HOMEMADE HUMMUS (Silje Eriksen)
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

HOMEMADE HUMMUS

Er det noe jeg virkelig ELSKER så er det hummus. Dessverre er ikke dette noe jeg har funnet i butikkene i Norge, man må lage det fra bunnen av selv. Da jeg bodde i Australia levde jeg bokstavelig talt på hummus. Jeg spiste det så og si hver eneste dag. Så da jeg kom hjem igjen til Norge tenkte jeg at jeg skulle se om jeg fant det i butikkene, og det gjorde jeg selvsagt ikke. Forhåpentligvis kommer det på markedet i framtiden. I mellomtiden kan vi nyte denne oppskriften her. Det er veldig lite tidskrevende å lage hummus, og når man først lager det, holder det seg i kjøleskapet en liten stund. Et veldig godt og vegansk alternativ.

Dette trenger du:

 • Juicen av en sitron
 • I boks med kikerter
 • 2 fedd hvitløk (kommer an på hvor stor dem er, hvis de er veldig stor holder det med en)
 • 4 ss tahini
 • 4 ss extra virgin olive oil
 • himalaya salt og pepper

Det første jeg gjør er å rense kikertene i kaldt vann, slik at man blir kvitt all laken fra boksen. Deretter tilsetter jeg alt i en foodprosessor i et par minutter og voila så er den klar. Så enkelt og så godt. Jeg anbefaler å la den stå en stund i kjøleskapet før servering. 


Det ser ut som det er veldig mye extra virgin olive oil på hummusen, men det er egentlig ikke så mye. Jeg drysser alltid over litt slik at den holder seg litt lengre i kjøleskapet og slik at den ikke blir for tørr i konsistensen. Men det er selvfølgelig valgfritt.

Mine favoritt måter å kombinere hummus på er enten ved å bruke det som dipp til diverse grønnsaker. Her fortrekker jeg å kombinere den med gulerøtter, selleri, paprika eller agurk. Ellers så er den en veldig god erstatning for pålegg hvis du ønsker å ha det på brødskiven, knekkebrødet eller riskaker. I tillegg passer den ekstremt godt til salater. Har du smakt hummus før? 


 • 09.11.2016 kl.17:37
  Å nam! dette må jeg prøve! :D

  Digger bloggen din! Må alltids en tur innom iløpe av dagen! <3
  09.11.2016 kl.17:41
  nei:) det der så godt ut
  09.11.2016 kl.20:51
  Det er SÅ godt, namnam :D

  Emma

  09.11.2016 kl.22:31
  Hummus finnes i mange forskjellige butikker. Handler det nesten hver uke enten på Kiwi eller Coop Mega, og vet det også finnes på Meny. Så bare let deg gjennom hele butikken, så finner du den :-)
  10.11.2016 kl.00:31
  Ja,men bare chips fra LIFE. Ikke slik som denne. :)
  28.11.2016 kl.23:29
  Så skikkelig godt ut!


  Skriv en ny kommentar

  Silje Eriksen

  Bergenser som flyttet til Stavanger høsten 2013. Blogger om livet i Stavanger, mote, kosthold og trening.

  Norske blogger bloglovin

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  Lenker


  bilde
  hits