Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

KROPPSFIKSERING

Du studerer deg selv i speilet. Det første du legger merke til er at lårene er for stor, det er ikke noe mellomrom mellom lårene. Du føler de er unormalt store og føler deg hverken vell i bukse eller shorts. Deretter flytter du blikket oppover mot magen. Det tyter ut på alle kanter og det er ditt største hatobjekt. Hvorfor kan ikke den bare være flat? Du hiver på deg en baggy overdel fordi du ønsker ikke at alle skal se alt fettet som "tyter" ut. Den uendelige listen fortsetter og alt du finner er feil. Du er ikke fornøyd i din egen kropp, hvorfor?

Flere som kan kjenne seg igjen? Jeg vet selv hvordan denne følelsen føles. Er det noe jeg har slitt med opp gjennom tidene så er det kroppsfiksering. Følelsen av å ikke føle seg vell i sin egen kropp. Du føler deg stygg og ekkel, mens du føler at alle rundt deg ser fantastiske ut. Stemmene i hodet ditt er en stor byrde, den rakker ned på deg og forteller deg at du er ikke god nok. Du lar stemmen og tankene dine vinne over deg selv. Du lar den fortelle deg at du er stygg og at du kanskje bør miste noen kilo? Det blir ikke bedre av å la seg påvirke av media og hva de fremstår som "den perfekte kropp". Det er ikke noe som heter den "perfekte kropp", ingen er perfekte. Alle har komplekser og ting dem ønsker å endre. Man må bare lære seg og trives i den kroppen man har fått "utlevert", om jeg kan si det sånn? 

Kroppsfiksering er en stygg uvane. Det bildet man danner av seg selv er hverken sunt for kroppen eller helsen. Jeg gikk fra overspising problemer til underspising problemer. For det "perfekte" bildet som var skapt i mitt hode - det var å ha lange, slanke ben og stram fit mage. Jeg trodde det å spise minst mulig ville gi meg det jeg ville ha. Gav det meg egentlig det jeg ville ha? Nei. Det vil alltid være noe, du vil alltid finne noe du ønsker å forbedre. Det å sitte igjen med dårlig samvittighet fordi du spiste et par snopeting er ikke noe man skal behøve å ha. Det å unne seg noe godt en gang i blant er både sunt og viktig, man skal ikke være for fiksert på hva man får i seg. 

Lær deg å like deg selv for den du er og den kroppen du har. Uavhengig av hvilken størrelse du bruker i klær, hvor høy du er eller om du føler nesen er for stor. Det viktigste er faktisk hva du tenker om deg selv. Ikke mål deg opp mot andre og la det definere hvem du er. Alle er skapt forskjellig og det er jo faktisk en skjønnhet i det. Hvis alle hadde vært like, hadde ikke det vært litt kjedelig? Det å være fornøyd med seg selv og ikke opphenge seg i ting man ønsker å "forbedre", vil gjøre deg mye mer lykkelig. Det å ha troen på at du er god nok, det vil gi deg selvsikkerhet og et bedre selvbilde. 

Minner også om konkurransen jeg holder gående: For å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

 

#tema #kroppsfiksering #selvbilde #fiksering #selvsikkerhet #media

 

 • EKSTRA OPPMERKSOMHET

  For en liten stund siden skrev jeg et innelgg om at jeg skulle lage et innlegg med blogger som jeg synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Jeg gikk igjennom bloggene til de som la igjen en kommentar. Veldig mange flotte blogger, så det var litt vanskelig å velge. Jeg endte med å velge 3, først og fremst fordi det er lykketallet mitt, men også fordi at alle gode ting er 3 ♥

  Bysimone - Simona er en jente som har slete med LCH tidligere, og sliter fortsatt med diabetes. Hun har skrevet et langt personlig innlegg om det og andre ting hun har slete med over de siste årene. Jeg synes at historien hun forteller er veldig viktig, og ønsker å spre budskapet videre til dere. Hun legger også ut flotte bilder og skriver veldig bra. Hun virker som en skikkelig helskjønn jente.  Emma M Olsen - På bloggen til Emilie finner dere litt av alt. Her finner du alt fra gode mat tips til hårtips og diverse skjønnhetstips. Hun legger også ute fine antrekk og diverse innkjøp. Det er en blogg som faller veldig godt i smak hos meg, i og med at jeg liker veldig godt variasjon i innlegg. I tillegg så virker hun som en veldig glad og positiv jente.  Rebecca Hasselgard - Her får man følge Rebecca gjennom eventyret som utvekslingsstudent i London hvor hun studerer Drama and Theatre ved Royal Holloway. Hun tar mange flotte bilder og legger ut fine antrekk. Man får også innblikk i livet hennes som student, hva studiet hennes går ut på og hverdagen hennes i London. Absolutt en blogg som er verd å ta turen innom.

   

   

  Minner også om konkurransen jeg holder gående: For å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #tips #blogger #linkerunde #anbefaling

 • HJEMMELAGET LASANGE (GLUTEN & MELKEFRI)

  Jeg vet at det er mange som tenker at hvis man har melke- og glutenallergi så er det veldig begrenset hva man kan spise. Det er jo forsåvidt sant, men man kan lage det meste. Det er bare å erstatte med andre produkter som man tåler. Jeg elsker lasange, som sikkert mange andre En dag i forrige uke fikk jeg skikkelig cravings og bestemte meg for å lage mammas hjemmelagde lasange uten melke- og glutenprodukter. Jeg har laget denne et par ganger før og jeg må innrømme at jeg synes den smaker nesten helt lik som mamma lager den. 

  Dette trenger du:
  - 8 dl soyamelk
  - 400 gram karbonadekjøttdeig
  - Glutenfrie lasangeplater
  - 3 ss tomatpurre
  - 1 kjøttbuljong
  - 3 stenger fersk selleri
  - Krydder - Provence, muskat, litt salt, eventuelt litt sukrin
  - Manchego ost
  - 2 fedd hvitløk
  - 1 vanlig løk
  - 1 1/2 ss ekte meierismør
  - 1-2 ss jyttemel

  Fremgangsmåten:
  ♦ Begynn med å hakke opp løken, seleristengene og klargjør hvitløksfeddene. Legg både løken, seleristengene og hvitløksfeddene til siden og begynn å steke kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er ferdig kan du tilsette kjøttbuljongen, løken og hvitløken. Så kommer vi videre til sausen. Ta ca 1 1/2 ss ekte meieri smør oppi en kjele, smelt smøret og tilsett 1-2 ss jyttemel. Visp dette sammen før du heller i soyamelken. Tilsett ca. 3 ss tomatpurre og krydderet nevnt over. Til slutt tilsetter du kjøttdeigen i sausen.

  ♦ Begynn alltid med sausen i bunn før du tar første laget med lasangeplater. Så fortsetter du slik og tar annenhver med fyll og plater.

  ♦Sett ovnen på 200 grader. La lasangen steke i ca 40 minutt midt i ovnen før du tilsetter osten og lar den stå i ca 10-15 minutt til. Sjekk alltid jevnlig med gaffel at alle platene er gjennomstekt.

  Så voilà har du en gluten og melkefri lasange. Håper oppskriften faller i smak ♥  Så dere har fortsatt mulighet til å delta; For å være med i trekningen klikker du deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

   

  #lasange #glutenfri #melkefri #oppskrift #mat 

 • UKENS

  Denne uken tenkte jeg å kombinere mine to faste innlegg som er "uken som gikk" og "ukens spørsmål". Vanligvis pleier jeg å kjøre de i to forskjellige innlegg, men det er vel litt kjekt å ha litt mer lesestoff i ett innlegg, framfor å ha mindre i to? Jeg gir det hvert fall et forsøk denne uken.

  Ukens Opptur:
  Denne uken har jeg på en måte hatt en liten "ferie". Jeg har hatt helt fri fra skolen og så hadde jeg kun en vakt på jobb på mandag. På onsdag fikk jeg verdens beste nyhet om at jeg var kommet inn på Griffith University i Australia, så det må vel ha vært den største oppturen denne uken. Et annet høydepunkt var Lissie konserten med Tayla, det var en sinnsykt fin opplevelse. Lissie sin sangstemme er bare helt magisk. 

  Ukens Nedtur:
  Denne uken har jeg i grunnen ikke hatt noen nedturer. Hvis jeg absolutt skal nevne noe da må det være fyllasyken på lørdag. Resultatet etter en flott kveld med konsert og fyll, haha. 

  Ukens Sang: 
  Halo med Bethany Joy Galeotti. Gjenoppdaget denne sangen for noen dager siden og nå er den "stuck on repeat". Er det noen andre som husker denne fra One Tree Hill? 

  Ukens Cravings:
  Denne uken har jeg ikke hatt en spesiell craving. Det har gått litt i bølger, noen dager har jeg lyst på en ting andre dager en annen ting. Jeg har med andre ord hatt craving på alt.   Ukens Oppskrift:
  Det må være middagspai. Jeg elsker pai og denne uken ble det en annen variant med søtpotetbunn. Jeg er jo stor fan av søtpotet, så det var vel ikke noe sjokk at det falt i smak hos meg. Oppskriften på den finner dere >her<.

  Ukens Sitat: 
  "The journey of a thousand miles begins with a single step." - Lao Tzu.
  Det jeg liker veldig godt med dette sitatet er at vi alle må starte et sted, om det gjelder jobb, skole eller andre ambisjoner. Jeg synes dette sitatet passet så godt med tanke på Australia. Den reisen som kommer, men som på mange måter er fortsatt langt unna. Det er mye som skal på plass før den lange reisen kommer. 

   

  - Ukens Spørsmål -   1. Veldig fin skinnjakke. Hvor er den fra? :)
   
  Tusen takk for det. Den er fra H&M, kjøpte den i sommer/høst. Jeg hadde lenge vært på jakt etter den "perfekte" skinnjakken og var veldig happy da jeg kom over denne. 

  2. Hvor lenge har du blogget?
  Jeg startet å blogge i 9.klasse på ungdomsskolen. På den tiden hadde jeg en helt annen blogg som nå er slettet selvfølgelig. Jeg sluttet nemlig å blogge en liten stund og begynte å blogge igjen 1.videregående i lag med en venninne på denne bloggen. Navnet smad var en sammenslåing av initialene våre. SD - var meg og MA var henne. Hun sluttet å blogge for et par år siden, så fortsatte jeg å blogge i ny og ne. Nå derimot er jeg tilbake for fullt.     3. Hvor er toppen, skjørtet og kåpen fra?
  Alt er fa Nelly, veldig fornøyd med innkjøpene!  

  4. Hvor lenge skal du være i Australia?
  Jeg skal være i Australia i ca. 5-6 måneder. Jeg flytter ned i juli og tror studie slutt er i november, men planen er å kanskje reise rundt litt før jeg drar hjem. Alt ettersom hvor mye penger jeg har til overs. Jeg har veldig lyst til å få oppleve Australia når jeg først er der og kanskje ta turen til land som er i nærheten også, som blant annet New Zealand og Fiji.  

  5. Hva skal du studere? 
  Jeg skal studere 5.semester av den utdanningen jeg tar i Stavanger som er Bachelorgrad i reiselivsledelse. 

