
Dette trenger du:
Til bolledeigen -
160 gram mandelmel
2 egg
10 ss soya kremfløte
6-7 ss sukrin
halv ts salt
100 gram smør
3-4 ss fiberhusk
44 ss kardemomme
Til fyllet -
2 eggeplommer
2 ss fiberhusk
1 ts vaniljesukker
2.5 dl soyamelk naturell
1 dl soya kremfløte
0.8 dl sukrin


Det første du gjør er å piske sammen sukrin og egg. Deretter tilsetter du soya kremfløte. Bland sammen alt det tørre og så tilsetter du dette i blandingen. Smelt smøret og så heller du dette oppi blandingen helt til slutt. La deigen hvile i ca 15 minutter. Så ruller du de til boller, flater de og presser en skje i midten for å lage en åpning til eggekremen. Deretter legger du de på et brett med stekepapir.


Ha oppi soyamelken og vaniljesukker nedi en kjele. Kok opp og pisk det jevnt hele tiden. Når den er ferdig lar du melkeblandingen stå å hvile. I mellomtiden pisker du eggeplommene sammen med sukrin og fiberhusk. Når det er gjort heller du melkeblandingen over eggeblandingen mens du pisker hele tiden. Deretter setter du blandingen i kjøleskapet i ca 30 minutt.

Deretter tilsetter du eggekremen i hullet av bollen. Bollene skal stekes i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Når de er ferdig, kan du blande sukrinmelis med litt vann og dyppe bollene i kokos. TIPS! Ta lite sukrinmelis, dette er veldig søtt, vi tok en del og bollene ble ekstremt søte.

Har du smakt sunne skoleboller før?