Silje Eriksen -
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

SVINEWOK MED CHILI OG KANEL

Åhh dette er så godt dere, lov meg at dere tester ut denne oppskriften. Kjersti fant denne oppskriften i Kristine Weber sin bok, det er så mye godt. Anbefaler alle å skaffe seg bøkene hennes. 

Dette trenger du:
Strimlet svinekjøtt
1 søt paprika
1 rødløk
lime

Pulver til kryddring:
Chilipulver
hvitløkspulver
Kanel
Salt
pepper

Med krydderet måler man bare med øynene. Stek svinekjøttet og kryddre det godt, når dette er klart kutter du opp søt paprikaen og rødløken. Når det nærmer seg ferdig deler du en lime i to og skviser saften ut over wokblandingen. Smaker utrolig godt, rask og god middag i en travel hverdag. 

Har du smakt dette før?

 • EKSAMENLESING

  God morgen♥

  Da er jeg godt i gang med eksamenslesingen igjen. Vi skal ha eksamen allerede i morgen og føler jeg gjerne kunne hatt noen dager til med øving. Tiden går alt for fort. I morgen skal vi ha eksamen i Serviceledelse og serviceorganisasjon. Vi har egentlig to pensum bøker, men vi har kun kjøpt den ene boken, så får se hvordan det går. Jeg har vært igjennom 5 av 7 kontrollspørsmål ark å pugget de. Nå er det kun de resterende to igjen å pugge. Vi fikk beskjed om at hvis vi kunne de, da kunne vi alt til eksamen, så krysser fingrene. Dette faget inneholder mange psykologiske teorier, noe som jeg heldigvis kan mye av fra før. Eksamen varer kun 2 timer i morgen, så jeg er spent på hvordan de legger den opp. Vi har nemlig 4 innleveringer til neste helg også, som teller like mye som eksamen i morgen. Vi har en veldig hektisk uke foran oss. Nå bør jeg fortsette med lesingen, håper dere har en fin dag videre. 

 • SIDEN SIST


  God kveld kjære lesere!
  Jeg har som dere sikkert har merket tatt meg bloggfri en liten stund. Jeg har virkelig ikke følt meg motivert til å blogge rett og slett. Den siste tiden har gått i forelesninger, trening og jobb. Ingenting interessant med andre ord. Vi var også ute med studentene på torsdag, det var utrolig kjekt. Vi ble kjent med enda flere i klassen våres, klassen vår er jo veldig stor ca.100 elever og da sier det seg selv at man møter nye hele tiden. Vi var ute på et sted som heter Nåløyet, veldig koselig utested. Det er 20 års aldersgrense, men jeg kom inn siden det var studentarrangement. 18 års stedene i Stavanger er kjempe dårlige, gleder meg til å bli 20 om 9 mnd. I går jobbet jeg 8 timer, da jeg kom hjem lagde jeg verdens beste lavkarbo taco. Skal prøve å huske å legge ut oppskriften på tacolefsene, for de er helt insane gode. Senere på kvelden ble det jentekveld med godjentene. Dagen i dag har jeg brukt til å lese litt til eksamen som vi har på fredag, kjenner jeg begynner å stresse litt. Vi skal ha eksamen i Serviceledelse og Serviceorganisasjon. Boken går mye ut på psykologi, så jeg kan mye fra før av, men det er fortsatt mye å lære. 

  Hva har du gjort i helgen?

 • DAGENS ANTREKK 12.02.14


  Genser Cubus // Skjorte Only // Sko DinSko // Smykke H&M //


  Hva synes du?

 • OPPSKRIFT MUSLI

  Dette trenger du:
  ♣ 1 dl mandler
  ♣ 1 dl valnøtter
  ♣ 1 dl hasselnøtter
  ♣ 1 dl linfrø
  ♣ 1 dl solsikkekjerner
  ♣ 1 dl sesamfrø
  ♣ 1/2 dl tørket kokos
  ♣ 1/2 dl pinjekjerner
  ♣ 1/2 kaldpresset rapsolje
  ♣ 1 dl vann
  ♣ en ts salt
  Oppskriften fant vi på fotballfrue sin blogg >her<
  Grovhakk nøttene, så tilsetter du det og resten av det tørre i en skål. Fordel det jevnt utover en langpanne, deretter tilsetter du oljen og vanne, rør dette godt inn i blandingen. Sett ovnen på 200 grader, la blandingen stå i 12-15 minutt. Pass på at blandingen ikke svir seg. Når den er ferdig lar du den stå til avkjøling i 20-30 minutter.