  6. Når trekker du vinneren av konkurransen?
  Den trekker jeg rett over påske. Planen er å lage lodd, så skal en av kollegaene mine på City få lov til å trekke vinnerne. Da vet alle at det har vært en rettferdig trekking :-) 

  Så dere har fortsatt mulighet til å delta; For å være med i trekningen klikker du deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.   

   

  Har dere noen spørsmål til neste uke? 

 • LATEST APPARELS

  Her er en liten oppsummering av antrekkene den siste tiden. Hvilket antrekk liker du best? 

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

 • MINE TRENINGSRUTINER

  God morgen ♥

  Jeg har laget et innlegg til dere med mine treningsrutiner. Dette er øvelser man kan gjøre i hjemmet, uten å måtte gå på treningssenteret. Den eneste øvelsen man kanskje ikke kan gjøre hjemme er sistnevnte hvor man må bruke ball, med mindre man har en hjemme selvfølgelig. Det finnes veldig mange øvelser man kan gjøre med egen kroppsvekt og på de dager hvor jeg ikke ønsker å gå på treningssenteret, da liker jeg å få unnagjort en økt hjemme. Under viser jeg et lite utvalg av øvelser som jeg pleier å gjøre. I dag er planen min å få tatt en tur på treningssenteret. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg igjen på Body Pump. Jeg var jo på det på tirsdag og var faktisk fortsatt litt små støl i går. Noe som betyr at det er et par muskler jeg absolutt kunne blitt flinkere på å trene regelmessig. Jeg føler man får veldig mye igjen for disse gruppetimene, og jeg liker at det er noen som presser oss til å fortsette å pushe, selv når det blir ekstremt tungt. 

  Planke: Da kjører jeg ofte 1 minutt og repeterer øvelsen 2-3 ganger.


   Side planke: 30 sekunder på hver side, repeter øvelsen 2-3 ganger.

  Donkey Kicks - Stå på alle fire, stram magen og spark foten så høyt du klarer. Gjenta dette 10 ganger på hver fot, repeter øvelsen 3 ganger på hver fot. 
  Hoftespark ut til siden - Still deg på alle fire, stram mage og rumpe mens du skyter beinet ut til siden. Gjør dette 10 ganger på hver fot og gjenta øvelsen 3 på hver fot.


  Rygghev - Denne øvelsen er veldig bra for nedre del av ryggen. Du ligger på magen, løfter ben og armer samtidig, slipper ben og armer sakte ned (men ikke helt ned) og gjentar samme prosessen 10-12 ganger, repeter øvelsen 2 ganger.    Sykling - Ligg på ryggen, og press ryggen mot bakken mens du sykler med beina. Strekk en fot ut av gangen. Dette vil du kjenne i nedre del av magen. 
  Squat - Plasser bena med litt avstand, sitt deg ned i en 90 graders vinkel og press rumpen for å komme opp igjen. 
  Håndstående på ballen - Still deg på alle fire, plasser bena på ballen og finn balansen. Deretter skyver du ballen mot deg, bena skal opp mot magen og så skyver du tilbake. 

  Hvilke øvelser pleier du å trene?

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  


  #trening #fitness #styrke #øvelser #tips #matte #ball #mage #rumpe #lår #armer #fullkropp

 • DALSNUTEN

  God ettermiddag dere. Håper dere har hatt en fin lørdag så langt? Det har hvert fall jeg. Dagen min startet allerede klokken åtte i morges til tross for at jeg var sent ute i går etter Lissie konserten. Konserten var helt fantastisk. Jeg og Tayla storkoste oss, og vi endte selvsagt opp på byen da konserten var ferdig. I dag var jeg på frokost på hotellet med jobben. Her fikk vi teste ut den nye frokosten og for et bra utvalg det er. Jeg elsker virkelig hotellfrokost. Jeg tror det må være noe av det beste jeg vet, man får liksom lyst på en bit av alt. Det var også veldig deilig å slippe å måtte lage frokost i dag siden jeg var ute i går. Det er alltid så tiltak å lage mat dagen derpå. Etter frokosten ble jeg hentet av noen briter jeg hadde blitt kjent med og dro i lag med de, og kjæresten til han ene briten på fjelltur. Vi gikk opp Dalsnuten som ligger i Sandnes. Det er en sinnsykt herlig tur og den er heller ikke noe særlig tung. Noe som passet ypperlig for meg dagen derpå. Det eneste minuset i dag var at det blåste som bare det. Jeg holdt faktisk på å fly over ende. Vinden var mye sterkere enn meg, så med en gang vi kom opp måtte jeg bare bosette meg på en stein slik at jeg ikke fløy avgårde. Dere kan bare tenke dere det synet, haha. I kveld skal jeg bare kose meg med filmer og slappe av i sofakroken. Hva er deres planer denne lørdagen?


  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #fjelltur #sporty #trening #konsert #lissie 

 • MIDDAGSPAI / GLUTEN & MELKEFRI

  Til søtpotetbunn trenger du:
  ca. 340 gram søtpotet
  120 gram glutenfritt havregryn
  1 egg
  Provence krydder (du kan velge etter eget ønske)

  Til fyllet trenger du:
  Rødløk
  Squash
  Spinat
  1 kyllingfileet
  Paprika
  Purreløk
  4 egg
  Soyamelk 
  Provence krydder og litt aromat krydder

  Sett ovnen på 200 grader, mens den varmer seg opp kan du dele søtpotetene i 6-10 biter. Mikrobak de i ca. 8-9 minutter, mens søtpotene er i mikroen finmaler du havregrynet ved hjelp av en blender. Fjern skallet fra søtpotetene, tilsett det + ett egg og provence krydder i en bolle. Bruk en stavmikser til du får en jevn og klumpfri røre. Når røren er ferdig knar du inn havremelet. Hvis deigen fortsatt er klissete, da er det bare å tilsette litt mer havremel for å få en jevnere deig.Trykk det utover i paiformen og forhåndsstek bunnen i ca 18-20 minutter. 

  Når bunnen er i ovnen kan du starte på fyllet. Stek kyllingen, anbefaler å tilsette litt kyllingkrydder slik at du får litt smak på kyllingen. Når kyllingen er stekt tilsetter du spinaten og steker den med kyllingen. Knus egg i en bolle, tilsett krydder, soyamelk og visp dette godt sammen. Når søtpotetbunnen har stivnet tilsetter du røren, strør over grønnsakene og kyllingen. Når alt dette er gjort lar du paien stå i ovnen i ca. 20-25 minutter. Sjekk jevnlig med en gaffel om egget har stivnet. 
  Håper oppskriften faller i smak ♥

  Har dere noen spesielle matoppskrift ønsker, så er det bare å legge igen en kommentar i kommentarfeltet!

   

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #oppskrift #pai #middag #mat #søtpotet #egg #kylling

 • NEW JEWELRY - EBAY INNKJØP

  For en liten stund siden tok jeg turen innom ebay. Det har gått noen år siden jeg handlet der sist, men når jeg først handler da handler jeg mye. Det er jo så billig at man tenker ikke over at plutselig har man kanskje brukt en del penger. Heldigvis er jeg veldig fornøyd med det som har kommet hjem i postkassen. Jeg har bestilt flash-tattoos, falske øyevipper og en stor mengde smykker. Fokuset var å få litt farger inn i gardaroben. Jeg er nemlig veldig dårlig på å kjøpe klær og tilbehør med farger, i hvert fall i norske butikker når prisene er så stive på smykker. Samme smykker som jeg betalte kanskje 10 kr for på ebay koster 130 kr i norske butikker. Noe som er helt latterlig spør du meg. Thank God for Ebay, veldig greit for studentbudsjettet. Hvis noen av dere kunne tenke dere noen link på produktene under, så skal jeg se om jeg finner det og får lagt det ut i ukens spørsmål som kommer fortløpende.   Handler du mye på Ebay?

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #mote #smykker #tilbehør #trend #innkjøp #ebay

 • EN VANLIG MATDAG

  Jeg fikk en forespørsel fra en leser om jeg kunne legge ut et innlegg om hvordan en typisk matdag så ut for meg. Hvor mange måltider til dagen jeg spiser kan variere veldig. Noen dager er det 3 andre dager 4-5. Jeg prøver å spise sunt og ofte, framfor å spise større måltider mer sjeldent. Jeg finner stadig og støtt sunne alternativer på gode ting, noe som gjør meg veldig inspirert i matveien. Jeg kjenner også at det er lettere å holde seg unna søtsaker når man varierer mat og prøver ut nye ting. 

  Frokost: Havregrøt med friske bær, banan, tørket frukt og litt nøtter.


   

  Lunsj: Gulerøtter, brokkoli, agurk med litt avokado dipp. 

  Middag: Salat m/kylling og egg.


  Kvelds: Spinatpannekaker, oppskrift på det kan du finne >her<.


  Hvordan ser en "typisk" matdag ut for deg?

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

  #mat #kosthold #sunn #eatclean #oppskrift #anbefaling #frokost #middag #lunsj #kvelds

 • YESTERDAYS OUTFIT


  Skjorte - Gina Tricot / Bukse - Bik Bok / Sko & Jakke - H&M / Veske - Stradivarius / Klokke - Casio / Ring - YSL /

  Hva synes du?

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.  

   

  #mote #antrekk #outfit #fashion #trend 

 • SISTERTIME

  God morgen ♥

  Jeg stod opp for ca en halvtimes tid siden. Det var merkelig nok kjempe vanskelig å stå opp i dag. Jeg var lys våken men samtidig var kroppen min så sliten. Kjente at stølheten fra tirsdagens bodypump virkelig har kicka inn. Så muligens jeg tar treningsfri i dag også. I går møtte jeg min søster i byen. Vi tok oss en liten tur innom bluebird kafè og kjøpte med oss en takeaway kaffe. Jeg bestilte meg en kaffe latte med soyamelk og vanilje. Jeg hadde hørt mye bra om denne kafèen og aldri testet den ut. så da måtte jeg bare ta turen innom. Det var en skikkelig søt kafé med god kaffe, kommer absolutt til å ta turen dit igjen. Det var ikke så folksomt som wayens og steam, noe som bare er skikkelig positivt. Etter å ha kjøpt kaffe, dro vi innover i byen å kikket litt i butikker og kjøpte litt småting. Etter et par timer kjente jeg at jeg var klar for å dra hjem å spise. Så da dro vi hjem til meg å lagde søtpotetpizza som var etterspurt av min søster. Hun hadde lenge hatt lyst til å smake det og visste at det var noe jeg lagde ofte. På kvelden koste vi oss med litt brettspill som diamanten og god gammeldags monopol. Selvfølgelig måtte vi også feire vaffelens dag med litt vaffler som kveldsmat. Det var virkelig kjekt med litt kvalitetstid.

  Hvordan var din dag i går? 

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 


   

  #hverdag #brettspill #søtpotetpizza #mat #shopping

 • 10 TING DERE IKKE VISSTE OM MEG / DEL 2

  ♦ Første gangen jeg flydde var i 6.klasse. Da skulle vi på tur til Frankrike, kan dere tro jeg var spent? Det morsomste jeg husker fra dette er at jeg fikk et så stort sug i magen under lettingen av flyet. Dette førte til at jeg brøt ut i latterkrampe og dette fortsatte under hele stigningen. Jeg har aldri i mitt liv vært så flau. Tante, onkel og min fetter fikk også med seg dette, og de satt hvert fall 10 rader foran. Haha, *minner*.

