Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

VALGETS KVAL

Da står jeg nok en gang ovenfor et spm jeg stod ovenfor i vår. Bedriftsøkonomi eksamen? Jeg skulle egentlig ha tatt denne eksamen i april, men måtte stå over (altså konte eksamen). Grunnen i vår var at vi hadde 12 timers undervisningsdager, fra 8 om morningen til 20 på kvelden. Jeg hadde akkurat startet i ny jobb, hvor jeg jobbet hver dag midt oppi all undervisning. Ingenting klaffet, og hadde jeg 4 timer til å gå i undervisningen - da gikk jeg. Likvel lærte jeg ingenting, for det var så mye å sette seg inn i. Det var et ork og jeg var virkelig demotivert. Etter to og en halv uke med intensiv undervisning midt oppi jobb, skulle vi altså ha eksamen. Jeg hadde ikke sjanse til å lese meg opp, så jeg tok valget om å konte eksamen. Nå på lørdag er konte eksamen, hvor ble sommeren av? Sommeren hvor jeg skulle være flink å lese, slik at det ikke skulle komme som et stort pang. Den forsvant rett og slett, nok en gang har jeg ingen tid eller motivasjon til å ta eksamen. Jeg VET hvor høy strykprosent det er, og jeg er en EVIG optimist hvis jeg tror at jeg kommer til å være en av de 30-40% som faktisk står. Jeg har kun 2 dager på meg, det strekker nok en gang ikke til. Jeg er både skuffet over meg selv, fordi jeg vet at jeg har jobbet hver dag og eksamen er viktigere. Denne uken startet vi undervisning i Finans, som har ca like stor strykprosent. Derfor kan jeg ikke skulke undervisningen for å lese til Bedriftsøkonomi eksamen. Jeg kan ikke risikere å komme i samme situasjon med Finans som jeg hadde med Bedriftsøkonomi i vår. Dermed står jeg ovenfor et valg, enten skulke Finans undervisning, være optimistisk og tro at jeg klarer å stå Bedriftsøkonomi ved å sitte i 2 dager => Eller kan jeg ta Bedriftsøkonomi eksamen i vår når jeg har ingen andre mattefag å fokusere på. Da har vi kun lese fag, hvor man kan lese seg fint til på egenhånd. Jeg tror jeg vet hva jeg ender på. Jeg vet selv hva jeg helst argumenter for, nemlig å konte - igjen. Likevel så er jeg så skuffa over meg selv. Jeg gjør det jo kjempe bra på skolen, men matte demotiverer meg på alle mulige måter. Jeg vet jeg er ikke flink til det og har aldri vært det. Når jeg sitter meg ned med boka blir alt blankt og ingenting gir mening. 

Jeg er sjeldent en person som skriver følelser og tanker på bloggen, rett og slett fordi jeg alltid har hatt grenser for hvor åpen jeg skal være. Det å konte er ikke noe jeg er stolt over, føles ut som å mislykkes og jeg hater å gi opp. Likevel føler jeg at det er det beste, når jeg innerst inne vet at det ender i stryk om jeg prøver. Hvis jeg tar den er ikke karakteren E godt nok heller, derfor vil jeg heller vente og få bra karakter. Alle gode ting er 3? Ikke sant? 

Over til noe mer positivt. Noe som har gitt meg stor glede den siste tiden er å trene. Jeg kjenner det gir meg mye energi og glede. Det har vært noen slitsomme uker med mye jobbing pga. sommeren, det skal bli deilig med litt fri nå. Skolen har jo startet for fullt og utover høsten blir det 50% stilling på hotellet. Jeg har den beste jobben jeg kunne tenke meg, stortrives. Siden sist har det vært fadderuke, fikk ta del i pubcrawl og rebusløpet. Pubcrawl var like awesome som i fjor, herregud hvor gøy det var. Jeg, Kjersti og Nora, hoppet på mange forskjellige NHS faddergrupper i løpet av kvelden. Barene arrangerte konkurranser og bearpong, det var utrolig kjekt og mye liv. Gleder meg til å se hva mer høsten bringer. Skole skal hvert fall bli høyt prioritert, målet er nemlig å studere et halvår i Miami neste høst. Når du går reiselivsledelse får du nemlig tilbud om dette. Så forhåpentligvis får jeg muligheten til å sette kursen nedover dit, det hadde vært en drøm.

