VALGETS KVAL (Silje Eriksen)
Forside Følg Bloggen Om meg Kontakt

VALGETS KVAL

Da står jeg nok en gang ovenfor et spm jeg stod ovenfor i vår. Bedriftsøkonomi eksamen? Jeg skulle egentlig ha tatt denne eksamen i april, men måtte stå over (altså konte eksamen). Grunnen i vår var at vi hadde 12 timers undervisningsdager, fra 8 om morningen til 20 på kvelden. Jeg hadde akkurat startet i ny jobb, hvor jeg jobbet hver dag midt oppi all undervisning. Ingenting klaffet, og hadde jeg 4 timer til å gå i undervisningen - da gikk jeg. Likvel lærte jeg ingenting, for det var så mye å sette seg inn i. Det var et ork og jeg var virkelig demotivert. Etter to og en halv uke med intensiv undervisning midt oppi jobb, skulle vi altså ha eksamen. Jeg hadde ikke sjanse til å lese meg opp, så jeg tok valget om å konte eksamen. Nå på lørdag er konte eksamen, hvor ble sommeren av? Sommeren hvor jeg skulle være flink å lese, slik at det ikke skulle komme som et stort pang. Den forsvant rett og slett, nok en gang har jeg ingen tid eller motivasjon til å ta eksamen. Jeg VET hvor høy strykprosent det er, og jeg er en EVIG optimist hvis jeg tror at jeg kommer til å være en av de 30-40% som faktisk står. Jeg har kun 2 dager på meg, det strekker nok en gang ikke til. Jeg er både skuffet over meg selv, fordi jeg vet at jeg har jobbet hver dag og eksamen er viktigere. Denne uken startet vi undervisning i Finans, som har ca like stor strykprosent. Derfor kan jeg ikke skulke undervisningen for å lese til Bedriftsøkonomi eksamen. Jeg kan ikke risikere å komme i samme situasjon med Finans som jeg hadde med Bedriftsøkonomi i vår. Dermed står jeg ovenfor et valg, enten skulke Finans undervisning, være optimistisk og tro at jeg klarer å stå Bedriftsøkonomi ved å sitte i 2 dager => Eller kan jeg ta Bedriftsøkonomi eksamen i vår når jeg har ingen andre mattefag å fokusere på. Da har vi kun lese fag, hvor man kan lese seg fint til på egenhånd. Jeg tror jeg vet hva jeg ender på. Jeg vet selv hva jeg helst argumenter for, nemlig å konte - igjen. Likevel så er jeg så skuffa over meg selv. Jeg gjør det jo kjempe bra på skolen, men matte demotiverer meg på alle mulige måter. Jeg vet jeg er ikke flink til det og har aldri vært det. Når jeg sitter meg ned med boka blir alt blankt og ingenting gir mening. 

Jeg er sjeldent en person som skriver følelser og tanker på bloggen, rett og slett fordi jeg alltid har hatt grenser for hvor åpen jeg skal være. Det å konte er ikke noe jeg er stolt over, føles ut som å mislykkes og jeg hater å gi opp. Likevel føler jeg at det er det beste, når jeg innerst inne vet at det ender i stryk om jeg prøver. Hvis jeg tar den er ikke karakteren E godt nok heller, derfor vil jeg heller vente og få bra karakter. Alle gode ting er 3? Ikke sant? 

Over til noe mer positivt. Noe som har gitt meg stor glede den siste tiden er å trene. Jeg kjenner det gir meg mye energi og glede. Det har vært noen slitsomme uker med mye jobbing pga. sommeren, det skal bli deilig med litt fri nå. Skolen har jo startet for fullt og utover høsten blir det 50% stilling på hotellet. Jeg har den beste jobben jeg kunne tenke meg, stortrives. Siden sist har det vært fadderuke, fikk ta del i pubcrawl og rebusløpet. Pubcrawl var like awesome som i fjor, herregud hvor gøy det var. Jeg, Kjersti og Nora, hoppet på mange forskjellige NHS faddergrupper i løpet av kvelden. Barene arrangerte konkurranser og bearpong, det var utrolig kjekt og mye liv. Gleder meg til å se hva mer høsten bringer. Skole skal hvert fall bli høyt prioritert, målet er nemlig å studere et halvår i Miami neste høst. Når du går reiselivsledelse får du nemlig tilbud om dette. Så forhåpentligvis får jeg muligheten til å sette kursen nedover dit, det hadde vært en drøm.

Hva skjer i livet ditt for tiden?


 • Miriam

  27.08.2014 kl.23:00
  å min kjære, fine, søte Silje. Du har ingenting å skamme deg over. At du heller vil nyte sommeren og jobbe er helt forståelig! Du har ikke akkurat lagt inne å sett på serier hele sommeren (som visse andre *kremt*). Du er så utrolig flink til å stå på, men det er ikke alltid at du kan være og gjøre alt samtidig, så "don't beat yourself up about it". Så lenge du prøver å strukturere lesingen din og du setter deg mål og kommer inn i rutiner så kommer du til å klare deg kjempe godt! Det vet jeg! Det gjør du alltid! Du er så fin og jeg savner deg mer enn ord kan beskrive! Stå på min beste! Jeg heier på deg!
  27.08.2014 kl.23:48
  Miriam: Takk vennen min, du er så god! Savner deg kjempe mye, forhåpentligvis blir de ikke så lenge til jeg får sett deg igjen! London er ikke så langt unna <3


  Skriv en ny kommentar

  hits