  ♦ Jeg er kontrollfreak. Jeg er en person som planlegger dagene mine nøye. Selvfølgelig kan jeg ha en dag hvor jeg ikke gjør noe som helst, men da er det som regel planlagt det også. Dette er noe som selvfølgelig kan være veldig slitsomt, men jeg kan ikke fordra tanken på å ikke ha oversikt. Derfor har jeg en almanakk hvor jeg noterer alle planer, slik at jeg har full oversikt.   ♦ Jeg blir fort rastløs. Jeg er veldig lite glad i å sitte i ro, så derfor utnytter jeg dagene mine til det fulle. 

  ♦ Hvis jeg først er på farten, da foretrekker jeg å få unnagjort alt jeg kan. Jeg synes alltid det er unødvendig å dra en "liten tur hjemom" når jeg likevel er ute og kan få det unnagjort. 

  ♦ Jeg startet min "jobbkariere" ved å selge aviser hver lørdagsmorgen. Jeg var vel rundt 12-13 år gammel da jeg startet med dette. Alle må vel starte en plass? Hehe.

  ♦ Jeg sover alltid med ti lag klær eller det føles hvert fall sånn. Så lenge jeg kan huske har jeg alltid sovet med en tykk og varm pysjamas.  I sengen har jeg alltid godteppet og en tykk dyne over. Det verste jeg vet er å fryse når jeg skal sove. Så da går det i kosedress, teppe og tykk dyne, da sover jeg virkelig godt.   ♦ Jeg drikker pepsi max mye mer enn det jeg burde, dette gjelder også kaffe. Jeg + drikker som inneholder koffein, det er virkelig umulig å skille oss. 

  ♦ Jeg elsker å synge. Av og til tar jeg meg selv i at jeg småsynger på vei til jobb mens jeg har musikk i ørene. Alltid like flaut når jeg støter på noen, hehe!

  ♦ Jeg er 1.75 meter høy. Da jeg var mindre synes jeg alltid at det var så kjipt at jeg var høy når alle guttene var så lave i forhold. Nå derimot er jeg veldig glad for at jeg har den høyden jeg har og jeg synes den er sånn akkurat passe.

  ♦ Når det gjelder helgekos, da foretrekker jeg alltid søtt framfor salt. Jeg har alltid vært glad i søtsaker og klarer aldri å bare "la det ligge". Derimot chips, det kan ligge i ukesvis.   Har vi noe til felles? 

  Husk å delta i konkurransen hvis du ikke har gjort det enda, for å delta trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

   

 • AUSTRALIA HERE I COME

  For en fantastisk morgen det har vært, kan nesten ikke sette ord på den følelsen jeg har i kroppen. Jeg våknet til en melding fra Kjersti hvor hun spurte om jeg hadde sjekket mailen min. Da hoppet jeg opp av sengen, gikk inn på mailen og der hadde jeg mottatt "acceptance letter". Så da har jeg offisielt kommet inn og jeg skal ikke la sjansen gå fra meg. Gleder meg som en liten unge til å reise, det kommer til å bli en fantastisk opplevelse. Jeg skal ta 5.semester på Griffith University i Australia i stedet for å ta det hjemme i Stavanger og vi drar allerede i midten av juli. Jeg må jeg dra nesten rett etter jeg har kommet hjem fra USA i sommer. Det kommer til å bli mye å gjøre før jeg reiser til USA. Vi må blant annet si opp leiligheten vår, vaske og rydde ut. Blir kjempe trist å forlate denne leiligheten. Det har vært hjemmet mitt i over et år nå og jeg har blitt sinnsykt glad i den. Tenk at man kan bli så glad i en leilighet. Noen andre som kjenner seg igjen? Jeg har heldigvis ordnet meg plass til tingene mine. Min søster og ektemannen har kjøpt seg hus i Stavanger og de har vært så snill å la meg oppbevare alle tingene mine der.   Framover må jeg bare spare for fullt og jobbe, jobbe, jobbe. Jeg har vært veldig slapp på sparefronten, men jeg vet at jeg blir flinkere nå som det endelig er offisielt. Skal også bli flinkere til å sette opp budsjett og ikke sløse penger i hytt og pine. Det er fortsatt mye som må gjøres. Jeg må betale innmeldingsavgift for å sikre skoleplassen, søke visum, finne leilighet, bestille flybilletter, you name it. Så hvis dere har noen tips så setter jeg stor pris på det. 

  Har du vært på utveksling i Australia før? Har du noen tips? 
   

  Hvis du ikke har meldt deg på konkurransen enda, da kan du gjøre det hvis du trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

   

  #utveksling #australia #griffithuniversity #skole #semester #brisbane #reise 

 • UKEN SOM GIKK

  Heisann dere ♥

  Så kjekt å se at konkurransen falt i smak, det er jo en helt rå premie spør du meg. Jeg er så heldig som får ta del i en slik jobb, ScandicCity-teamet er bare det beste. Akkurat i dag for 1 år siden møttes vi på NB Sørensen i Stavanger. Der hadde vi kurs og opplæring før hotellet skulle åpne. Vi var så spente på hvordan det kom til å gå og i løpet av dette året har jeg bare blitt så kjær i hotellet og gjengen jeg jobber med.

  I dag har jeg hatt fri fra jobb og jeg våknet av meg selv klokken 8. Da stod jeg opp, lagde frokost og har kost meg med forhåndskriving av innlegg. Jeg har hatt så mange ideer til innlegg, så i dag har jeg virkelig fått brukt tiden godt. Det kommer mange flere oppskrifter, et etterspurt innlegg om mine treningsrutiner og mange andre kjekke innlegg som jeg gleder meg til å dele framover. I dag er planen å dra på Body Pump time på treningssenteret. Det er så lenge siden jeg har gått på de timene. Jeg husker hvor godt jeg likte de timene før, følte alltid at man fikk så mye igjen for økten og et skikkelig boost i kroppen. Så nå er mitt mål at jeg skal bli flinkere på å dra på gruppetimer igjen. Men over til hva innlegget skulle handle om, her har dere et litt forsinket "uken som gikk".

  Ukens Opptur:
  Klarte å gjennomføre 5 treningsøkter til tross for all eksamenslesingen. Jeg er veldig fornøyd med å endelig være tilbake i faste treningsrutiner.

  Ukens Nedtur:
  Pugging til eksamen... Jeg synes fagene jeg tar er veldig spennende og kjekke, men jeg er aldri fan av å sitte å pugge. 

  Ukens Cravings:
  Banankake. Åhh, dette har virkelig blitt en favoritt som er både sunn og god. Kaken hjelper meg veldig når jeg er sugen på noe søtt. Oppskriften finner du >her<.  Ukens Sang:
  Brighter av Against The Current.

  Ukens Innkjøp:
  Det må være alt det jeg fikk i posten av Nelly. Dette to-delte settet, jakken og skoene, veldig fornøyd!  Ukens Sitat:
  "A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot, and realize how blessed you are".

   

  Hvis du ikke har meldt deg på konkurransen enda, da kan du gjøre det hvis du trykker deg inn på denne linken >her<. 
  1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
  2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

   

  #konkurranse #scandic #hotell #overnatting #frokost #ukens #sitat #sang #innkjøp #opptur #nedtur #cravings

 • KONKURRANSE - VINN OVERNATTING / SCANDIC

  I dag har jeg en veldig stor overraskelse til dere. I samarbeid med Scandic Stavanger City har jeg fått muligheten til å dele ut gavekort på både overnatting og frokost. Gavekortene kan benyttes på alle Scandic sine hoteller og er gyldig i 1 år. 

  Hva har du sjansen til å vinne?

  ♦ 1 premie
  - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på et valgfritt Scandic hotell.
  ♦ 2 premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell.

   

  Det du må gjøre for å delta er:

  1) Dele dette innlegget på facebook. (du finner facebook "dele link" nederst i innlegget til venstre)

  2) For å få enda større vinnersjanse (ekstra lodd i trekningen)

  - Lik siden til Scandic Stavanger City på facebook >her<

  - Følg bloggen min på facebook >her<

  3) Skriv e-postadressen din i kommentarfeltet, samt at du har delt innlegget på facebook. Hvis du har likt noen av sidene over, nevner du også dette.

  Lykke til dere ♥ 

   

  NY INFO 9/4 kl: 22:40: // Konkurransen er nå avsluttet. Vinneren blir offentliggjort i morgen, fredag 10.april :-)

   

  // Samarbeid Scandic Stavanger City

 • OUTFIT OF THE DAY

  Dagen i dag har gått i ett kjør. Jeg våknet litt før seks og begynte på jobb syv. Da jeg gikk til jobb var det opplett og fint vær, så jeg hadde aldri sett for meg at det kom til å regne. Da jeg var på jobb begynte det selvfølgelig å regne, og jeg tenkte bare? Neeei. Jeg som hadde pakket med meg skifte klær som ikke akkurat var passende for regnvær. Dårlig planlegging med andre ord. Etter jobb dro jeg å trente i gymmen på hotellet i håp om at været skulle lette under treningsøkten. Det gjorde det selvfølgelig ikke. Så da var jeg bare nødt til å bruke det jeg hadde tatt med. Jeg skulle nemlig direkte til Gøril etter jobb, så da hadde jeg ikke så mange andre alternativer. Jeg dro hvert fall med meg henne med ut i regnværet og fikset noen outfit bilder. Det var litt småkjølig, så tror nok jeg må blir flinkere til å sjekke værmeldingen framover. 


  Hva synes du om antrekket?

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 

  #mote #trend #klær #nelly #outfit #antrekk

 • SPINATPANNEKAKER / GLUTEN & MELKEFRI

  God morgen ♥ Nå skal jeg straks avgårde på jobb, ville bare gi dere et lite tips på morgenkvisten. Lagde disse spinatpannekakene i går og herregud så godt det var. Resultatet og smaken var ikke litt som forventet. Jeg kommer hvert fall til å lage disse flere ganger!

  Det du trenger til 2-3 porsjoner:
  2 egg
  4 ss soyayoghurt naturell
  1 ts bakepulver
  90 g glutenfritt havregryn
  En klype salt
  3-4 ts sukrin +
  2 gode never spinet
  Vann (tilsett etter behov) 

   Hiv alle ingrediensene i en blender for å få en klumpfri røre. Når det er gjort så er det bare å steke de som pannekaker.   Har du smakt spinatpannekaker før?


  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook
   >her<. 


  #kosthold #oppskrift #sunt #mat #glede 

 • DRØMME DESTINASJONER / DEL 1

  I mitt studie blir man stadig og støtt lysten på å reise. Det er ikke "bare bare" å studere reiseliv. Jeg kjenner jeg blir rastløs av å studere når alt jeg vil er å reise rundt i verden. Heldigvis er det bare 3 måneder til USA med Tayla. Så da har hvert fall noe å se fram til, og som jeg har nevnt tidligere har jeg også søkt meg til Australia til Høsten. Nå venter jeg bare i all spenning på svar. Tenk da, et helt semester på andre siden av kloden, kan det bli mer fantastisk? Satser på at jeg ikke må vente alt for lenge på svar. Jeg er jo egentlig ikke særlig spontan av meg, foretrekker å planlegge og ha en viss oversikt. Studiet starter jo allerede i Juli, noe som vil si at jeg så vidt har kommet hjem fra USA før jeg må flytte til Australia. Skal selvfølgelig informere dere mer om dette siden.