Hva skjer i livet ditt for tiden?

 • LITTLE CROWN

  Corey sin stemme er bare helt nydelig, får gåsehud. Hva synes du?

 • GDANSK

  Om 3 uker drar jeg og Rebecca til Gdansk. Vi har lenge tenkt at vi burde ta oss en tur og nå er den endelig bestilt. Vi fikk turen veldig billig, så da var det bare å slå til med en gang. Jeg gleder meg kjempe masse. Det er ikke lenge siden jeg var i USA, men jeg er allerede rastløs. Vil bare ut å oppleve verden. Jeg gleder meg til å bli ferdig med bachelor i reiselivsledelse, da kan jeg endelig sette kursen mot verden. Planen er å dra jorden rundt etter utdanningen er i boks. Nå skal jeg hvert fall for første gang i mitt liv til Polen, det er hvert fall enda et land å krysse av listen. Jeg har hørt det er veldig billig, og Gdansk skal visst være utrolig flott. Har noen av dere kjære lesere vært der? Vi tar gjerne i mot tips om hva vi bør se og gode steder å shoppe. 

 • ANTREKK FAVORITT?

  1 - 2:  3-4:  5-6:
  7-8:


  9-10:


  11-12:

  13-14:


  15:

  Her har jeg samlet alle antrekkene jeg har lagt ut på bloggen hittil i år. Hvilket antrekk liker du best? 

 • COLLIDE

  All time favorite - Collide med Howie Day. Gammel sang som jeg aldri får nok av, hører på den dag ut og dag inn. 

  "Even the best fall down sometimes. Even the wrong word seem to rhyme".

   

   

 • GÅRSDAGENS ANTREKK
  Jakke - Mir sin (Levis) / Shorts & Veske - Forever21 / Sko - Converse /

  Hva synes du?

 • BERGEN

  I dag har jeg og Miriam hatt byvandring i Bergen, følte meg som den turisten. Det har vært kjempe fint vær i dag, så vi kjøpte nok en gang Starbucks og satt oss ned ved bryggen i finværet. Det eneste som irriterte meg i dag er at det KRYR av veps i byen, de forfølger oss. Vi fant til slutt ut at det må være Mir sin parafyme som tiltrekker de. Jeg hadde nemlig tatt på meg en desj av den i dag, siden den luktet så godt. Så da gikk vi der *matchy matchy* med lik parafyme og vepsene forfølgte oss hvor enn vi gikk. Bortsett fra veps hysteriet hadde vi en kjempe fin byvandring. Det var deilig å bare chille i byen uten å gå i butikker. Denne dagen var for fin til å bare sitte inne.    Hva har du gjort i dag? 

 • OUTFIT


  Jakke - Bik Bok / Bukse - Urban / Sko - Converse / Veske - Forever21 / Skjerf - Acne  Klokke - Michael Kors / Armbånd - H&M / Ring - YSL

  Temperaturen i Bergen har vært helt fantastisk i dag. Jeg startet dagen med en starbucksdate med Connie og Silje Marie. Jeg kjøpte frappe med karamel og soyamelk, får vann i munnen av tanken på den. Starbucks er virkelig de beste på kaffe. Vi pratet i flere timer, det var kjekt å se de igjen. Ettermiddagen har jeg og Miriam tilbragt på sofaen med enda mer disney klassikere, blir ikke bedre enn det. Nå skal vi snart ut å møte Lise og Saher. Gleder meg sånn til å se de igjen, alt for lenge siden sist!

  Hva synes du om antrekket? 