  TIPS! Naturell yoghurt toppet med honning, så tilsetter du musliblandingen over. Det smaker himmelsk ♥

  Har du en annen oppskrift på musli? Jeg tar gjerne i mot tips, elsker å prøve nye oppskrifter. 

 • BODYPUMP

  Jeg har lite bloggmotivasjon for tiden, grunnen kan være at det har skjedd noe hele tiden og da er det vanskelig å ta seg tid til å skrive et innlegg. Siden sist så har jeg fått vite at jeg fikk jobben på det nye Scandic hotellet, så da starter jeg som resepsjonist i slutten av mars. Gleder meg utrolig mye, dette er jo drømmejobben. Veldig kjekt å jobbe med noe som har med det jeg studerer å gjøre. Hele helgen har jeg jobbet og så har vi hatt besøk av jentene her i leiligheten etter jobb. Det har rett og slett gått i ett kjør. På lørdag lagde vi taco med hjemmelagde lavkarbo lefser. De var helt insane gode, neste gang vi lager de, da lover jeg at jeg skal huske å legge ut oppskriften. I går dro jeg, Amanda, Nora og Kjersti på bodypump på treningssenteret. Det varte i en times tid og tiden gikk så utrolig fort. Herregud så gøy det var, anbefaler alle å teste det ut. Det var selvfølgelig slitsomt, er kjempe støl i alle muskler i kroppen, men det er veldig deilig med fullkropp styrke som er intensivt. Planen er å dra på bodypump igjen allerede på fredag, vi er frelst. Nå har jeg og Kjersti lagd hjemmelaget musli, som skal nytes til frokost. Tenker å legge ut oppskriften i morgen hvis det er godt.   Har du vært på bodypump før?

 • BOOTCAMP

  I går kveld dro jeg og Kjersti på treningssenteret for å teste ut bootcamp. Det første vi tenkte når vi kom inn i idrettshallen var at dette lokalet burde vi bare forlate, for der hørte vi ikke hjemme. Vi så store bildekk, tautrekking, vekter and so on. Vi skjønte ikke helt hva vi hadde begidd oss ut på. Likevel tvang jeg oss til å bli, for vi kunne jo ikke bare gå når vi hadde meldt oss på. Det var noe av det værste jeg har vært med på helt ærlig, skikkelig harde styrke- og kondis øvelser. Jeg var helt gåen i alle mulige muskler i kroppen når vi var ferdige, men jeg tror jaggu meg at vi kommer til å gjøre det igjen, fordi det var utrolig bra trening. Første gang er jo alt nytt og man må jo bare komme inn i rutinene. I dag derimot kjørte vi en rolig mageøkt. Etter trening lagde vi pizza i leiligheten, før jeg dro videre på jobb. Vi holder på med mammut forberedelser for tiden, og det er mye arbeid. Veldig mange gode bøker som kommer på salg, så gled dere. Nå skal jeg kose meg med velfortjent tv-tid og pepsi max (helt avhengig igjen, min største svakhet).
  Ha en fin kveld videre dere!  • SUNNE SKOLEBOLLER OPPSKRIFT (MELKEFRI OG GLUTENFRI)  Dette trenger du:
  Til bolledeigen -
  160 gram mandelmel
  2 egg
  10 ss soya kremfløte
  6-7 ss sukrin
  halv ts salt
  100 gram smør
  3-4 ss fiberhusk
  44 ss kardemomme 

  Til fyllet -  
  2 eggeplommer
  2 ss fiberhusk
  1 ts vaniljesukker
  2.5 dl soyamelk naturell
  1 dl soya kremfløte
  0.8 dl sukrin 

     Det første du gjør er  å piske sammen sukrin og egg. Deretter tilsetter du soya kremfløte. Bland sammen alt det tørre og så tilsetter du dette i blandingen. Smelt smøret og så heller du dette oppi blandingen helt til slutt. La deigen hvile i ca 15 minutter. Så ruller du de til boller, flater de og presser en skje i midten for å lage en åpning til eggekremen. Deretter legger du de på et brett med stekepapir.