  Over til hva innlegget skulle handle om, nemlig mine drømme destinasjoner. I sommer skal jeg dra til to av de stedene jeg lenge har ønsket å dra til, nemlig Miami og Bahamas. Så da kan jeg hvert fall krysse de av listen. Jeg kommer til å legge ut flere deler av ønskede reisemål, her er del 1:

  ♣ Jamaica


  ♣ Ashikaga Flower Garden (Japan)


  ♠ Cuba

  ♣ Kambodsja


   ♣ Mexico (Los Cabos)


   ♣ India  Hva er dine drømme destinasjoner?

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
   

  #Reise #Jamaica #Cuba #Japan #India #Mexico #reisemål 

 • SØTPOTET POLARBRØD / GLUTENFRI

  God kveld ♥ 

  Etter eksamen i dag kjente jeg at jeg var skikkelig utslitt og alt som fristet var å bare slappe av hjemme. Planen var egentlig å dra på innflytningsfest til Anette, men det fristet ikke å gå ut når jeg var så trøtt og sliten. Så Gøril kom over på ettermiddagen og jeg disket sammen en enkel middag. Det ble tomatsuppe med pølse og hardkokt egg med hjemmelaget søtpotet polarbrød på siden. Herregud så godt det var. Det er rart at noe så enkelt kan smake så godt. Av og til er det greit å bare lage suppe, hvert fall på dager det er tiltak å lage mat. Søtpotet polarbrød tok heller ikke noe lang tid å lage, det er akkurat samme oppskriften som brukes for å lage søtpotet scones, bare man former de som polarbrød. 

  Det er jo ingen tvil om at jeg er hekta på oppskrifter som inneholder søtpotet, og jeg finner som sagt alltid inspirasjonen min fra >Linda Stuhaug<. Jeg pleier bare å erstatte alle oppskriftene med glutenfrie og melkefrie produkter. 

  Det du trenger for å lage søtpotet polarbrød er:
  200 gram glutenfritt havregryn
  300 gram søtpotet
  1/2 ts salt
  2 ts bakepulver
  Vann etter behov (deigen skal ikke være for klissete) 

  Del potetene i 6-8 biter og hiv de i mikroen i ca. 8 minutter på full varme. Fjern så skallet før du moser dem ved hjelp av stavmikser slik at røren blir klumpfri. Deretter finmaler du havregrynet enten ved hjelp av stavmikser eller så kan du bruke en smoothiemaskin. Tilsett deretter alt det tørre i lag med søtpotetmosen og jobb med deigen. Tilsett vann etter behov. Når deigen er klar kan du dele den i 8 biter, så bruker du håndflaten til å gjøre dem runde og flate. For å lage hull kan du bruke enten er spyd eller noe som har en spis ende.

  Sett de i ovnen på 200 grader i ca 12-15 minutter. 

  TIPS: Du kan enten servere dem i lag med suppe til middag slik som vi gjorde eller bruk dem til frokost med pålegg på. 
   

  Har du smakt søtpotet polarbrød før? Har dere noen ønsker til framtidige oppskrifter, ønsker dere mer av frokost/lunsj eller middagstips? 
   

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
   

  #søtpotet #polarbrød #sunt #kosthold #havregryn #middag #frokost #mat #oppskrift

 • EKSAMEN OVERSTÅTT

  Åhh herregud, for en lettelse jeg har i kroppen nå. Endelig er jeg ferdig med attraksjonsutvikling eksamen. Vi fikk 3 oppgaver hvor vi skulle besvare 2 av dem og begge veiet 50% hver. Jeg er helt ok fornøyd med selve eksamen, men den følelsen sitter jeg alltid igjen med etter eksamen, så da er det bare å vente på resultatet. Oppgavene var helt greie. Heldigvis hadde jeg lest på alt sammen, bortsett fra en ting om ledelse, så da var det lett å velge hvilke av de tre oppgavene jeg skulle fokusere på. Det er jo så mye pensum å pugge og sette seg inn i, så på slutten ender jeg alltid opp med å velge og vrake hva men selv synes er viktig å fortsette å pugge å på.

  I går stod jeg opp tidlig for å lese til eksamen. Jeg satt først noen timer hjemme før jeg dro opp til universitet for å trene og lese litt mer. Jeg og Anette satt en liten stund på tappetårnet før vi dro hjem til meg og fortsatte lesingen der. Jeg var helt kaputt allerede klokken ti på kvelden, noe som førte til at jeg la meg litt tidlig. Selv om jeg visste at jeg hadde ingen kontroll på pensumet og når jeg ikke føler at jeg har kontroll, hva gjør jeg da? Jo, stiller alarmen så tidlig som mulig og denne gangen var det klokken 4. Er det mulig? Kun 5-6 timer søvn. Det er virkelig et mirakel at jeg kom meg opp. Så da satt jeg å leste i 4 timer før vi måtte ut døren for å dra til universitetet. Jeg føler faktisk at alt det jeg kunne på eksamen, det er det jeg lærte i morges. Så tror faktisk at det var det smarteste jeg har gjort, selv om jeg nå sitter i halvsøvne foran dataskjermen. Nå er det heldigvis to uker fri fra skolen, så det skal virkelig bli godt med litt ferie.   Hva er dine planer for dagen?

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 

   

  #student #livet #universitetet #stavanger #reiselivsledelse #attraksjonsutvikling

 • OUTFIT - BLUE COAT
  Jakke - Nelly / Genser - mbyM / Sko & Skjørt - H&M / Bluse - Blanco /

  I dag fikk jeg luftet den nye jakken. Jeg elsker den duse blåfargen, det er så fint nå som det endelig er vår. 

  Hva synes du? 

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 

   

  #antrekk #outfit #blue #coat #sweater #fashion #trend

 • FROKOST TIPS - HAVRERUNDSTYKKER

  Et lite frokost tips til dere på morgenkvisten. Disse er kjempe gode og veldig enkle å lage. Jeg fant denne oppskriften på eirinkristiansen sin blogg >her<. 

  Det du trenger er 3 eggehviter, 60 gram havregryn og 1 ts kanel.

  Jeg mikset alt sammen ved hjelp av en stavmikser, slik at den ble klumpfri. Stavmikser er bare helt genialt, man kan også la være å bruke stavmikser hvis man ikke ønsker å ha rundstykkene klumfri. Jeg satte de i ovnen i ca 8-10 minutter på 200 grader. Jeg fikk ca tre rundstykker ut av oppskriften, men man kan selvfølgelig velge hvor store man ønsker å ha de. Hvis man ønsker flere, da er det bare å dobble/tripple porsjonen. 

  Et lite tips til pålegg er å bruke eggeplommene til å lage en mini omelett, i stedet for å kaste de. Jeg brukte en hjerteform, tilsatte litt krydder og satte den i ovnen i lag med rundstykkene.   Har du prøvd denne oppskriften før? 

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
   

  #mat #tips #kosthold #sunn #havrerundstykker

 • TIPS TIL EKSAMENLESING

  • Stå opp tidlig, da får du mest mulig ut av dagen. 

  • Ta pauser. Det er veldig viktig å la kroppen slappe litt av. Det kan fort bli veldig anstrengende å sitte i samme stilling flere timer i strekk, derfor er det viktig å ta seg noen pauser jevnlig. Du kan enten gå en tur ut for å få deg litt frisk luft, eller ta deg en pause i sofakroken med favoritt tv-serien din.

  • Lag noe godt. Noe av det beste jeg vet under eksamensperioder er å lage noe godt. Jeg bruker gjerne pausene mine på å bake. Her prøver jeg selvsagt å unngå å lage usunne bakster siden jeg prøver å spare slikt til helgene. Det er lett for å ta helt av i eksamensperioder, fordi man "trenger" sukker for å holde blodsukkeret oppe. Bare husk å drikk mye, samt spise jevne måltider, da holder man en bra balanse gjennom hele eksamensperioden. Noen tips til hva man kan lage som både er sunt og smaker godt er blant annet peanøttpannekaker og banankake. Dette går det hvert fall mye av hos meg i disse travle tider.

  • Ta deg en treningsøkt. Dette hjelper alltid meg. Det gir meg mye energi og det gjør at jeg klarer å konsentrere meg om lesingen enda mer. Hvis du ikke vil bruke mye tid på å reise til treningsstudioet, da tar du deg enten en løpetur ute i den friske luften eller en økt med styrkeøvelser hjemme. Begge deler er god og effektiv trening, samt du får fylt kroppen med energi. 

  • Når det gjelder lesingen så har jeg også noen tips:

   1. Svar på tidligere eksamensoppgaver. Dette har gitt meg mye kunnskap. Da får man både innblikk i hvordan eksamensoppgavene bygges opp, samt du får satt deg inn i mye teori.

   2. Les over power pointer fra tidligere forelesninger.

   3. Noter viktige ting, enten på datan eller for hånd. Jeg lærer best av sistnevnte, men det kan fort bli slitsomt i lengden for meg siden jeg har scenebetennelse.

   4. Bruk markeringstusj til å streke over viktige ting fra pensum enten i notater du har gjort i forveien, på power pointer du har printet ut eller i pensumsboken.

   5. Repeter. Dette er noe jeg alltid gjør for å teste meg selv. Dette gjør jeg ved å lese et avsnitt/spørsmål, deretter repeterer jeg det jeg husker av det jeg leste. Veldig god metode for å sjekke om du har forstått det du gikk igjennom.

   6. Kollekvio grupper. Hvis du studerer, da har du kanskje en fast gjeng du møter? Dette har vært veldig effektivt for min del tidligere. Det å sitte i grupper, diskutere og drøfte diverse temaer gir god kunnskap, samt du får innblikk i andre sine meninger og synspunkt.


  (Slik ser det vanligvis ut hos meg, markeringstusjene blir flitting brukt)

  Hva synes du om tipsene? 

  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 

  #student #studie #tips #eksamen 

 • UKENS SPØRSMÅL

  ♦ Hvilke blogger leser du fast, og hva er det som catcher din interesse?
  Jeg leser veldig mange forskjellige blogger, så det er ikke bare en type sjanger som catcher interessen min. Jeg liker godt å lese om mote, hverdag, tips, kosthold og trening. Mine favoritter blant toppbloggerne må være; Julia Nyland, Kristin Gjelsvik og Annette Haga. Av andre blogger som jeg besøker daglig er det: egeo, fashi0ndoll, saraelineharaldsenanita92, mariannenelm
  ♦Hvilket kamera bruker du?
  Jeg bruker Nikon D5000 med linsen AF NIKKOR 50mm 1:1:8 D. Veldig fornøyd med kameraet!
   ♦ Åhh, skoene var dødsfine, finnes de i andre farger?
  Tusen takk. Jeg mener å huske at de hadde de i off white, snakeprint og leopardprint. De får man kjøpt på H&M. 

