Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

SICK

I morges våknet jeg selvfølgelig til at jeg hadde klart å bli syk. Kaldsvettet i hele natt og våknet til en klam og svett pysjamas, bokstavelig talt. Jeg begynte på jobb klokken syv og tenkte at jeg skulle klare å komme meg gjennom arbeidsdagen til tross for formen. Det var litt for optimistisk. Jeg endte med å måtte gå hjem i ti, halv elleve tiden. Jeg fungerte rett og slett ikke. Så da var det rett hjem i seng og der ble jeg liggende til langt ut på ettermiddagen. Veldig dårlig timing å bli syk på nå som jeg har eksamen på torsdag og en del jobbing i helgen som kommer. Håper bare at jeg klarer å bli frisk fort. Hvis formen fortsetter slik som dette i dagene fram mot torsdag tror jeg at jeg kan se langt etter en god eksamenskarakter. Krysser fingrene for at smertestillende, halstabelleter, nesespray, vitaminer, you name it, hjelper på formen. Nå skal jeg prøve å få lest litt til eksamen, så får jeg bare ta det dag for dag, og håpe at formen er bedre i morgen og ikke verre. 

Hvordan har din dag vært? 

 • NELLY FAVORITTER


  >1< / >2< / >3< / >4< / >5< / >6< / >7< / >8< / >9< / >10< /

  Over ser dere mine favoritter fra Nelly for tiden. Det er så mye fint. Jeg digger spesielt demin overalls, det er så stilig. Har en shorts overall, men synes de med bukse er rålekre også. Vesken fra Marlene Birger ligger også høyt på listen for tiden, synes den er perfekt når man skal ut på reise. Jeg er alltid avhengig av å ha en stor romslig veske når jeg skal ut på tur. 

 • RISE AND SHINE

  God morgen dere ♥

  Jeg stod opp for et par timer siden og planen var egentlig å starte så tidlig som mulig med å lese til eksamen. Plutselig var klokken halv ett og jeg har så vidt bladd opp i boken. Sånn kan det gå, men jeg må innrømme at det er deilig å somle litt når man har fri. Nå har jeg nettopp kost meg med smoothie og havregrøt til frokost. Denne havregrøten er noe av det beste jeg vet, spesielt når den toppes med banan, blåbær og litt nøtter. I dag er egentlig planen å bare lese til eksamen, så det er ikke så mye mer spennende som skjer. Skal også prøve å få unnagjort en treningsøkt siden det har vært så nedprioritert denne uken. Hva er dine planer for dagen?    

 • LIFE AS WE KNOW IT

  Hei dere ♥

  Nå er det lenge siden sist. Jeg har prøvd å komme tilbake i bloggrutinene mine lenge nå. Sist gang jeg skulle blogge klarte jeg å slette hele collaget jeg hadde laget, noe som var litt kjedelig og umotiverende. Derfor satt jeg det på vent litt til. Men nå skal jeg bli flinkere. Jeg starter heller i det små og blogger litt når jeg har tid. Siden sist har det skjedd en del. Jeg har endelig fått det meste på plass til Australia. Jeg har fått bestilt visum, forsikring, lån og stipend, sett på leiligheter, tatt vaksiner, you name it. Jeg begynner å bli veldig klar for å reise. Det eneste nå som gjenstår nå er å avslutte mobilabonnementet og ta siste påfyll av hepatitt A og B vaksinen, så er jeg ready to go. Det er så rart å tenke på at jeg har kun 1 måned igjen i Stavanger før jeg reiser til USA i tre uker og så har jeg to dager hjemme før jeg flytter til Australia. Tiden går så fort og jeg begynner å få skikkelig reisefeber, he he. Det er mye spennende som skjer framover, så det kommer til å bli en veldig kjekk måned. Siste eksamen før sommerferien er neste torsdag og jeg har allerede startet lesingen. Krysser fingrene for at det også går bra.

  I dag har jeg vært på Flor & Fjære med jobben. Det var så idyllisk. Et finere sted skal man lete lenge etter. Skulle virkelig ønske at de hadde brylluper der, men det har de dessverre ikke. Hadde de hatt det, da skulle jeg ha hatt både vielse og afterparty der den dagen jeg hadde vært gifteklar. Jeg ble bare helt forelsket i den øyen. Vi fikk også servert mat på turen. Først fikk vi forrett, deretter buffeet og så til slutt dessert. Det var veldig god mat, selv for meg og Nadia som har gluten- og melkeallergi. Jeg ble så mett at det var nesten umulig å reise seg fra bordet da vi var ferdig, ha ha. Etter maten fikk vi omvisning rundt i lokalene deres og så fortsatte vi rundt på øyen å tok litt flere bilder. Alt i alt en kjempe fin tur, veldig kjekt at Scandic har inngått samarbeid med Flor&Fjære. Turen anbefales virkelig!  Hva har du gjort i dag?

