Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

BRISBANE

Lokaltid - 16:40

Heisann. Hvordan står det til? 

Nå er jeg godt plassert på skolebenken på Griffith University, Gold Coast. Vi startet med forelesningene allerede på mandag. Første forelesning gikk overraskende bra. Foreleseren snakket veldig tydelig og faget er veldig relevant til studiet. I dag starter ikke forelesningen før klokken 17:00. Så da dro jeg inn til skolen litt tidligere med lunsj til Tina og Oda som hadde en forelesning tidlig på dagen også. Siden det har vi bare vandret rundt på Campus og meldt oss på litt aktiviteter. Neste fredag er det Back To School Party som campus arrangerer, så det blir veldig kjekt. Siden sist har det skjedd ganske mye. Jeg har vært en tur innom Brisbane med min søster og ektemannen, ellers har vi vært på bowling, innflyttningsfest, ute på byen, u name it. Det skjer veldig mye kjekt i Surfers og vi har allerede blitt en god gjeng. Blir en veldig kort oppdatering i dag, men lover å bli flinkere å blogge når nettet er på plass i leiligheten neste onsdag. Ha en fin dag dere! • GOLD COAST / SURFERS PARADISE

  Lokaltid - 08:31

  God morgen sunshines!

  Første oppdatering fra "The Land Down Under, Australia". Det første jeg må få sagt er at dette er det fineste stedet i verden og det er nesten uvirkelig at jeg skal bo her i 5 måneder. Tiden kommer til å gå alt for fort. Jeg, Oda og Tina ankom Brisbane på torsdag, veldig tidlig om morningen. Derfra dro vi direkte til hostellet og begynte leilighetsjakten med en gang. Vi var ganske jetlagged hele gjengen, så etter hvert som timene gikk fikk vi mindre og mindre tålmodighet når det kom til leilighetsjakten. Vi gikk dør til dør og det var helt umulig å finne ledig 3 roms leilighet. Så til slutt tok vi oss til takke med en 2 roms leilighet. Nå skal det sies at denne leiligheten er noe av det fineste jeg har sett noen gang. Vi har balkong rundt hele leilighet og solen er oppe hos oss hele dagen. Leiligheten er stor og fin, så at vi må bytte litt på å ha det store rommet alene, det skal nok gå helt fint. 

  Vi var på skolen på mandag, for da startet nemlig orientation week. Her fikk vi all info vi trengte angående skolen og alt vi måtte ordne før timene starter nå på mandag. Så nå har jeg heldigvis fått ordnet det siste jeg trengte å ha i orden. Jeg har fått godkjent fire fag som jeg skal ha i løpet av semesteret. Det er - Introduction to Research, Food and Wine Tourism, Project Managemenet, People and Places in the Service Industries. Jeg kjenner det kribler litt i magen. Jeg skal ha skole fra mandag til torsdag og ellers har jeg fredag til søndag fri, blir veldig herlig å ha langfri i helgene.  

  Nå skal jeg snart ta meg en liten treningsøkt før vi skal i banken å få ordnet oss noen australske banker. Vi har nemlig ikke fått wifi i leiligheten enda, og alt her nede krever nesten at du har en australsk bank. Så da må det ordnes, vi får nok ikke nett i leiligheten før om 10 dager. Skal prøve å få oppdatert dere før den tid, men foretrekker å ikke bruke mobilnettet uten at det høyst nødvendig :-) 


  Utsikten fra leiligheten vår i 27.etasje.. Er ikke det fint? <3

 • JETLAGGED

  God morgen dere ♥

  Da er jeg tilbake på norsk jord igjen og USA eventyret er over for denne gang. Jeg kom hjem i går formiddag og strevde ekstremt med å holde meg våken utover dagen. Plutselig var jeg kommet over trøtthetsknekken og da var problemet at jeg ikke fikk sove. Så sovnet nok ikke før i fem tiden i morges og tvang meg selv opp fra sengen klokken 11, slik at jeg skal klare å få sove i natt. Allerede i morgen flytter jeg til AUSTRALIA, kan dere tro det? Tiden går alt for fort. Jeg er ikke ferdig å pakke, siden jeg driver å vasker opp klær fra turen. Så kofferten blir nok ikke ferdig pakka før i kveld, men kjenner jeg meg selv rett kommer det til å ta timesvis å bestemme meg for hva jeg skal ta med. 