   
  Kan du legge ut et innlegg om hva du trener og hva du spiser?
  Jeg legger allerede ut en del oppskrifter på hva jeg spiser. Kan selvfølgelig lage et innlegg av hvordan en vanlig matdag ser ut for meg. Hvor jeg tar med både frokost, lunsj, middag og kvelds. Hvis dere finner det interessant? Kan også legge ut et innlegg med tips til hjemmetrening. Dette er ideer jeg har hatt i bakhodet en stund nå. Jeg er jo som sagt veldig opptatt av både trening og kosthold, så naturligvis blir bloggen en del preget av det da. Skriv gjerne en kommentar om du har noen andre ønsker innen kosthold og trening.
  ♦ Hvor studerer du?
  Jeg studerer Reiselivsledelse ved Universitetet i Stavanger og er nå på mitt 4.semester. Hvis du er interessert i turisme og reising så er dette absolutt en linje jeg anbefaler. 
  ♦ Hvordan krøller du håret? 
  Jeg bruker denne krølltangen fra Remington som jeg kjøpte i USA i sommer. Det jeg gjør er å dele håret i to, sette første laget opp med en klype. Så krøller jeg små seksjoner av gangen. Når det nederste laget er tatt, flytter jeg klypen og samler det jeg allerede har krøllet og så gjentar jeg samme prosessen på det øverste laget. Det som er greit med denne krølltangen er at du får med en hanske, så da er det lettere å krølle. Da slipper man å være redd for å brenne seg! 

  Har dere noen flere spørsmål, så er det bare å stille de i kommentarfeltet. Jeg samler alle spørsmål i et innlegg og legger ut svar en gang i uken! 
  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook >her<. 
 • OUTFIT - BLACK & WHITE


  Armbånd - H&M / Klokke - Casio / Ring - Bjørg


  Genser - Stradivarius / Shorts - New Yorker / Sko & Smykke - H&M /

  Hadde et upostet antrekk i arkivet som jeg tenkte jeg kunne dele med dere i dag. 

  Hva synes du om antrekket?

  #mote #print #antrekk #trend #fashion #outfit

 • STUDYTIME

  Dagen i går gikk veldig fort forbi. Jeg våknet opp tidlig for å gjøre ferdig presentasjonen av gruppeoppgaven. I 9-10 tiden dro vi oppover til skolen. Her skulle læreren trekke hvem som skulle framføre oppgaven sin, i og med at vi ikke hadde tid til at alle skulle fremføre. Jeg satt å krysset fingrene for å ikke bli trekt, og tror dere ikke flaksen var på min side? Herregud så glad jeg var for at vi slapp. Dette er andre gangen jeg har sluppet unna fremføring under studiet, for en god følelse det var. Jeg var virkelig ikke klar til å framføre heller, så det var veldig greit. Etter skolen dro jeg på SIS sportsenter å trente. Det er lenge siden jeg har følt at jeg har trent så hardt. Jeg må virkelig bli flinkere på å dra opp til SIS å trene, selv om det er veldig greit å benytte seg av gymmet på hotellet også. Jeg dro direkte inn til sentrum etter trening, måtte innom å kjøpe et par småting, samt storhandle grønnsaker for uken. Det beste jeg vet er å storhandle masse frukt og grønt i starten av uken, da er det lettere for meg å holde meg unna snop i hverdagene. Når jeg kom hjem mekka jeg middag og så var det rett til postkontoret for å hente Nelly pakken. Kan dere gjette hva jeg har bestilt? Superhappy over innkjøpene, kan sikkert legge innkjøpene ut senere i uken. Etter pakken var henta dro jeg direkte fra postkontoret til Tayla, veldig lenge siden vi har fått hatt litt kvalitetstid. Vi ordnet litt med flybillettene til USA, spilte gitar og pratet til langt ut på kvelden. Veldig koselig!

  Nå har jeg brukt morningen på frokostkos, blogging, klesvask og eksamenslesing. Så nå må jeg komme meg avgårde til universitet. Vi skal nemlig ha informasjonsmøte om Griffith University i dag, resten av søknadsprosessen nærmer seg. Jeg gleder meg masse til å få svar på om jeg kommer inn eller ikke. Etter informasjonsmøtet skal jeg en tur på SIS for å trene og så går resten av dagen til eksamenslesing. Hva er dine planer for dagen?

  #student #eksamen #lesing #notater #trening #kosthold #hverdag 

 • LAKS, SØTPOTETMOS OG GRØNNSAKER

  God kveld ♥ Dagen i dag har vært veldig travel, heldigvis rakk jeg å knipse bilder av dagens middag. Jeg tenkte det var greit å dele et middagstips med dere, som dere sikkert har merket er jeg veldig opptatt av kosthold. Hvis dere er lei av matoppskrifter, så er det bare å skrike ut, så skal jeg prøve å begrense meg litt. Jeg håper dere tester ut denne oppskriften, det var kjempe godt, sunt og det var også en veldig rask matrett å lage. Veldig greit på travle dager som denne.

  Du trenger:
  - Strimlet laksefilet
  - Brokkoli
  - Rødløk
  - Paprika
  - Gulerøtter
  - Squash
  - Sopp
  - Søtpotet
  - Ekte meierismør

  Det første du gjør er å skrelle søtpoteten, deretter kutter du de opp i biter og legger de i en kjele med vann. Kok potetene til de er møre. I mellomtiden kan du kutte opp grønnsaker og steke laksefileen. Når søtpotetene er ferdig kokt, heller du ut vannet og tilsetter smøret. Deretter bruker du en stavmikser for å få potetstappen klumpfri. 

  Jeg er veldig glad i grønnsaker, så jeg fyller alltid tallerken godt opp med det. Du kan selvfølgelig velge grønnsaker etter eget behov og ønske. Jeg brukte litt av alt av det jeg hadde i kjøleskapet og resultatet var kjempe godt. Jeg spiser egentlig veldig sjeldent fisk, siden jeg egentlig ikke liker smaken. Jeg prøver å bli mye flinkere på å få i meg litt fisk, siden jeg vet kroppen har godt av det. Så et lite tips er å krydre det med noe godt krydder. Jeg brukte litt aromat og provence krydder, og fisken har faktisk aldri smakt bedre. Håper oppskriften faller i smak!   #mat #kosthold #sunt #grønnsaker #fisk #laks #søtpotetmos #oppskrift #tips

 • UKEN SOM GIKK

  Ukens Opptur:
  Det må ha vært shoppingturen med beste Gøril på tirsdag. Vi hadde skikkelig kvalitetstid med både restaurantbesøk og bursdagsfeiring av henne på kvelden. Den feiret vi på skikkelig barnevis. Her snakker vi selvsagt sjokoladekake og brus, det blir bare ikke bedre ♥

  Ukens Nedtur:  
  Det å være student er av og til en nedtur i seg selv, hvert fall når man har eksamensinnleveringer i hytt og pine. På fredag ble eksamensoppgaven endelig levert. Kan ikke si at jeg var fornøyd med oppgaven jeg leverte, men den ble hvert fall levert i tide, så jeg kan trøste meg med det. 

  Ukens Innkjøp:
  Denne uken har vært en eneste stor shoppinguke, alt fra netthandling til butikkhandling. Så det er vanskelig å velge bare en favoritt, men hvis jeg absolutt skal velge da må det bli disse skoene fra H&M. De er både billige og komfortable, veldig god deal med andre ord. 

  Ukens Sang:
  I Bet On You av Lissie. Jeg har hørt veldig mye på Lissie i det siste siden hun kommer til Stavanger nå snart, så da skal jeg og Tayla på konsert. Det blir så bra. Jeg har faktisk ikke vært på konsert på nesten to år, så det er absolutt på tide. 

  Ukens cravings:
  ... Sjokoladekake. Nå er det heldigvis en ny uke og ny start, så denne uken skal jeg være flink. Det blir ikke noe mer kake på denne jenta på en liten stund!

  Ukens styggeste bilde:
  Her har dere et bilde fra uken, sånt skjer når man tar antrekksbilder. Det er ofte flere uflatterende bilder enn vellykkede. Haha, jeg ser så sinna ut...

  Hvordan var din uke? 

  #hverdag #ukens #innkjøp #nedtur #opptur #cravings #bilde

 • OUTFIT


  Jakke & Sko - H&M / Bukse & Topp & Solbriller - Bik Bok / Klokke - Michael Kors / 

  Disse skoene må være noe av det mest behagelige jeg noen gang har gått med. Fant de på H&M til kun 249, virkelig et kupp. I tillegg passer de nesten til alt!

  Hva synes du om antrekket?


  Hvis du ønsker, så kan du følge bloggen min på facebook
   >her<. 

   

  #mote #antrekk #fashion #outfit #pink #leather 

 • TRAVEL DAG

  For en lang dag det har vært. Jeg stod opp ca kvart på seks, stelte meg og gjorde meg klar for jobb. Jeg hadde overraskende god tid, så jeg fikk heldigvis tid til å lage skikkelig frokost. I dag ble det havregrøt toppet med friske bær. Skikkelig godt. Jeg var ferdig i tre tiden på jobb og da dro jeg direkte å trente. Veldig greit å ha treningsrom på hotellet som vi får lov til å benytte oss av. Man sparer så mye mer tid og da har jeg heller ikke en unnskyldning til å la være å trene. Etter trening tok jeg meg en tur på brun og blid, kjente det var godt å få pleiet fargen litt nå som våren endelig er her. 

  Nå skal jeg bare kose meg med litt tv-titting og søtpotetpizza. I kveld blir jeg nemlig nødt til å lage klar en presentasjon av eksamensoppgaven som skal presenteres i morgen. Hva har du gjort i dag?   Oppskrift på søtpotetpizza finner dere >her<

 • 5 FROKOST TIPS

  God morgen kjære dere ♥ 

  I skrivende stund er jeg på jobb, så jeg forhåndskrev et innlegg til dere med noen herlige frokostideer. Før var jeg veldig kjedelig i frokostveien, men etter at jeg sluttet med melk og gluten ble jeg mye flinkere til å variere og prøve ut nye ting. Håper dere finner noe som faller i smak. 
   

  1. Mini omelett: Veldig enkelt og greit å lage. Bland et egg, litt soyamelk, diverse grønt, litt grillkrydder og spekeskinke. Så hiver du den i ovnen til den er gjennomstekt. Dette er veldig greit hvis du har liten tid om morningen og ønsker noe raskt. Det kan stå i ovnen mens du steller deg, så er det klart når du er ferdig.

  2. Yoghurt m/musli og friske bær: Dette er noe som er veldig greit hvis du er i farten. Jeg pleier å bruke soyayoghurt enten naturell eller med blåbær. Så tilsetter jeg havregryn eller annen glutenfri musli og topper med friske bær. Kjempe godt og veldig enkelt. 

  3. Peanøttpannekaker: Se oppskrift >Her<, hun har mange gode varianter på forskjellige frokostpannekaker, virkelig verd turen innom. Jeg endrer alltid på oppskrifter jeg finner på nettet for å gjøre de helt gluten og melkefri. Så erstatter alltid melkeprodukter med soyaprodukter. 

  Det jeg liker å ha på disse er enten peanøtt smør med sukkerfritt bringebær syltetøy, eller soya yoghurt naturell med friske bær og nøtter. Smaker himmelsk. 