 • DAGENS ANTREKK
  Bluse - Bik Bok / Vest - Carlings / Bukse - Urban / Sko - Converse / Klokke - Michael Kors / Ring - YSL 

  I dag ble det noe enkelt og chill som antrekk. Jeg og Miriam dro på shopping i sentrum og så dro vi ut å spiste kina mat. Veldig koselig, i morgen tidlig drar jeg, Mir og Susanne til Bergen. Der blir jeg kun i to dager før jeg må hjem igjen til jobb på fredag. To dager i Bergen er hvert fall bedre enn ingenting. 

  Hva synes du om antrekket?

 • REUNITED

  Heya!

  På torsdag fikk jeg besøk av Miriam her i Stavanger, og om det var godt å se henne igjen? Jeg har savnet henne så mye, har ikke sett henne siden jul. Jeg er så glad for at hun kom hit å besøkte meg. Hun flytter jo snart til England, så det blir jo lenge til jeg får se henne igjen. På torsdag samlet jeg jentene, Susanne, Nora og Miriam. Jeg lagde hjemmelaget kyllingwok med karrisaus, noe som var utrolig godt. Wok var etterlengtet, alt for lenge siden sist. Senere på kvelden drakk vi oss fin på vin og koste oss i hverandres selskap. For en kjekk kveld. Vi tok også en tur på byen hvor festen såklart fortsatte til langt ut på natt. 

  Dagen derpå, altå fredagen, dro jeg og Mir ut i byen. Vi kikket litt i butikker. Det var veldig mye salg ute å gikk, men jeg fant ingenting som passet lommeboken. Jeg var på nippet til å kjøpe Alexander Wang vesken som var veldig godt nedsatt, men klarte til slutt å dy meg. Det er ikke lett å holde seg unna slike fristelser, men vil heller sette vekk penger til framtidige reiser. Vi tok oss også en tur på Wayens hvor jeg kjøpte en god iskaffe, godt alternativ for oss som ikke har fått Starbucks enda. Heldigvis skal jeg til Bergen på tirsdag "mest sannsynlig", og da skal Starbucks være første stopp. Etter en god stund i byen fant vi ut at sofaen kalte på oss, vi var nemlig to stk slitne jenter som ikke var helt god i formen pga festlighetene dagen før. 

  I helgen har jeg måtte jobbe og den lille tiden jeg har hatt til overs har jeg selvfølgelig tilbragt med Mir. Nå skal vi kose oss med enda en film, de siste dagene har det vært en del filmtitting, de fleste har vært gamle filmer fra barndommen. Skikkelig koselig å mimre litt med Lizzie Mcguire: en stjerne for en dag, A Cindarella Story og What A Girl Wants, u name it. Alle filmene er vell å merke veldig jentete, men absolutt gode klassikere etter min mening. 


  Hva har du gjort i det siste?

   

 • DAGENS ANTREKK


  // Kjole - Forever 21 // Sko - Toms // Veske og klokke - Michael Kors // Ring - YSL

  Hva synes du?

 • KJÆRLIGHET
  Verdens mest nydelige brud ♥

  På lørdag giftet min kjære søster seg med sitt livs store kjærlighet. For et vakkert bryllup, kan innrømme at tårene trilte litt, *gledestårer, vell å merke*. Min søster var helt nydelig, så ut som en prinsesse. Jeg var så heldig som fikk være første forlover, så jeg fikk se bryllupet på nært hold. Presten brukte tegnspråk og så var det tolker som tolket det han sa. Det var en kjempe flott tale, for et flott bryllup. Etter bryllupet tok vi litt bilder og senere på kvelden dro vi videre til døvesenteret hvor festen startet. Der var det tre retters middag: aspargessuppe til forrett, oksesteik til hovedrett og så husker jeg ikke hva desserten var siden jeg fikk noe annet pga allergien min. Utover kvelden var det taler, som forlover holdt jeg også tale og om jeg var nervøs? Hehe, heldigvis gikk det veldig bra. Det var veldig mange flotte taler og fine ord som ble sagt. Jeg koste meg kjempe masse, det var også veldig kjekt å se slektninger igjen! 

 • NEW YORK
  Times Sqaure, Central Park, Rockfeller Building, Soho, kan ikke forklare nok hvor forelsket jeg er i denne byen her. New York er nydelig og jeg gleder meg til å komme tilbake en dag!