 • "A SMILE CAN HIDE SO MUCH"

  Bak smilet - det smilet man bare kan klistre på for å prøve å skjule hva som egentlig ligger bak. Det kan være lett å skjule hva man egentlig føler, så lenge man har troen på at smilet klarer å skjule det. Jeg har selv vært inne i en slitsom periode. Hvor alt jeg har hatt lyst til har vært å ligge i sengen, usminket og bare være alene. Det har vært dager hvor alarmen har vært min største fiende, fordi jeg vet at jeg ikke orker eller makter hva som kommer neste. Likevel har jeg stått opp, stelt meg, klistret på smilet og prøvd å få ting gjort. Det er slitsomt å ikke la seg selv få ro og ikke gi en selv den tiden en trenger til å bli bedre. Jeg vet at stresser for mye, men hvorfor lar jeg det styre livet mitt? Hvorfor klarer jeg ikke å ta en dag fri. En dag hvor jeg faktisk bare kan ligge på sofaen å ikke beskymre meg over gjøremål som jeg burde ha fått gjort. En dag hvor jeg faktisk kan lade opp batterier, hente meg selv inn igjen og ikke føle meg så fæl fordi jeg valgte å slappe litt av. Jo, fordi jeg er fastklemt i en tidsklemme. Jeg har ting som må gjøres, som ikke kan settes på vent. Det er ikke ting som jeg bare kan hopppe over og late som at de ikke eksisterer. 

  Jeg har faktisk bare en og en halv måned igjen til å gjøre alt jeg må gjøre. Både eksamener, tjene inn penger til det neste halvåret, flytte ut av leiligheten, få ordnet alt papirarbeid som må fikses. Alt på en og samme tid. Det er mye for en som meg. Jeg har alltid trivdes med å ha mye å gjøre. Jeg har alltid likt at tiden går fort, hvis ikke føler jeg alltid at jeg kunne ha gjort noe som var mye mer viktig enn å bare slaske. Nå derimot lengter jeg etter de dagene hvor man har en "day off". Jeg lengter etter å kunne ha god samvittighet for å gi meg selv fri, slappe av og bare nyte dagen. Jeg har mistet gleden av å slappe av og mistet gleden av å ha mye å gjøre. Hvorfor kan jeg ikke bare finne balansen? 

  Jeg vet dette ikke gir så mye mening. Jeg har som dere sikkert har merket vært inne i en slitsom periode. Jeg har rett og slett overlasset meg selv. Overvurdert min evne til å kunne få gjort alt til enhver tid. Hvor ble det av meg? Jeg har alltid vært positiv, glad, smilende, sprudlende, you name it. Nå føler jeg at jeg smiler bare for å late som om jeg har det bra, mens sannheten er at jeg sliter med å finne roen. Jeg er kun tjue år og jeg stresser konstant. Jeg må, må, må og vil, vil vil, så inderlig finne en ro. Slutte å beskymre meg, slutte å gnage over gjøremål som må gjøres, slutte å være oppslukt i tid. Jeg må lære å gi meg selv en klapp på skulderen for at jeg tar meg selv fri, fordi det er fortjent.

  Det største presset på mine skuldre er selvsagt skolen. Jeg vil så inderlig gjøre det bra, men motivasjonen for å sitte seg ned og jobbe hardt nok er ikke til stede. Selv om jeg vet hvor viktig det er. Derfor resulterer det i stress og når jeg stresser med en eksamen i bedriftsøkonomi, da klarer jeg hvert fall ikke å få regnestykket til å gå opp. Noe som resulterer i stor frustrasjon. Åh, økonomifag altså. I dette øyeblikket kunne jeg ønske at jeg heller kunne jobbe hver dag og slippe å tenke på skolen. For jeg vet jo hva jeg vil gjøre med resten av livet mitt. Jeg elsker å jobbe. Jeg koser meg hver dag på jobb, uansett hvor mye vi har å gjøre. Å ha en utdanning i ryggen er så viktig, selv om jeg vet at jeg har funnet det jeg ønsker å jobbe med videre etter utdanningen. Det er bare det at jeg skulle ønske at skolen var en mye mindre del av hverdagen og at heller jobbingen var en større del. Skulle ønske man fikk studiepoeng av å jobbe med noe som relaterer til studiet, ha ha *ønsketenking*. Jeg har alltid likt praktiske mer enn det teoretiske.  

  Veldig sjeldent jeg skriver så personlige innlegg, men må innrømme at det var deilig å få delt litt tanker. Jeg er kanskje ikke alene om føle på dette. Studentlivet er ikke "bare bare". Nå får jeg bare unne meg en god natts søvn før bedriftsøkonomi lesingen fortsetter i morgen. 

  God natt ♥

 • FLYBILLETTER BESTILT

  One step closer .. 