     4. Søtpotet scones: Dette er noe av det beste jeg vet til frokost. Du finner oppskriften >her<. Jeg pleier å spise med salat, spekeskinke og/eller egg. Fantastisk smakskombo.


   5. Sunne matvafler:
  Disse vaflene er fantastisk gode. De kan spises både som kos eller til frokost med pålegg på. Kjempe gode og veldig lette å lage. Oppskriften finner du >her<.


   Hva spiser du til frokost? 

  #mat #tips #frokost #pannekaker #yoghurt #musli #havregryn #bær #vafler #søtpotet #scones #omelett 

 • DIN BLOGG?

  God ettermiddag ♥ 

  Er det noe jeg liker veldig godt så er det å finne inspirasjon og noe som gir meg mye inspirasjon er å lese andre blogger. Jeg tenkte derfor å lage et innlegg senere med blogger som jeg synes er verd en ekstra oppmerksomhet, da er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet.

  Jeg ville også informere dere om at hvis dere ønsker, så kan dere følge bloggen min på facebook >her<.   Følger du bloggen min på facebook?

 • LIFE IS WHAT YOU MAKE IT

  God morgen ♥ Har dere det fint? De siste dagene har vært veldig stressende, men i går når eksamensinnleveringen endelig var levert kunne jeg senke skuldrene. Det var skikkelig godt å få det levert. Nå er det litt under en uke igjen til den skriftlige eksamen i attraksjonsutvikling, så jeg har hvert fall litt tid på meg å lese. Jeg møtte Gøril i går etter jeg hadde levert oppgaven. Hun holdt også på med en innleveringsoppgave, og gjett hva hun holdt på med? Å mikse en sang i studioet, så da fikk jeg litt omvisning. Jeg og Gøril har tenkt å gå inn i studioet kanskje en gang i sommer å spille inn noe. Jeg har jo aldri spilt inn noe i studio før, så det er jeg kjempe gira på. Da hun var ferdig med miksingen dro vi hjem til meg og spiste litt lunsj. Kan tro banankaken ble spist opp? Må få laget en ny porsjon snart, det er bare helt fantastisk godt. Etter å ha fått i oss litt mat dro vi med oss kameraet på tur og tok litt bilder. Det er så godt å se at været holder seg, endelig er det vår. Når det er fint vær må vi jo benytte sjansen til å ta litt bilder. Så jeg tenkte å dele noen av bildene vi tok. Delte jo outfit bildene i går, men her får dere se enda litt flere bilder. 

  Quote of the day:

  ?Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself.? 
  ― George Bernard Shaw

 • OUTFIT OF THE DAY


  Veske - Mallorca / Ring - Bjørg / Klokke - Casio /


  Jakke & Solbriller - Bik Bok / Topp & Sko - H&M / Bukse - Urban / 

  Hva synes du?

  #Antrekk #Mote #Outfit #Fashion #Trend

 • SUNN BANANKAKE (GLUTEN/MELKEFRI)

  Er du som meg, av og til litt sulten på noe godt i hverdagen? Da har jeg oppskriften for deg. Denne oppskriften er et sunnere alternativ som er både gluten og melkefri. Jeg kom nemlig over en oppskrift i går på banankake, denne oppskriften inneholdt både gluten og melkeprodukter. Så da fikk jeg inspirasjon til å erstatte med produkter som jeg tåler, samt å erstatte sukkert med sukrin gold. Under stressende eksamensperioder er det godt å unne seg noe ekstra godt på kvelds tid for å holde blodsukkeret oppe.  Det du trenger er: 

  ♦ 2.5 dl glutenfritt havregryn
  ♦ 1 moden banan
  ♦ 2 egg
  ♦ 1 dl sukrin gold
  ♦ 2 ts bakepulver
  ♦ 2 ts vanljepulver
  ♦ 1 dl soyayoghurt naturell
  ♦ 50 g ekte meierismør

   Fremgangsmåte:
  ♦  Det første du gjør er å visper sammen sukrin gold og egg.
  ♦  Deretter tilsetter du vaniljesukker, bakepulver og havregryn.
  ♦  Smelt smøret i mikroen.
  ♦  Så tilsetter du smøret, soyayoghurten og bananen i resten av røren.
  ♦  For å få en jevn og fin røre bruker anbefaler jeg at du bruker en stavmikser, da blir du kvitt alle klumper.

  Sett ovnen på 200 grader. Fordel røren i en form ikledd bakepapir, plasser den i midten av ovnen og la den stå i 30-40 minutter. Min tok ganske lang tid å steke, men jeg ville for sikkerhetens skyld fulgt med kaken jevnlig og sjekket med en gaffel. 

  Server gjerne med friske bær og banan. Denne smakte kjempe godt og du kan kose deg med god samvittighet.  Hvis du vil sjekke ut den orginale oppskriften jeg gikk ut i fra så kan du gjøre det  >her<

  Har du smakt banankake før?
   

  #mat #kosthold #sunn #banankake #bær 

 • ROMWE FAVORITTER


  >1<, >2<, >3<, >4<, >5<, >6<, >7<.

  Jeg fikk anbefalt for en liten stund siden å ta turen innom Romwe sin nettside. Jeg angrer ikke, herregud så mye fint de har. Over finner dere mine klare favoritter av utvalget på nettsiden. Jeg har shoppet en del i det siste, så jeg bør nok styre unna nye innkjøp for en stund, selv om denne fristelsen er vanskelig å stå i mot. Jeg kan se for meg så mange antrekk jeg kan style med disse plaggene. Det som også er så greit er at de har rimelige priser, og hva er vel bedre enn det. 
  Hva likte du best?

  (Ad links)

  #mote #tips #romwe #trend #klær #kjole #playsuit #jumpsuit #kåpe 

 • BREAKFAST TIME

  God morgen ♥

  Nå har jeg nettopp laget meg frokost som jeg er klar til å nyte mens jeg leser gjennom den nyeste utgaven av Costume. Dagens frokost består av søtpotet scones med salat og spekeskinke + en mini omelett. Etter jeg har spist vurderer jeg å ta meg en treningsøkt, slik at jeg vår samet opp litt energi til dagen. Jeg og Vetle er nemlig ikke ferdig med gruppeoppgaven, og den skal leveres i morgen. Så den må jobbes med for harde livet, vi begynner å få litt dårlig tid. Heldigvis skal ikke oppgaven inn før klokken 14.00 i morgen. Jeg tror faktisk det er den lengste tidsfristen vi har fått før faktisk, vanligvis pleier vi å måtte levere de mellom 10-12. Hva er dine planer i dag?
  Oppskrift på søtpotet scones >her<

  #mat #matoppskrift #søtpotet #scones #salat #omelett

 • SØTPOTET SCONES - OPPSKRIFT (GLUTENFRI)

  God kveld ♥

  I kveld har jeg laget søtpotet scones. Jeg elsker nemlig å spise søtpotetscones til frokost. Det er så godt å servere med både egg og spekeskinke, får vann i munnen av å bare snakke om det. Så da tenkte jeg å dele oppskriften med dere, den er både rask og lett å lage. Du kan også bruke det til middag ved å servere det i lag med suppe eller spise det til frokost som jeg gjør med pålegg på. Håper denne glutenfrie varianten faller i smak. Jeg er som sagt veldig glad i denne oppskriften og lager det egentlig ganske ofte. 

  Du trenger:

  ♦ 300 g søtpotet (1-2 stk, kommer an på hvor store de er)

  ♦ 100 g glutenfritt havregryn (dette kan du male ved hjelp av en blender)

  ♦ 100 g jyttemel

  ♦ 1/2 ts salt

  ♦ 2 ts bakepulver

  ♦ Vann

  ♦ Frø til topping (jeg valgte linfrø og sesamfrø)

  - Det første du gjør er å dele potetene i fire-seks biter. 
  - Mikrobak de i 6-8 minutter.
  - Når de er ferdige i mikroen fjerner du skallet og moser dem til en søtpotetstappe.
  - Deretter blander du søtpotetstappen i lag med alt det tørre.
  - Tilsett vann til du får en jevn deig. 
  - Så former du den som en stor scones eller som rundstykker, pensle de med vann og strø på valgfrie frø. 

  Sett ovnen på 180 grader. Den skal steke i ca. 15-20 minutter.   Har du smakt søtpotet scones før? 

 • SHOPPING

  Gårsdagen startet med en tur til kongeparken med klassen. Der fikk vi omvisning rundt omkring, selve parken åpner jo ikke før i April når det er sesong for det. Så vi fikk ikke testet ut noen aktiviteter, noe som var litt kjedelig, men da har vi en unnskyldning til å dra der når det åpner. Etter omvisningen fikk vi lære om hvordan kongeparken hadde bygget seg opp i løpet av årene og hvilke metoder de hadde brukt for å forbedre parken. Etter Kongeparken møtte jeg Gøril. Vi dro å shoppet i byen, og jeg dro kanskje bankkortet litt mer enn det jeg burde. Det var bare så mye fint i butikkene at det var vanskelig å la være. Jeg kan lage et innkjøpsinnlegg senere hvis dere ønsker det. Etter et par timer i butikker dro vi på Mikado for å spise. Her bestilte jeg som vanlig kylling i chop suey saus, den er så god. Jeg er virkelig et vanemenneske når jeg går ut å spiser, prøver aldri noe nytt. Noen andre som kjenner seg igjen? Maten var like god som alltid, tror det er Mikado og Far East det går mest i når jeg har cravings på kinamat. Senere på dagen dro vi hjem til meg og lagde bursdagskake. Vi feiret nemlig Gøril sin bursdag en dag på forhånd, hun fyller nemlig 21 år i dag. Så vi koste oss med kakespising og eurovision mimring. Helt random så nemlig Gøril at jeg hadde en egen Eurovision spilleliste på youtube, og kan tro hun er like nerd på det som meg? Haha. Tror jeg kan nevne alle vinnerne nesten 10 år tilbake. 

  I dag stod jeg opp rundt 8 og brukte kanskje 3 timer på å vaske hele leiligheten. Det var nemlig min tur til å vaske den fra topp til tå, så da måtte jeg bare opp tidlig for å få det unnagjort. Nå står nemlig eksamensjobbing for tur, innleveringen er allerede på fredag. Herregud, tiden går alt for fort. Hva er deres planer for dagen? 

 • DAGENS ANTREKK


  Smykke - H&M / Ring - YSL / Klokke - Michael Kors /

  Jakke - Monki / Topp - Bik Bok / Bukse - Pull&Bear / Veske - Michael Kors / Sko - Converse /

  Hva synes du om antrekket?

 • MORNING JOY

  Åhh for en deilig frokost jeg mekket i dag. Den bestod av soya yoghurt, musli og bær, samt en mini omelett med spekeskinke, cherrytomater og brokkoli. Nå skal vi snart avgårde på ekskursjon med klassen til Kongeparken. Har aldri vært der før, så det blir spennende. Faget som vi tar er jo attraksjonsutvikling, så dermed får vi dra rundt på attraksjoner her i Stavanger å se hvordan ting fungerer.  

