OVNSBAKT LAKS M/GRØNNSAKER & CRISPY SØTPOTET FRIES (Silje Eriksen)
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

OVNSBAKT LAKS M/GRØNNSAKER & CRISPY SØTPOTET FRIES

God Dag!

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en veldig god matoppskrift med dere. Jeg lagde dette i går til middag og det er virkelig noe av det beste jeg har laget på lenge. Jeg har i bunn og grunn aldri vært noe fisk-menneske. Før spiste jeg fisk kanskje en gang hver andre måned, men plutselig en dag i fjor fikk jeg skikkelig øynene opp for laks. Jeg lager alltid mat fra scratch siden jeg har både melk og glutenallergi og dette har ført til at jeg har blitt flinkere til å prøve ut nye ting. Jeg storkoser meg når jeg står på kjøkkenet og bryr meg sjeldent om en matrett tar lang tid å tilberede. Jeg er liksom i min helt egen sone når jeg står på kjøkkenet å kokkelerer. Denne oppskriften lager seg stort sett selv, man bare kutter opp og hiver det i ovnen.

Det du trenger er:

  • Laksefileet
  • Lime
  • Salt, pepper
  • Maizena
  • Søtpotet
  • Olje
  • Grønnsaker (her kan du velge ut fra det du har i kjøleskapet). Jeg tok litt av hvert; Gulrøtter, løk, rødløk, paprika, brokkoli og sopp. 

 

Fremgangsmåte:

1. Jeg anbefaler å starte med å kutte opp søtpotetene, disse trenger nemlig lengst tid. Det du gjør først er å skrelle av skallet på søtpoteten. Deretter kutter du søtpotetene i lange strimler. Når dette er gjort fyller du en bakebolle med iskaldt vann og legger søtpotene nedi der mens du kutter opp resten av grønnsakene. 

2. Jeg valgte å kutte gulerøttene, paprikaen, løken og rødløken i strimler for en litt finere "look", men dette gjør man som man vil. Når alle grønnsakene er kuttet opp legger du disse i en ildfast form.

3. Kutt opp en lime, press juicen over laksefileen og krydre til med litt salt og pepper.

4. Nå kan du helle ut vannet av bakebollen med søtpotetene, og legge søtpotene i en frysepose. Her tilsetter du en spiseskje med olje og en spiseskje maizena. Tilsett salt, pepper og/eller annet ønsket krydder. Så rister du posen slik at alt blir jevnt fordelt på søtpotene. 

5. Legg bakepapir utover et bakebrett og fordel søtpotene utover brettet med ca 1 cm mellomrom mellom hver. 

6. Sett ovnen på 200 grader, la søtpotetene stå i ca 20 minutter, så snur du dem og lar dem stå i 10 minutt til. Laksen og grønnsakene følger du med underveis. 

Håper oppskriften falt i smak :-)


  • 07.06.2016 kl.19:21
    Så utrolig godt det så ut!
    08.06.2016 kl.16:02
    Henriette Celin: Det var det virkelig :-)
    07.06.2016 kl.20:06
    NAM! Det skal jeg lage en dag :D
    08.06.2016 kl.16:02
    Cathrine: Så kjekt å høre! :D
    07.06.2016 kl.21:18
    Hoooly, det så fantastisk ut! :D
    08.06.2016 kl.16:03
    Rita Westnes: Det var det også!! :D
    08.06.2016 kl.00:22
    Åå, det så kjempegodt ut! : - D
    08.06.2016 kl.16:03
    RebeccaHasselgard: Det var det virkelig :D
    08.06.2016 kl.15:26
    Nam, så deilig :D
    08.06.2016 kl.16:03
    Julie Storlien: Anbefales på det sterkeste :-)
    11.06.2016 kl.21:29
    Mmmm! Så utrolig godt det så ut :D
    11.06.2016 kl.23:44
    Veronica Aass: Det var det virkelig! :D


    Skriv en ny kommentar

    Silje Eriksen

    Bergenser som flyttet til Stavanger høsten 2013. Blogger om livet i Stavanger, mote, kosthold og trening.

    Norske blogger bloglovin

    Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    Lenker


    bilde
    hits