  Jeg har ikke oppdatert dere siden vi ankom Orlando i USA, noe som føles ut som en evighet siden. Grunnen til det var både dårlig nett og at datan gikk tom for strøm. Vimsete Silje klarte selvsagt å ta med seg UK adapter og ikke US. Der har dere meg i et nøtteskall. Jeg skal likvel poste innlegg framover fra USA, så oppdateringer fra turen skal dere selvsagt få. Det har skjedd så mye gøy som jeg gleder meg til å skrive mer om. Nå skal jeg snart inn til byen en tur. Jeg må nemlig en tur innom politistasjonen, jobben og så skal jeg møte Gøril senere. Grunnen til at jeg skal innom politistasjonen er at baggasjen min ble ødelagt fra Miami til New York. Kofferten var åpen og jeg husker veldig godt at jeg låste den før jeg fløy. Da den lå på rullebåndet stakk Toms skoene mine ut fra kofferten og låsen var åpen. Så noen har vært nedi kofferten min og ødelagt glidelåsen i samme slengen. Snakker vi flaks? Ha ha. Dette førte til at jeg måtte ut på koffert shopping i New York, så nå må jeg få ordnet ting med forsikringen, slik at jeg får de kjipe pengene tilbake. Har noen av dere opplevd lignende? 

   


 • ORLANDO

  Lokaltid - 10:40

  Nå sitter jeg godt plassert i hotellsengen på Park Inn Radisson i Orlando. Vi hentet bilen vår på flyplassen i går i 10 tiden i Miami og hadde egentig ikke noe plan for hvor vi skulle dra. Vi endte likevel opp med å dra til Orlando en dag tidligere, så booket vi en ekstra natt på Park Inn. Vi har enda ikke fått sett så mye av Orlando siden vi var veldig trøtt da vi ankom hotellet i går. Det tok ca. 5 timer å kjøre fra Miami. I dag er vi klar for en ny dag, så først bærer turen til et outlet i nærheten av Orlando sentrum og deretter tenkte vi oss en tur inn i sentrum for å se litt. 

  I morgen er det jo nasjonaldagen til USA, så da skal vi i DisneyWorld!! Herregud, jeg gleder meg som en liten unge. Det blir skikkelig kjekt. Vi booket jo hotell ganske nærme DisneyWorld, slik at vi ikke roter oss vekk og bruker mye tid på å finne fram. Så i går kjørte vi en tur bort til DisneyWorld bare for å orientere oss litt. Vi har jo lyst til å få sett mest mulig når vi først er der i morgen. Det kommer sikkert til å bli masse fyrverkeri og god stemning. Så det blir veldig spennende å se hvordan amerikanerne feirer dagen sin. 
  Hva er dine planer for dagen?

 • SOUTH BEACH MIAMI

  Lokaltid - 20:10 

  I dag dro jeg med noen tyskere ned på stranden i seks tiden. De hadde nemlig planer om å se soloppgangen, noe jeg selvfølgelig ville få med meg også. Så da satt vi på stranden og ventet på at solen skulle stå opp. Plutselig var det bare helt lyst og det var ingen spesiell soloppgang. Så det var litt nedtur, hadde håpet på skikkelig fin soloppgang, men det var nok litt for overskyet i dag. Så når vi kommer tilbake til Miami til uken, da skal jeg definitivt prøve meg igjen. Jeg vil få med meg de fine soloppgangene jeg har hørt så mye snakk om. Så jeg krysser fingrene. Selv om det ikke ble noe magisk soloppgang så må jeg si at South Beach Miami er en helt fantastisk plass. Det er så fint. Sanden er helt hvit, temperaturen er fantastisk og du får en herlig bris når du ligger å soler deg. Vi har tilbragt alle disse tre dagene på stranden, så vi kommer nok til å se mer av Miami når vi er tilbake igjen til uken. I morgen skal vi nemlig ut på eventyr, da har vi leid oss bil. Hostellet vi bor på nå er nemlig fullbooket fram til søndag, så derfor må vi flytte litt på oss. Vi har ingen anelse om hvor vi skal i morgen, hvor vi skal bo eller hva vi skal gjøre. Noe som er sinnsykt kjekt. Jeg liker å ikke ha alt planlagt, så i morgen blir det skikkelig eventyr. På fredag har vi booket oss inn på hotell i Orlando, så da blir det skikkelig roadtrip. Vi skal være i Orlando fram til søndag, så da tenkte vi å feire 4th of July, nasjonaldagen, i selve DisneyWorld. Hvor bra blir ikke det? 


 • hits