  Det begynner å bli så virkelig. I dag fikk vi pristilbud og reiserute av Kilroy. Vi valgte å ta i bruk et reiseselskap siden prisene til Australia er ganske dyre. Da vi sjekket prisen sist var tur-retur billetten på ca 10 000 - 11 000, og når vi ønsker å reise utenom det, da var det uaktuelt. Så da satte jeg, Oda og Tina sammen en ønsket reise og sendte forespørsel til Kilroy. I en ukes tid har vi har vært i dialog med dem frem og tilbake. Nå har vi endelig fått et tilbud vi er veldig fornøyd med. Vi reiser 14.juli, noe som er bare litt over 2 måneder til, ihh. Kan ikke tro at det er bare 2 måneder til jeg faktisk flytter til Australia. Det er litt uvirkelig. Har alltid drømt om å studere utenlands, men da jeg var på nippet til å gjøre det sist gang, da backet jeg ut. Så da ble det Stavanger i stedet, noe jeg virkeilg ikke angrer et sekund på. Jeg tror at alt skjer for en grunn, så det var virkelig meningen at Stavanger skulle bli mitt hjem. Akkurat som at det nå er meningen at jeg skal studere i Australia i et halvt år, ha ha. På veien hjem skal jeg, Oda og Tina innom blant annet Filippinene. Her får vi 1 dag i hovedstaden Manila, deretter flyr vi videre til Boracay hvor vi skal tilbringe 2 uker. Etter en god stund på Boracay flyr vi til Singapore hvor vi får 4 dager før turen bærer hjem igjen til Norge i midten av desember. For et eventyr vi har i vente. I morgen skal jeg ringe vaksinekontoret, slik at jeg får alle vaksinene jeg trenger før reisen. Jeg fikk også bekreftelse fra Griffith University i dag om at fagene jeg sendte inn var godkjent. Så da mangler jeg bare CoE for å søke visum, noe vi har fått informasjon om at vi skal motta i løpet av uken. Ellers er det selvsagt en del andre ting som må være på plass før avreise, som forsikring og søking av lån og stipend. 

  Jeg kan ikke gjøre annet en å glede meg. Jeg kjenner jeg trenger dette, det blir godt med en forandring. Det blir kjekt å se hvordan studentlivet i Australia er. Jeg har jo trossalt gått på skole her hjemme i Norge i snart 15 år. 15 år uten noen særlige forandringer.

  Har du vært på utveksling?
  Hvis du har - hvilken erfaring sitter du igjen med og har du noen tips? 

  Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

 • We Love The 90s

  Plutselig var helgen gått forbi og en ny uke er i gang igjen. Tror jeg sier det samme hver uke, men tiden går bare alt for fort. Skulle ønske jeg kunne sette en stopp på tiden av og til, slik at jeg hadde fått unnagjort alt jeg vil. Det går jo selvfølgelig ikke an, så man må jo nesten bare gjøre så godt man kan. Jeg har jobbet hele helgen, men på lørdag var jeg så heldig å få tak i gratis golden cirkle billetter til We Love The 90s. Så da ble det litt fest og konsert på denne jenten. Startet med bursdagsvors hos Annette, deretter dro vi videre til konserten. Jeg ble hengende igjen med gutta fra vorset, siden de andre hadde vanlige billetter. På konserten fant jeg også resten av Scandic gjengen, så da ble jeg hengende med kollegaene resten av kvelden. Vi danset og sang for full hals, det var så god stemning. Favoritten var selvfølgelig Shaggy. Her snakker vi mimring fra barndommen. Må innrømme at jeg sang for full hals da "Angel" ble framført. Etter Shaggy var på scenen ble det en del venting på Scooter. Noe vi ikke orket, så da dro vi heller til Hall Toll hvor vi hadde bestilt bord. Kollegaene mine hadde egentlig fikset VIP bord til oss, men vi ble selvfølgelig flyttet siden artistene skulle være der. Det er jo typisk, men det ble uansett en kjekk kveld på byen. Hva har du gjort i helgen?   Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

 • SUNNE FRISTELSER - 6 OPPSKRIFTER

  Nå som det er helg tenkte jeg å dele med dere mine favoritt oppskrifter fra den siste tiden. Her har dere noen sunne fristelser som kan nytes med god samvittighet. Disse oppskriftene er alle melke- og glutenfri. 

  Skoleboller - Oppskriften finner du >her<


   

  Søtpotetpotetkake - Oppskriften finner du >her<


   

  Mandelgrøt - Oppskriften finner du >her<


   

  Peanøttpannekaker - Oppskriften finner du >her<


   

  Banankake - Oppskrift finner du >her<


   

  Vafler - Oppskrift finner du >her<
   

  Ønsker dere alle en riktig god helg 
   

  Har du testet noen av disse oppskriftene før? 

  Følg gjerne bloggen min på facebook >her< 

  #mat #sunt #kosthold #glutenfri #melkefri #vafler #mandelgrøt #peanøtt #pannekaker #skoleboller #banankake #søtpotetkake 
 • hits