HJEMMELAGET LASANGE (GLUTEN & MELKEFRI) (Silje Eriksen)
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

HJEMMELAGET LASANGE (GLUTEN & MELKEFRI)

Jeg vet at det er mange som tenker at hvis man har melke- og glutenallergi så er det veldig begrenset hva man kan spise. Det er jo forsåvidt sant, men man kan lage det meste. Det er bare å erstatte med andre produkter som man tåler. Jeg elsker lasange, som sikkert mange andre En dag i forrige uke fikk jeg skikkelig cravings og bestemte meg for å lage mammas hjemmelagde lasange uten melke- og glutenprodukter. Jeg har laget denne et par ganger før og jeg må innrømme at jeg synes den smaker nesten helt lik som mamma lager den. 

Dette trenger du:
- 8 dl soyamelk
- 400 gram karbonadekjøttdeig
- Glutenfrie lasangeplater
- 3 ss tomatpurre
- 1 kjøttbuljong
- 3 stenger fersk selleri
- Krydder - Provence, muskat, litt salt, eventuelt litt sukrin
- Manchego ost
- 2 fedd hvitløk
- 1 vanlig løk
- 1 1/2 ss ekte meierismør
- 1-2 ss jyttemel

Fremgangsmåten:
♦ Begynn med å hakke opp løken, seleristengene og klargjør hvitløksfeddene. Legg både løken, seleristengene og hvitløksfeddene til siden og begynn å steke kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er ferdig kan du tilsette kjøttbuljongen, løken og hvitløken. Så kommer vi videre til sausen. Ta ca 1 1/2 ss ekte meieri smør oppi en kjele, smelt smøret og tilsett 1-2 ss jyttemel. Visp dette sammen før du heller i soyamelken. Tilsett ca. 3 ss tomatpurre og krydderet nevnt over. Til slutt tilsetter du kjøttdeigen i sausen.

♦ Begynn alltid med sausen i bunn før du tar første laget med lasangeplater. Så fortsetter du slik og tar annenhver med fyll og plater.

♦Sett ovnen på 200 grader. La lasangen steke i ca 40 minutt midt i ovnen før du tilsetter osten og lar den stå i ca 10-15 minutt til. Sjekk alltid jevnlig med gaffel at alle platene er gjennomstekt.

Så voilà har du en gluten og melkefri lasange. Håper oppskriften faller i smak ♥



Så dere har fortsatt mulighet til å delta; For å være med i trekningen klikker du deg inn på denne linken >her<. 
1.premie - Gavekort på 2 netter/helg, overnatting inklusiv frokost, for 2 personer på valgfritt Scandic hotell.
2.premie - Gavekort på frokost for 2 personer, som også kan benyttes på valgfritt Scandic hotell. 

 

#lasange #glutenfri #melkefri #oppskrift #mat 


  • 30.03.2015 kl.18:00
    Nam, det så kjempe godt ut :) Ha en fin Mandag.
    30.03.2015 kl.18:03
    Thao: Det er den virkelig, ha en riktig fin mandag <3
    30.03.2015 kl.18:17
    Å det er så godt med lasagne! Den ser kjempegod ut!
    30.03.2015 kl.18:33
    Det så deilig ut, men tipper det er litt jobb ja :-) Men har man tid, blir det jo best :-)
    30.03.2015 kl.19:04
    namnam ^^ Vi hadde lasagne i går =)
    30.03.2015 kl.19:09
    Du deler alltid så flotte oppskrifter! :-D får ho ikke tid til å prøve en før en ny kommer :p ser kjempegodt ut!
    30.03.2015 kl.20:12
    Å dette så fantastsisk ut
    30.03.2015 kl.20:26
    Vil bare si fra at du ble en av vinnerene i linkerunden min :) Dette så godt ut!
    30.03.2015 kl.22:15
    spisogspar: Det er virkelig den beste jeg vet om, anbefales på det sterkeste :-)
    30.03.2015 kl.22:15
    frodith: Ja, alltid litt arbeid å lage lasange, men så verd det! :-D
    30.03.2015 kl.22:15
    Madeleine: Ja, det var sinnsykt godt :D
    30.03.2015 kl.22:16
    InoSc: Åh tusen takk kjære deg, setter så pris på å høre at oppskriftene faller i smak <3
    30.03.2015 kl.22:16
    Egeo: Ja, ikke sant? Smakte enda bedre enn det ser ut, hihi :-)
    30.03.2015 kl.22:16
    Ingrid: Sjekket ut innlegget, tusen takk, setter så stor pris på det <3
    30.03.2015 kl.22:20
    Åh, nam! Ser jo MINST like godt ut som vanlig lasagne :)
    31.03.2015 kl.11:12
    Fineliving: Åhh det er absolutt like godt :D
    31.03.2015 kl.12:33
    Mmh det så godt ut! Takk for oppskrift <3
    31.03.2015 kl.15:08
    åh nam! dente så sykt godt ut! må prøve det her jeg også!
    31.03.2015 kl.17:14
    Så god ut!
    01.04.2015 kl.10:29
    Vilde: Ja, ikke sant? Veldig glad for at den falt i smak <3
    01.04.2015 kl.10:38
    Ida Lyrics: Det er det absolutt, håper den faller i smak <3
    01.04.2015 kl.10:41
    Amanda: Det var den virkelig :-)


    Skriv en ny kommentar

    hits