kan lage med søtpotet. Jeg er helt frelst. 

  Har du smakt søtpotet nachos før? 

 • HAWAII BURGER

  På torsdag mekka Nora og Kjersti Hawaii burger til oss. Dette smakte virkelig himmelsk, et veldig godt alternativ til et glutenfri og melkefri måltid. Det er også veldig enkelt å lage, for å lage karbonadene trenger du kun karbonadekjøttdeig som du kryddrer med salt og pepper. Stek de til de er gjennomstekt. I mellomtiden kutter du opp ananas som du steker i ovnen, disse blir erstatning for hamburgerbrød. Deretter tar du på det du ønsker av tilbehør. I vårt tilfelle brukte vi manchego ost, salatblad, tomat og agurk. 

  Har du smakt Hawaii burger før? 

 • SØTPOTET PIZZA - SUNN, GLUTENFRI & MELKEFRI

  I dag tok jeg og roomiene å lagde hjemmelaget pizza. For en fin måte å starte uken på. Det som er så bra med denne pizza´en er at den er sunn, glutenfri og melkefri. Bedre får du det ikke etter min mening. MÅ prøves! 

  Til pizzabunn trenger du:
  - 350 gram søtpotet
  - 1 egg
  - 100 g jyttemel
  - Litt krydder (tilsett det du selv synes passer) 

  Del søtpotetene i 4-6 biter og mikrobak de i 6-8 minutter. Fjern skallet og mix dette sammen med alt det tørre, gjerne i en mixer eller med stauker. Den skal nemlig være helt klumpfri. Så smører du den utover bakebrettet, har den i ovnen ca 12-14 minutter på 200 grader. Mens den er i ovnen kan du gjerne steke karbonadekjøttdeig, kutte opp grønnsaker og raspe ost.
  Når bunnen er tatt ut av ovnen, lar du den kjøle seg ned litt før du tar på tomatpurre og resten av ingrediensene. Vi valgte å toppe med karbonadekjøttdeig, rødløk og manchego ost (Denne osten er melkefri). Deretter setter du den inn igjen i ovnen til osten har blitt litt gyllen. Når den er ferdig og tatt ut av ovnen, topper du den med ruccola.   Herregud får vann I munnen av å se på bildene, denne pizza´en smakte himmelsk. Skal absolutt lages igjen, tror det blir denne pizza´en framfor all annen pizza i framtiden. Nora ble inspirert av oppskriften på >denne bloggen<.  

  Har du laget søtpotetpizza før?

 • SVINEWOK MED CHILI OG KANEL

  Åhh dette er så godt dere, lov meg at dere tester ut denne oppskriften. Kjersti fant denne oppskriften i Kristine Weber sin bok, det er så mye godt. Anbefaler alle å skaffe seg bøkene hennes. 

  Dette trenger du:
  Strimlet svinekjøtt
  1 søt paprika
  1 rødløk
  lime

  Pulver til kryddring:
  Chilipulver
  hvitløkspulver
  Kanel
  Salt
  pepper

  Med krydderet måler man bare med øynene. Stek svinekjøttet og kryddre det godt, når dette er klart kutter du opp søt paprikaen og rødløken. Når det nærmer seg ferdig deler du en lime i to og skviser saften ut over wokblandingen. Smaker utrolig godt, rask og god middag i en travel hverdag. 

  Har du smakt dette før?

 • OPPSKRIFT MUSLI

  Dette trenger du:
  ♣ 1 dl mandler
  ♣ 1 dl valnøtter
  ♣ 1 dl hasselnøtter
  ♣ 1 dl linfrø
  ♣ 1 dl solsikkekjerner
  ♣ 1 dl sesamfrø
  ♣ 1/2 dl tørket kokos
  ♣ 1/2 dl pinjekjerner
  ♣ 1/2 kaldpresset rapsolje
  ♣ 1 dl vann
  ♣ en ts salt
  Oppskriften fant vi på fotballfrue sin blogg >her<
  Grovhakk nøttene, så tilsetter du det og resten av det tørre i en skål. Fordel det jevnt utover en langpanne, deretter tilsetter du oljen og vanne, rør dette godt inn i blandingen. Sett ovnen på 200 grader, la blandingen stå i 12-15 minutt. Pass på at blandingen ikke svir seg. Når den er ferdig lar du den stå til avkjøling i 20-30 minutter.


  TIPS! Naturell yoghurt toppet med honning, så tilsetter du musliblandingen over. Det smaker himmelsk ♥

  Har du en annen oppskrift på musli? Jeg tar gjerne i mot tips, elsker å prøve nye oppskrifter. 