  Senere i dag skal jeg møte Gøril. Vi skal ta oss en shoppingrunde og så skal vi ut å spise for å feire bursdagen hennes. Hun har nemlig bursdag i morgen, så det blir veldig koselig. Hva er deres planer for dagen? 
 • UKENS SPØRSMÅL

  ♦ Hva gjør du for å komme i godt humør?
  Det er veldig mye som får meg i godt humør; trene, henge med venner, shoppe, reise and so on. Jeg er som regel alltid i godt humør, men har selvfølgelig dager hvor jeg er litt sliten og trøtt. 
   
  ♦ Hva er din favoritt serie?
  Å, denne er vanskelig. Jeg er alt for glad i tv-serier, blir veldig lett hekta. For øyeblikket må favorittene være - Suits, Revenge, Pretty Little Liars, The Vampire Diaries og Hart Of Dixie. 
  ♦ Hvor er kosedressen fra?
  Den er fra Bik Bok, verdens mest behagelige kosedress. Har litt for mange kosedresser fra Bik Bok nå, får bare ikke nok. Hver dag når jeg kommer hjem hiver jeg på meg kosedress med en gang, finnes bare ikke noe bedre. 
   
  ♦ Favoritt godis?
  Det beste jeg vet av godis er premium sjokoladen med marsipan, det kan jeg spise til jeg sprekker. Klarer ikke bare å ta en bit for å si det sånn :-)
   
  ♦ Hva er det absolutt verste du kunne blitt servert i et middagsselskap?
  Det verste jeg kunne fått servert i et middagsselskap må være lutefisk. Klarer ikke å være i et hus hvor det tilberedes lutefisk en gang, lukter så forferdelig at jeg blir bare dårlig av bare tanken. 
     ♦ Hvordan er buksen i strl, stor eller liten?
  Buksen er litt tight i størrelsen hvis man tar det man vanligvis bruker, så jeg gikk opp en strl for å få den mer baggy. 
   
  ♦ Hva jobber du med?
  Jeg jobber som resepsjonist på Scandic Stavanger City. Der har jeg jobbet siden vi åpnet og trives veldig godt. En bedre arbeidsplass skal man lete lenge etter!

   
  Hvis dere har noen flere spørsmål, så samler jeg de opp til neste uke, så tar jeg en sånn ukentlig "ukens spørsmål". Ha en fortsatt fin mandagskveld ♥
 • TIPS TIL GOD START PÅ UKEN

  God morgen! Nå skal jeg hvert øyeblikk på jobb, ville bare stikke innom for å ønske dere en god start på uken ♥

  Lage en ny fresh spilleliste med musikk

  Jeg vet ikke med dere, men jeg får hvert fall veldig godt humør av ny musikk. Så å lage en ny spilleliste for uken som kommer kan gi et ekstra godt smil om munnen for min del. Jeg elsker jo musikk og det beste jeg vet er når jeg finner nye eller gjenoppdager gamle sanger. 

  ♦ Planlegge uken som kommer

  Noe som hjelper meg veldig mye er å ha en almanakk. Da føler jeg at jeg har full kontroll på det som skjer, mobilen har på en eller annen måte ikke samme funksjon. Jeg må ha noe jeg kan bla opp i. Jeg har brukt almanakk så lenge jeg kan huske. Her kan dere planlegge f.eks: hva du skal lage til middag hver dag, trening, skole/jobb og andre aktiviteter/hendelser. Det er også lettere da å få unnagjort ting i hjemmet når du ser at du har tid, så slipper du å stresse med det resten av uken. 

  ♦ Ta en treningsøkt

  Noe som alltid gir uken mitt et kickstart er en god treningsøkt. Jeg elsker å trene og kunne mer enn gjerne trent hver dag. Nå har det jo seg sånn at jeg ikke har tid til det, men å hvert fall starte av hver uke med en treningsøkt etter en helg med enten fyll eller mye usunnheter hjelper alltid meg. Det gir meg god motivasjon til å holde meg sunn i ukedagene og holde meg unna fristelser. Jeg prøver å få trent hvert fall 3-4 ganger i uken. 

  ♦ Planlegg noe gøy

  Hvis du har noe å se fram til, da går ofte uken mye fortere. Gjerne planlegg noe kjekt med venninner, planlegg en liten tur eller bestill billetter til kino eller andre kjekke ting.

  Ha en riktig fin mandag dere ♥ 

 • JENTEKVELD

  God ettermiddag. 

  Tenkte jeg skulle oppdatere litt om gårsdagen. Gårsdagen startet med jobb fra syv til tre, etterfulgt av en god treningsøkt. Planen etter jobb var egentlig å jobbe med gruppeoppgaven med Vetle, men han måtte avlyse, noe som egentlig var veldig greit. Var veldig sliten og trøtt etter jobb, så det var godt å bare ha en skolefri dag. Så da ble det heller jentekveld med Gøril. Det var godt å ha en edruhelg, har vært litt mye ut på byen de siste helgene, så nå er det full skjerpings. Skal bli flinkere til å fokusere på kosthold og trening, så da blir det mindre alkohol på denne jenten.

  Jeg og Gøril brukte lørdagskvelden til å rydde ut av skapet mitt. Hadde nemlig alt for mye klær som ikke passet lenger og klær som hadde lagt i en stor eske under sengen siden jeg flyttet inn for over et år siden som aldri blir brukt. Jeg hadde nemlig lovet henne at hun kunne få se på klærne og velge ut det hun ville ha før jeg skulle gi det til Fretex. Vi endte opp med 4 poser klær som skal leveres til Fretex, samt en pose med klær til henne. Det er godt å få klesskapet unnagjort tidlig, i stedet for å stå med det når vi skal flytte til sommeren. Jeg og roomiene har jo søkt oss til Australia til høsten, så da er det greit å få unnagjort en del småplukk. Da er det hvert fall en mindre ting å tenke på senere.

  Resten av kvelden brukte vi til å kose oss med taco og godis. Fikk også endelig sett den nye Hunger Games filmen, men jeg var ikke helt overbegeistret. Synes den var veldig treig i starten og det var ikke så mye spenning som i de tidligere filmene, så satser på at den siste filmen blir mye bedre. 

  Hva har du gjort i helgen?

 • MORGENSTUND

  God morgen dere ♥

  Jeg stod opp for ca en times tid siden og laget meg litt frokost. Frokosten bestod av yoghurt, musli og bær, samt en kopp kaffe. Våknet opp kjempe uthvilt og hev på meg verdens beste weekend kosedress fra Bik Bok. Er det noe jeg elsker på en søndagsmorgen så er det å sitte i sofakroken iført chilleantrekk. Skulle ønske været var bedre i dag, men det ser ut som regnværet har tenkt å fortsette. Veldig kjedelig med dårlig og surt vær, savner sol og sommer. Senere i dag skal jeg på jobb, så tenker å forhåndskrive et innlegg til dere om gårsdagen som kommer i løpet av dagen.

  Hvis dere har noen flere spørsmål angående livet mitt i Stavanger, eller andre diverse ting, så er det bare å stille spørsmålene i kommentarfeltet. Lager et samlet innlegg med spørsmål i morgen. Så da er det siste sjanse i dag til å stille spørsmål. Har du noen spørsmål som du ønsker jeg skal svare på i spørsmålsrunden? 

 • OUTFIT - IN A FUCK IT TYPE OF MOOD


  Bukse & T-Skjorte - Bik Bok / Cardigan - New Look / Sko - New Balance / Klokke - Casio / Ring - Bjørg /

  Hva synes du?

 • NELLY FAVORITTER


  >1< / >2< / >3< / >4< / >5< / >6< / >7< / >8< / >9< /

  Den siste tiden har jeg fått veldig dilla på denne baby blå fargen som dere ser over, synes den kommer til å ta seg godt ut i vår. Skulle ønske jeg kunne kjøpt alt jeg ville ha på Nelly, men det kan jeg selvfølgelig ikke. Over ser dere hvert fall mine favoritter for tiden, og hvem vet? Kanskje jeg unner meg en ting eller to. Har jobbet veldig mye i det siste, så det er godt å kunne unne seg noe man virkelig har lyst på en gang i blant. Små gleder i hverdagen!

  Hva synes du? Fant du noe du likte? 

 • 10 TING DERE IKKE VISSTE OM MEG

  ♦ Jeg kan sjeldent se en hel film sammenhengende. Jeg har nemlig en tendens til å sovne og ender da alltid opp med at jeg må spole tilbake igjen for å se det jeg gikk glipp av. 

  ♦ Jeg er vanligvis en veldig sosial person, til tross for det er jeg også en person som må ha litt alenetid. I og med at jeg har to roomies, blir det fort litt folksomt i leiligheten. Da liker gjerne å ta med meg datan opp på rommet og ha litt alenetid med tv-serie titting eller andre ting. 

  ♦ Hver kveld må jeg se på en tv-serie eller film for å få sove. Jeg sliter nemlig veldig med å få sove av meg selv. Hvis jeg legger meg uten å se på noe, da ligger jeg bare å tenker på alt mellom himmel og jord i timesvis. Derfor må jeg alltid se på noe for å få tankene mine litt på vent. 

  ♦ Jeg takler ikke plystring. Er det noe som kan gå meg på nervene, så er det plystring. Kan ha noe med at jeg har en bror som elsket å irritere meg da jeg var liten.

  ♦  Jeg lever meg veldig fort inn i filmer/tv-serier/bøker, så det skal ikke så mye til før jeg sitter med tårene rennende nedover skinnene under en trist hendelse. Derfor unngår jeg gjerne grinefilmer i nærheten av gutta :-)

  ♦ Jeg sover alltid best i min egen seng. Så lenge jeg kan huske har jeg alltid slitt med å få sove på overnatting, hvert fall hvis det er første gangen i en ny seng. Jeg foretrekker helst å ligge trygt og godt i min egen seng. 

  ♦ Jeg er en veldig selvstendig person. Jeg begynte å jobbe allerede da jeg var 12-13 år og pengene jeg tjente der ble da lommepengene mine. Hvis jeg ville på kino eller ut å spise med venninner måtte jeg klare meg selv. Noe jeg er faktisk veldig takknemlig for, det lærte meg at man kan ikke alltid få hva man vil, når man vil det. Man må jobbe og spare hvis man ønsker seg noe.

  ♦ En spareperson er jeg i grunnen ikke. Jeg er veldig dårlig til å spare, men med en gang det er snakk om en reise, da får jeg fort fart på sparingen. 

  ♦ Jeg er veldig pliktoppfyllende, både når det kommer til jobb, skole og venner. Jeg holder alltid mitt ord! 

  ♦ Jeg har blitt operert to ganger i mitt liv, og det var i 4.klasse da jeg måtte fjerne blindtarmen pga betennelse og for litt over et år siden da jeg måtte fjerne mandlene. Håper virkelig at jeg slipper å operere mer i framtiden, er ikke glad i hverken legekontorer eller sykehus. Jeg er mer en person som ikke går til legen med mindre jeg absolutt MÅ.   Jeg tenkte jeg like gjerne kunne kjøre i gang en spørsmålsrunde, så fyr løs ♥

 • NYE INNKJØP

  God morgen! Nå har jeg nettopp vært hos tannlegen og tatt ut stingene som ble satt etter jeg tok visdomstannen og så storhandlet jeg på meny etter tannlegetimen. De har nemlig tilbud på både soya produkter og glutenfrie produkter. Så kunne jeg like så godt slå litt på stortrommen og handle mens det var billig. I dag er planen å jobbe med gruppeoppgaven så mye som jeg har tid til og senere skal jeg jobbe i restauranten på hotellet. Vanligvis jobber jeg jo i resepsjonen, men restauranten trengte litt hjelp, så da sa jeg selvfølgelig ja. Det er jo litt kjekt å variere arbeidet litt og prøve ut andre ting. Jeg har hjulpet de et par ganger før, så nå vet jeg hvert fall litt hva det går i. 

