SUNN FROKOSTPIZZA GLUTEN & MELKEFRI
Hei og god formiddag ♥
Bloggvanene mine er fortsatt ikke helt på plass merker jeg, men et innlegg i ny og ne i starten er vel bedre enn ingenting. Jeg har en liten uke ferie fra jobb, noe som er veldig deilig. I år har jeg valgt å ikke dra på ferie, siden jeg reiste så mye i fjor. Det blir heller sparing i år, så blir det heller en større tur neste år. I helgen som var fikk jeg besøk av min onkel og tante. Det var kjempe kjekt å se dem igjen. Jeg hadde ikke sett de siden de var på besøk her i fjor sommer. Så da hadde vi mye å snakke om og helgen gikk kjempe fort. Vi var ute å spiste på "Bar Social Eating" på fredagen, deretter dro vi videre i baren på hotellet hvor det var Afterwork. Lørdagen dro vi en liten tur i byen etterfulgt av en flott tapas middag hos min søster og Arnstein. Alt i alt en strålende helg.
Nå, videre til hva innlegget egentlig skulle handle om. I dag fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en frokostpizza, men denne passer like godt som dessert etter min mening. Så om dere ønsker en fin hverdags dessert, er denne supert til det også.
Det du trenger er:
- 60 gram glutenfritt havregryn (finmalt)
- 1 helt egg og 2 eggehviter
- 1/5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts sukrin +
- 1 ts sukrin gold
- Vann til passe konsistens
Man får bare kjøpt glutenfritt havregryn, så jeg finmaler det alltid ved hjelp av en blender. Bland alt sammen i en røre, deretter lar du det hvile i et par minutter. Sett ovnen på 200 grader. Kle et bakebrett med bakepapir og hell røren over. Den skal ikke være alt for tynn men heller ikke for tykk. Sett den i ovnen i ca 12-15 minutter. Dette kan være forskjellig fra ovn til ovn, min tok ca 15 minutter.
Som topping brukte jeg først et lag med sukkerfritt jordbærsyltetøy. Deretter kuttet jeg opp det jeg hadde av frukt og bær (banan, røde druer, jordbær og blåbær). Man kan som sagt toppe det med akkurat det man selv liker. Denne kombinasjonen falt hvert fall veldig i smak hos meg.
Håper det smaker!
Mathias Folke Nordby
Vilde
Thao
Malinstha
Chrisbeeblack // Christine
Henriette Celin