  Ha oppi soyamelken og vaniljesukker nedi en kjele. Kok opp og pisk det jevnt hele tiden. Når den er ferdig lar du melkeblandingen stå å hvile. I mellomtiden pisker du eggeplommene sammen med sukrin og fiberhusk. Når det er gjort heller du melkeblandingen over eggeblandingen mens du pisker hele tiden. Deretter setter du blandingen i kjøleskapet i ca 30 minutt.    Deretter tilsetter du eggekremen i hullet av bollen. Bollene skal stekes i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

  Når de er ferdig, kan du blande sukrinmelis med litt vann og dyppe bollene i kokos. TIPS! Ta lite sukrinmelis, dette er veldig søtt, vi tok en del og bollene ble ekstremt søte.   Har du smakt sunne skoleboller før?
 • KVALITETSTID MED ROOMIENE

  God morgen dere. Det ble visst ingen trening i går likevel, gjett hva vi endte opp med i stedet? Jeg og Kjersti fikk en ide om å lage sunne skoleboller som vi skulle overraske Nora med når hun kom hjem fra jobb. Det endte med at vi også ble like overrasket, hun hadde nemlig samme tanken som oss. Hun hadde kjøpt inn bananer, bringebær og sjokolade, slik at vi kunne dyppe frukten i mørk sjokolade som kveldskos. Vi koste oss med film og masse god mat. I dette huset finnes det kun lørdager nemlig, hehe. Neida, vi starter heller uken i dag. Jeg tenkte å legge ut oppskriften på sunne skoleboller i morgen, i kveld må jeg jobbe og så får vi besøk senere i tillegg. Nå skal jeg snart på trening, på programmet i dag er det magestyrke + litt kardio. Måtte stå opp litt tidlig i dag for å få tid til å trene, fordi jobbvakten min starter allerede klokken 12. 

  Hva er dine planer for dagen?

 • ANTREKK 03.02.14


  Bukse Bik Bok / Bluse H&M / Sko DinSko / Veske Spania / Smykke H&M

  Hva synes du?

 • SHAPE UP

  God morgen sunshines ♥

  Jeg våknet for ca en times tid siden, laget meg verdens beste frokost som jeg nøt mens jeg leste Shape Up. Jeg blir så inspirert, slike blader gir meg mye motivasjon. Det er mange gode oppskrifter inni og forslag til øvelser man kan gjøre når man trener. Jeg er hvert fall veldig inspirert og klar for å starte uken med en rå treningsøkt. I kveld skal jeg og Kjersti på Beast time på treningssenteret. Vi har aldri vært på det før, men det er noe crossfit greier. Jeg gleder meg kjempe mye, det er kjekt å prøve noe nytt innimellom. Ut på dagen skal vi ta oss en liten bytur, siden vi nå bor så sentralt nå. Det er fortsatt noen ting som mangler til leiligheten, så da har vi god unnskyldning til å gå i interiørbutikker. Jeg har så lyst til å finne noen fine pynteputer, så kremmerhuset blir garantert første stopp for meg. 


  Hva er dine planer for dagen?

 • DAGENS ANTREKK

  Genser H&M / Bluse NastyGal / Tights H&M / Sko Polen / Klokke Casio / Ring Bjørg

  Tror faktisk dette er første antrekket jeg poster i år. Noe som er latskap fra min side, men nå som jeg har roomies så er det lettere å få tatt bilder. I dag fikk Kjersti ta æren av å fotografere. Det eneste som var kjipt var at det begynte å mørkne ute, så det var dårlig lys. Dessverre så jeg halv død ut i ansiktet i dag, så jeg ligger kun ut bilder hvor jeg ser ned eller til siden, håper det er ok i dag, hehe. Ha en fin søndagskveld videre!

  Hva synes du?

 • FØRSTE NATTEN

  Da er første natten i den nye leiligheten overstått. Vi jobbet på spreng fra klokken halv ni om morningen. Vi hadde mye mer ting enn det jeg hadde trodd, tror ikke vi så gulvet på hvert fall 10 timer. Vi tok oss også en handletur på IKEA, kjøpte inn litt felles ting til leiligheten. Det har blitt kjempe fint, og jeg gleder meg til å vise dere bilder. Over ser dere rommet, det er ikke helt ferdig enda, men det kommer seg. Det er vanskelig å finne planløsninger med skråtak, men tror jeg har klart å løse det på en ok måte. Komoder må vi ha i gangen, siden vi definitivt ikke har plass på rommet. I går kveld innviet vi den nye leiligheten med nachos, første måltidet, og godt var det. Gleder meg til flere slike kvelder. Nå skal jeg se den nye epsioden av Carrie Diaries, hvis du ikke har sett serien før bør du absolutt gjøre det. Den handler om Carrie fra sex and the city, bare når hun var ung på 80-tallet. Jeg har lest bøkene tidligere og de er veldig forskjellig fra serien, men serien er likevel kjempe bra.

  Hva gjorde du i går? Ser du på Carrie Diaries?
 • hits