 • WORKOUT  Da er jeg i gang igjen med trening og om det føles godt? I dag ble det en lang økt på treningssenteret, føles ut som en evighet siden jeg sist var der. Nå er sommeren over for min del, trening skal bli en stor del av hverdagen igjen. Har trent en del i sommer også, men ikke like mye som jeg skulle ønske. I dag ble det jogging på møllen til oppvarming, deretter var hovedfokus bein, men ble litt mage i tillegg. Kjøpte litt treningstøy i USA, så det hjalp veldig på motivasjonen. Er helt forelska i Nike skoene med cheeta print, det var kjærlighet ved første blikk! ♥

 • WEDDING OUTFIT
  // kjole - Alice + Olivia

  Det blåste litt da vi tok bildene, så var vanskelig å finne noen ok bilder av kjolen. Dette er altså forlover kjolen min, var ganske fornøyd til slutt. Var vanskelig å finne kjole til bryllupet, meg og min søster letet i flere timer etter en marineblå lang kjole. Til slutt fant vi denne på en litt dyrere butikk, så det ble en liten investering, men det er alltid greit å ha en fin kjole hengende i skapet. 

  Hva synes du om kjolen?

 • LA GUIDE

  Hvor bør man bo? 
  Jeg og jentene valgte å bo billig. Vi sjekket ikke noe særlig opp i beliggenhet i forveien, det eneste vi så på i forveien var at hostellet tilbydde gratis transport til stranden hver dag og til flyplassen. Dermed tenkte vi det var like greit. Det viste seg da vi kom at hostellet lå i et lite bra nabolag. Dette gjorde at vi utvidet tiden på leiebilen vår, slik at vi skulle slippe å vandre i gatene. Når det skal sies bør alle ha leiebil i LA fordi det er så utrolig stort, du kommer ingen vei uten. Leiebil var et must, selv om det var ekstremt dyrt å utvide. Var dyrere å utvide bilen, enn det kostet oss å leie den en uke i utgangspunktet. Hostelle vi bodde på het adventurer hostel, dette lå langt utenfor byen i et relativt dårlig strøk. Ikke særlig fornøyd med hverken rommene eller service fra resepsjon, men med tanke på hvor billig det var så var det ikke forventet så mye mer. Det er ok å bo på hostell hvis du likevel ikke skal være så mye på rommet, vi dro jo til USA for å oppleve, ikke for å sitte inne hele dagen. Hvis du skal til sentrum av Los Angeles koster det ca 60 dollar med taxi hvis du bor her og hvis du vil ta buss tar det nesten 2 timer, men det er mye billigere. Derfor er et stort tips fra meg å finne et sted som ligger nærmere sentrum, slik at taxi eventuelt blir rimeligere. 

  Hva er verd å få med seg?
  Beach: Vi dro både å besøkte Venice Beach og Santa Monica Beach, av disse to likte jeg definitivt best Venice Beach. Her finner man alt fra utendørs treningssenter som koster 10 dollar for et pass for hele dagen. Dette testet jeg ut og var støl i kroppen i flere dager. Dro nemlig med to fra Brazil vi ble kjent med i Vegas som joinet oss på roadtrip´en. Det er også mange butikker rundt strandområdet, basketball bane og volleyball, u name it. Absolutt en strand å anbefale. Santa Monica hadde ikke så mye å tilby, men de hadde et koselig tivoli.   Hollywood Blvd: Her finner dere den berømte gaten med alle stjerne på bakken, nemlig "Walk Of Fame". Hvis du følger gaten helt til enden, da kan du også få med deg Hollywood skiltet. I denne gaten finner du også Maddam Tussaud Hollywood, vi gikk på et annet waxmuseum, fordi vi så ikke dette før senere. I denne gaten tilbyr de også guidet busstur, hvor du kan få med deg kjendishus, se kjente gater og komme så nærme Hollywood skiltet som mulig. Vi fikk blant annet se huset til Lauren Conrad fra The Hills, Katy Perry, Bruno Mars og huset hvor Michael Jackson ble funnet død, bare for å nevne noen kjente. Hvis du liker å feste møtte vi også promotører her, de tar med seg en stor gjeng med turister rundt på noen av de mest kjente utestedene i Hollywood. Denne pubcrawlen kostet 60 dollar, inkluderte VIP pass til alle utesteden + gratis drink på hvert sted. Drikken vi fikk på utestedene var ikke til å skryte av, men det gikk ned. Utelivet var ingen ting å klage på, hadde det utrolig artig. Kan med hånden på hjerte si at vi storkoste oss i Hollywood sine gater.