 • SUNNE SKOLEBOLLER OPPSKRIFT (MELKEFRI OG GLUTENFRI)  Dette trenger du:
  Til bolledeigen -
  160 gram mandelmel
  2 egg
  10 ss soya kremfløte
  6-7 ss sukrin
  halv ts salt
  100 gram smør
  3-4 ss fiberhusk
  44 ss kardemomme 

  Til fyllet -  
  2 eggeplommer
  2 ss fiberhusk
  1 ts vaniljesukker
  2.5 dl soyamelk naturell
  1 dl soya kremfløte
  0.8 dl sukrin 

     Det første du gjør er  å piske sammen sukrin og egg. Deretter tilsetter du soya kremfløte. Bland sammen alt det tørre og så tilsetter du dette i blandingen. Smelt smøret og så heller du dette oppi blandingen helt til slutt. La deigen hvile i ca 15 minutter. Så ruller du de til boller, flater de og presser en skje i midten for å lage en åpning til eggekremen. Deretter legger du de på et brett med stekepapir.

  Ha oppi soyamelken og vaniljesukker nedi en kjele. Kok opp og pisk det jevnt hele tiden. Når den er ferdig lar du melkeblandingen stå å hvile. I mellomtiden pisker du eggeplommene sammen med sukrin og fiberhusk. Når det er gjort heller du melkeblandingen over eggeblandingen mens du pisker hele tiden. Deretter setter du blandingen i kjøleskapet i ca 30 minutt.    Deretter tilsetter du eggekremen i hullet av bollen. Bollene skal stekes i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

  Når de er ferdig, kan du blande sukrinmelis med litt vann og dyppe bollene i kokos. TIPS! Ta lite sukrinmelis, dette er veldig søtt, vi tok en del og bollene ble ekstremt søte.   Har du smakt sunne skoleboller før?
 • LAVKARBO TACOPAI - OPPSKRIFT

  I dag blir det en tidlig oppdatering fra meg siden jeg snart skal på jobb. Jeg og Kjersti lagde lavkarbo tacopai i går. Så jeg tenkte at jeg skulle dele oppskriften med dere hvis jeg var fornøyd med den, og det ble jeg.

  Dette trenger du:

  Til paibunn:
  4 egg
  1 dl matfløte
  2 ss smør

  Til fyllet:
  400 gr kjøttdeig
  Cherry tomater
  Løk
  Hvitløk
  Tacokrydder
  Ost

  Ostesaus:
  1 dl matfløte
  1 dl lett creme fraiche
  2 dl ost   Sett ovnen på 225 grader. Først visper du sammen egg, matfløte og smør. Deretter legger du dette i paiformen, så lar du den stå i ovnen til den har stivnet.  Mens bunnen står i ovnen kan du skjære opp løk, cherry tomatene og hvitløken. Når du har gjort dette gjør du klar kjøttdeigen, her tilsetter du både tacokrydder og hvitløken. 

  Her ser du bunnen begynner å bli litt gyllen.

  Når bunnen er ferdig. Da fordeler du kjøttdeigen utover, strør over cherry tomatene og løken. Over dette må du tilsette ostesausen (her har du blandet; lett creme fraiche, ost og matfløte). Deretter strør du over resten av osten, så setter du paien inn igjen i ovnen i 10-15 minutter. 

  Mmmm får vann i munnen av å se resultatet, dette her er virkelig noe av det beste jeg har smakt. Du kan gjerne servere det med salat, tacosaus og guacomole. Anbefaler alle å prøve oppskriften. Jeg er hvert fall hekta! 

  Har du smakt lavkarbo tacopai før? 

   

 • L.A. CANDY

  God morgen, eller blir vel rettere sagt god dag, men for meg blir vel det mer rett å si god morgen. Jeg stod opp for litt over en time siden, kan ikke huske sist jeg sov så lenge. Det var utrolig deilig å sove ut. Når jeg stod opp lagde jeg meg frokost. Beste frokosten jeg vet om, avokado med litt krydder på knekkebrød, yumyum. Ser sikkert ikke godt ut, men jeg kan love dere at det smaker fabelaktig. Jeg anbefaler å ta avokadoen i en skål og tilsette enten guacamole krydder eller tortilla krydder og så blander du det sammen. Jeg har også fått lest litt i boken min i dag "L.A. Candy" av Lauren Conrad. Jeg pleier egentlig å lese i boken når jeg er på vei til og fra jobb siden det er så langt, men i dag fikk jeg litt tid til å lese før jeg skulle vaske leiligheten. Nå venter oppvask og skolearbeid. Ha en fin søndag videre! • OPPSKRIFT - SUNNE COOKIES  Det du trenger;
  1 egg
  1 banan
  Havremel
  Havregryn
  Kanel 

  Først moser du en banan, deretter tilsetter du kun eggehviten fra egget. Så tilsetter du havremel og havregryn. Dette målte jeg kun med øynene til jeg følte at jeg fikk en god og fyldig blanding. Deretter tilsetter du litt kanel for å få litt ekstra smak. Så setter du ovnen på 180 grader og har cookiene inni i ca 15-20 min. Jeg fant oppskriften på bloggen til en jeg kjenner og gjorde kun en liten endring ved å tilsette havremel. Bloggen til Rose finner dere >her<.

  Resultatet ble ca 9 cookies. Virkelig den beste søndags snaksen på lenge!

   

 • Silje Eriksen

  Bergenser som flyttet til Stavanger høsten 2013. Blogger om livet i Stavanger, mote, kosthold og trening.

  Norske blogger bloglovin

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  Lenker


  bilde  hits