  Tenkte jeg skulle vise dere mine siste innkjøp. Jeg tok nemlig en tur innom Bik Bok forleden og de hadde fått inn så mye fint til våren. Jeg endte opp med to like topper bare forskjellig print og en rå shorts. I butikken var ikke shortsen brettet opp og da så den veldig lang ut. Da jeg prøvde den på brettet jeg den opp og da var jeg rett og slett solgt. Måtte bare ha den. 


  // Topper - Bik Bok 149 ,-

  // Shorts - Bik Bok 249 ,-

  Hva er deres planer for dagen?

 • WORKOUT

  God morgen dere ♥

  Nå har jeg nettopp spist en kjempe deilig frokost mens jeg så det nyeste episoden av Pretty Little Liars. Frokosten bestod av et knekkebrød med makrell i tomat og to peanøttpannekaker med peanøttsmør og sukkerfritt bringebærsyltetøy. Sistnevnte er virkelig en fantastisk kombo, hvis du ikke har smakt det før burde du teste det ut. I går kveld etter jobb fikk jeg endelig tatt meg en etterlengtet økt med intervaller. Det er en stund siden jeg har løpt intervaller, har i hovedsak fokusert på styrke de siste månedene. Jeg løpte litt over en halvtime og jeg hadde nesten glemt den deilige følelsen man får i kroppen etter en hard økt med intervaller. Jeg må virkelig bli flinkere til å løpe oftere. Planen i dag er å få unnagjort en treningsøkt, samt jobbe med eksamensinnleveringen. Kjenner jeg begynner å stresse litt, den skal leveres neste fredag. Det høres ut som om jeg har godt tid på meg, men med mye jobb i tillegg går tiden alt for fort. Så hvis dere har noen tips eller erfaringer både positive og negative fra Universal Studios LA, så er det bare å legge igjen en kommentar på det. Kanskje det er noe jeg får brukt i oppgaven. Hva er dine planer for dagen? 


 • TIPS - BLOGGMOTIVASJON

  Er det noe som til tider kan virke som et ork, så er det å blogge. Selv om det bare er en hobby, noe man gjør fordi det er gøy. Jeg personlig, blogger kun fordi jeg synes det er et fint sted å dele meninger og så er det fint å ha noe man kan se tilbake på for å mimre litt. Nå har jeg trossalt blogget i nesten 5 år på denne bloggen her. Før det blogget jeg på en annen blogg. Så blogg har på en måte blitt litt meg, en vane. Av og til kan det være strevsomt å komme med noe nytt, noe som ikke allerede er oppbrukt. På slike dager sliter jeg veldig med motivasjonen for å poste et innlegg. Jeg vil jo heller legge ut et innlegg jeg er fornøyd med, enn å bare poste noe for å ha noe å publisere. Da blir jo bare bloggen bare noe tull for min del. Derfor tenkte jeg å dele noen av mine bloggtips:

  ♦ Ta bilder -
  I bloggverden er jo det veldig fokus på at man MÅ ha et godt kamera, hvis ikke bildene er gode nok, da lar man være. Personlig så mener jeg at JA gode bilder gjør med en gang innlegget bedre, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er faktisk innholdet i innlegget, hva du selv ønsker å dele. Om du så har mobil bilder fordi at det er det du har fra den hendelsen. So be it, ikke la deg stoppe av det stempelet som bloggverden har satt. Det gjør hvert fall ikke jeg. Har jeg kun mobilbilder fordi jeg ikke orker å drasse med meg et stort speilrefleks kamera. Da bruker jeg de bildene. 

  Hvis du ikke føler for å blogge -
  Da kan du ta deg en dag/uke fri. Du må ikke presse deg selv til å levere, da blir man sjeldent fornøyd med det man legger ut. Mange blogger jo kun for lesere, mens andre blogger mer for seg selv og synes det gjerne er litt stas når folk legger igjen en kommentar. Du har lov til å sette bloggen til side og heller komme sterkere tilbake når du føler for det. Da øker gjerne motivasjonen for å blogge og kanskje du da har samlet opp enda flere og bedre ideer til kommende innlegg.

  ♦ Lag en liste - 
  Hvis du lager deg en liten brainstorming liste på hva du kan blogge om, da finner du fort ut hvor mye du egentlig har på lager. Jeg har selv aldri følt at jeg er noe kreativ når det kommer til bloggen. Det går ofte i de samme kjedelige overskriftene og veldig lite variert innhold. Den siste tiden derimot har jeg startet å skrive ned ideer til innlegg, noe som har vist meg hvor mye jeg egentlig har på lager. Det skal ikke så mye mer til enn det.

  ♦ Ta deg tid -
  Noe jeg synes er viktig er å ha tid til å skrive et blogginnlegg. Jo mer tid og ro jeg har, jo bedre føler jeg selv at jeg klarer å levere. Hvis jeg har hastverk når jeg tar antrekksbilder, da blir jeg aldri fornøyd med noen av bildene. Hvis jeg har god tid og tar det mer med ro, finner jeg som regel noe jeg føler jeg kan legge ut. Samme gjelder når det kommer til skriving av innlegg. Hvis jeg har god tid til å tenke over hvordan jeg skal formulere meg på best mulig måte, da føler jeg også at innholdet med en gang blir bedre. 

  ♦ Fikse designet -
  Noe som også kan hjelpe på motivasjonen kan være å endre designet. Å endre designet økte motivasjonen enda mer for meg i hvert fall. Jeg var veldig lei av det designet jeg hadde før. Jeg hadde det samme designet i sikkert over 1 år. Nå har jeg endelig tatt meg tid til å sette inn et nytt design og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det er lenge siden jeg har blitt glad av å gå inn på bloggen. Nå er det lysere, freshere og gir meg faktisk mer glede.     Har du noen motivasjonstips?

   

 • SAN SUSHI

  Hei kjære dere, har dere hatt en fin dag så langt? Det har hvert fall jeg. Dagen har gått kjempe fort til tross for at jeg startet på jobb klokken 6 i morges, og våknet av alarmen 4:45. Kan ikke huske sist gang jeg stod opp så tidlig. Jeg våknet med masse energi i kroppen noe som var kjempe deilig. De 9 timene på jobb gikk veldig raskt og før jeg visste ordet av det var vakten over. Etter jobb dro jeg å trente en times tid på hotellet, noe som gav meg bare enda mer energi. Etter treningsøkten stelte jeg meg og møtte Paula. Vi dro til byen å handlet litt i butikkene. Fant meg en rå shorts på Bik Bok samt to bohemske topper som falt veldig i smak, endte opp med en i print og en i hvit. Klarte ikke å bare velge en. Etter en liten stund i byen dro jeg og Paula på San Sushi og dette tror jeg er favoritt sushi stedet mitt i byen. Jeg og Paula mimret litt om Polen turen vår, det var faktisk hun som introduserte meg for sushi. Jeg er veldig glad for at hun fikk meg til å prøve det, har jo vært helt frelst siden. Tror jeg kunne spist det hver dag om jeg hadde råd. 

  Nå tror jeg det ikke blir mange timer til jeg ender opp i sengen, kjenner at trøttheten har begynt å kicke inn. Hadde egentlig planer om å farget håret i kveld, men vi får se om jeg orker. Vil jo helst få det unnagjort i og med at etterveksten er helt latterlig lang nå. Det er jo knappe 2 måneder siden jeg farget det sist, men sånn er det å være blondine. Ser jo ut som man er skallet når man ser ovenifra, haha.   Hva har du gjort i dag?

 • DINNER AND SNACKS

  God kveld. Kom hjem for knappe en time siden. Dro nemlig direkte til Gøril etter jobb og trening i dag. Vi lagde wok til middag, prata og koste oss med søndagsgodis. For en herlig og avslappende ettermiddag. Senere på kvelden tok vi en liten tur på solsenteret. Alt for lenge siden jeg tok sol sist og kroppen min trenger litt D-vitaminer og farge. I dag startet dagen egentlig litt brått. Jeg hadde forhåndskrevet innlegget til i morges og satt det "timet" til halv syv når jeg vanligvis pleier å måtte løpe ut døren til jobb. I dag våknet jeg brått klokken 9 av at jeg hadde sovet forbi alle alaramene og tror ikke dere tlf min var på lydløs i tillegg til det? Alarmene går uansett, men om folk ringer hører jeg jo ingenting. Så stakkars Frida hadde vel ringt meg 30 ganger. Det er faktisk første gang i historien jeg har forsovet meg til jobb, men Frida tok det heldigvis med god latter og stort smil. For en god kollega jeg har. I morgen tidlig skal jeg komme litt tidligere på jobb, slik at hun kan få gå hjem litt tidligere. Jeg hadde jo så dårlig samvittighet i dag, og følte at det var en god start for å gjøre det opp igjen :)

  Nå nå skal jeg hoppe rett i køyen, for det er ikke mange timene til jeg må opp igjen. God natt og sov godt, så snakkes vi i morgen! 

 • AFTERWORK

  God morgen kjære lesere!

  Jeg har nettopp stått opp og må straks løpe ut døren, begynner nemlig på jobb om en halvtime. Ville bare få oppdatert dere om helgen. Det har vært en skikkelig travel helg, det har med andre ord gått i ett sett. Jeg har jobbet hver dag, så da planlegger man ofte dagene til det fulle. På fredag kom Gøril hjem til meg etter jobb, så lagde vi litt middag og gjorde oss klar for kvelden. Scandic Stavanger City arrangerer nemlig Afterwork m/DJ i slutten av hver måned  (hvis du bor i Stavanger ville jeg absolutt ha sjekket ut Varmen Bar og Restaurant på Facebook, der kan du følge med på kommende arrangementer). I halv åtte tiden kom vi oss ut døren og dro på lønningspils med resten av gjengen, og om det var god stemning? Jeg storkoste meg virkelig. Alltid god stemning med kollegaene og så fikk jeg med meg både Gøril og Tayla i tillegg, noe som var veldig kjekt. Lørdagen gikk til å sove ut og så var det rett på jobb i tre tiden. Har dere hatt en fin helg?

  Legger ved noen bilder fra fredagen og ville også bare vise dere verdens mest behagelige shorts som ser ut som et skjørt. Falt pladask for det da jeg var på New Yorker. Jeg som skulle være flink å ikke shoppe framover. Jaja, av og til må det være lov :-)

 • Silje Eriksen

  Bergenser som flyttet til Stavanger høsten 2013. Blogger om livet som student, mote, kosthold og trening. Høsten 2015 kan dere følge meg på mitt eventyr som utvekslingsstudent i Australia :-)

  Norske blogger bloglovin

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  Lenker


  bilde  hits