  Britney Spears, husker hvor stor fan jeg var da jeg var mindre :-)

  Universial Studios: Dette er noe ALLE må få med seg. Et godt tips her er å kjøpe "Front In Line Pass", dette kostet ca 180 dollar, men du kommer ingen vei uten. Hadde ikke det vært for passet våres, da hadde vi måtte stått i kø i timesvis på alle ting. For det er utrolig mye folk, noen av køene var over 100 minutter ventetid på. Så passet lønnet seg veldig. Ting jeg ville ha fått med meg hadde vært: Transformers, Despicable Me, Special Effects og Simpsons. Det var veldig mye morro å gjøre der. Vi dro også på studio tours, der vi blant annet fikk se Wisteria Lane fra frustrerte fruer, king kong og masse mer. Dette var en lang guidet tur, men hvis du synes det er kult å se litt effekter som de bruker i filmer og se filmsett, da er dette absolutt noe å få med seg. Utenfor Universial Studios hadde de også kino, kjøpesenter og masse gode restauranter. Så da gikk vi også på kino en dag for å se Sex Tape med Cameron Diaz og Jason Segel. Denne var utrolig morsom, vet den har fått lave terningskast, men jeg synes hvert fall den falt i smak. 

  Siste dagen vi var i LA dro vi til frisøren. Salongen het "Salon on main", for en fantastisk service og jeg har aldri vært mer fornøyd med håret. Dette kan de absolutt. Jessica som var frisøren vår var kjempe koselig og vi pratet med henne i flere timer, for de to andre tok permanent av stritting av hår, mens jeg klippet og så stylet hun det med krøller. Hvis jeg skal til LA igjen, da skal jeg definitivt dra hit igjen for å fikse håret.

  Shopping: I selve LA har jeg lite å anbefale. Hvis du vil shoppe bør du dra til kjøpesenteret i Beverly Hills eller til kjøpesenteret ved LAX flyplass som heter Westfield. Det var også et lite kjøpesenter på Manhatten som hadde mange av de mest kjente butikkene. Man fant blant annet; Love Culture, Forever 21, H&M og dyrere merker som Michael Kors, osv. 

  Et tips til deg som reiser til USA er å ta vare på alle kvitteringer når du shopper. Du må nemlig alltid betale TAX i tillegg, men dette er noe du får igjen før du reiser hjem igjen til Norge. Vi trodde vi skulle få det igjen på flyplassen i New York, men vi måtte visst til Manhatten og dette fant vi ut av forseint. Så der tapte jeg over 150 dollar (noe som er over 1000 norske kroner).  Mat:
  JB´s, denne restauranten lå på Westfield, her hadde de fantastisk pizza og ellers ganske variert meny. Hard Rock Cafe hadde også veldig god mat, denne lå i Hollywood Blvd, her likte jeg spesielt godt kyllingvingene med barbequesaus. Jeg var ikke så særlig imponert over maten i USA, i og med at jeg har melk- og glutenallergi så var det ikke lett å finne mat som jeg kunne spise.   Hvor mye tid bør man beregne til turen?
  Vi hadde 8 dager i USA, men jeg synes personlig det var litt mye her. Jeg kunne heller tenkt meg å bruke et par dager mer i Vegas. Hvis du er ute etter rolig tur er 8 dager perfekt, men jeg liker at det skjer ting hele tiden.  

     Har du vært i LA før?
 • hits